Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، رئیس جمهور آمریکا شامگاه چهارشنبه درباره تقاضای رسمی سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو گفت ایالات متحده با این دو کشورهمکاری خواهد کرد.

 «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در این زمینه گفت: «در حالی که درخواست‌ فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو مورد بررسی قرار می‌گیرد ایالات متحده با آنها همکاری خواهد کرد تا در برابر هر گونه تهدید علیه امنیت مشترک ما گوش‌به‌زنگ باشند و بتوانند با ستیزه‌جویی‌ها یا تهدید به ستیزه‌جویی‌ها مقابله کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

بایدن در بخش دیگر بیانیه خود گفت که به گرمی از درخواست‌های تاریخی فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو استقبال کرده ، قویاً از آن حمایت می‌کند و مشتاقانه منتظر همکاری با کنگره ایالات متحده و متحدان در ناتو برای ورود سریع فنلاند و سوئد به قوی‌ترین ائتلاف دفاعی جهان (ناتو) است.

بایدن گفت: «سوئد و فنلاند تصمیم مهمی برای عضویت در ناتو پس از فرآیندهای دموکراتیک کامل و فراگیر در هر کشور گرفته اند. ناتو امنیت یک میلیارد نفر را در اروپا و آمریکای شمالی تضمین می‌کند  که با تعهد مشترک ما به اصول دموکراتیک و چشم انداز صلح و رفاه در اروپا و سراسر جهان متحد شده‌اند.

رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت: «مشتاقانه منتظر هستم تا فردا پنجشنبه از رئیس جمهور فنلاند و نخست وزیر سوئد در واشنگتن استقبال کنم تا بتوانیم در مورد برنامه‌های ناتو و امنیت اروپا آنها رایزنی بیشتری داشته باشیم.»

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو روز چهارشنبه گفت فنلاند و سوئد به طور رسمی برای پیوستن به این ائتلاف نظامی درخواست داده‌اند.

این درخواست‌ها باید توسط ۳۰ کشور عضو  ناتو سنجیده شود. انتظار می‌رود این روند حدود دو هفته طول بکشد، اگرچه ترکیه پیش‌تر مخالفت‌هایی را مطرح کرده است. اگر مخالفت‌ آنکارا برطرف شود و مذاکرات به خوبی پیش برود، این دو کشور ا می‌توانند ظرف چند ماه به عضویت ناتو درآیند. این روند معمولاً ۸ تا ۱۲ ماه طول می‌کشد، اما ناتو می‌خواهد با توجه به آنچه تهدید روسیه علیه کشورهای شمال اروپا خوانده، این روند را به سرعت پیش ببرد. 

دولت‌های فنلاند و سوئد روز یکشنبه تصمیم خود را برای الحاق به ناتو اعلام کردند که جبهه جدیدی را در پرونده تقابل میان روسیه و غرب گشوده است؛ فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، بالغ بر هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که به ناتو ملحق می‌شود. 

مقام‌های روسیه بارها به هلسینکی و استکهلم هشدار داده‌اند که در صورت پیوستن به ناتو، با پیامدهای جدی مواجه خواهند شد و این که روسیه در صورت تحقق چنین مسئله‌ای و ایجاد تهدید از خاک آن‌ها علیه روسیه، تسلیحات اتمی خود را در مرز شرقی مستقر خواهد کرد.

منبع: الف

کلیدواژه: فنلاند و سوئد رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۴۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، وزارت دفاع روسیه، بخشی از تسلیحات جنگی آمریکایی و غربی را که در جنگ با اوکراین به غنیمت گرفته است، در مسکو به نمایش گذاشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در آستانه نهم ماه می سالروز پیروزی اتحادجماهیر شوروی سابق در جنگ جهانی دوم، نمایشگاهی از ادوات سنگین نظامی و تسلیحات جنگی اهدایی آمریکا و ناتو، که در عملیات ویژه نظامی به غنیمت گرفته شده، در پارک پیروزی مسکو به نمایش گذاشته شده است.

در نمایشگاه پارک پیروزی مسکو با عنوان «روسیه در برابر تمام قدرت‌های جهان»، انواعی از تجهیزات اهداییِ ناتو ازجمله تانک‌های لئوپارد آلمانی، آبرامز و بِرَدلی آمریکاییِ، مکس فرانسوی، خودرو‌های زرهیِ انگلیسیِ، استرالیایی و ایتالیایی، سامانه توپخانه‌های خودکششیِ هوویتزر، مین‌های ضد تانک، موشک‌های کوتاه برد تاکتیکی، تجهیزات پیشرفته اطلاعاتی و عملیاتی به نمایش درآمده است.

در این نمایشگاه همچنین انواع ادوات نظامیِ اهداشده توسط ۱۱ کشور از جمله آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، ترکیه، استرالیا، سوئد، فنلاند، جمهوری چک و آفریقای جنوبی به اوکراین به چشم می‌خورد.

در همین حال سیل کمک‌های مالی و تسلیحاتی امریکا و کشور‌های عضو ناتو به اوکراین همچنین ادامه دارد و در شرایطی که بسته کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین به تصویب رسیده، وزیر خارجه انگلیس در سفر به کی‌یف گفت؛ اوکراین حق دارد با سلاح‌های بریتانیایی به خاک روسیه حمله کند.

دیوید کامرون با اشاره به استفاده اوکراین از تسلیحاتی که لندن در اختیار آن قرار داده است، گفت: «اوکراین این حق را دارد.»

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه پیشتر تاکید کرده بود که ارسال سلاح، پول، مزدوران و مشاوران نظامی خارجی غربی به کی‌یف کمکی به نیرو‌های اوکراینی نمی‌کند و تنها درگیری را طولانی‌تر می‌کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد کشور‌های ناتو با ارسال تسلیحات به اوکراین «با آتش بازی می‌کنند»

وی تاکید کرد: هر محموله حاوی تسلیحات به اوکراین به هدف قانونی برای نیرو‌های روسیه تبدیل خواهد شد.

آنچه بیش از همه روس‌ها را نگران کرده است، احتمال اعطای موشک‌های دوربرد تاکتیکی به اوکراین است.

مسکو ضمن هشدار به آمریکا و ناتو درباره ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین اعلام کرده است، اعطای چنین تسلیحاتی به اوکراین می‌تواند خطر درگیری هسته‌ای را افزایش و میدان جنگ را به سراسر جهان گسترش دهد.

اظهارات: 
۱-سرهنگ روسلان سایفولین، مدیر اجرایی نمایشگاه
۲-ستوان ایگور کابایف، راهنمای نمایشگاه
۳-شهروند روسی


دیگر خبرها

  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه
  • هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • تحولات اوکراین|هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد
  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • جنگ هیبریدی روسیه با اروپا
  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا