Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@05:49:10 GMT

کمک هوش مصنوعی به افراد دارای قطع عضو

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۰۸۶۹

کمک هوش مصنوعی به افراد دارای قطع عضو

محققان دانشگاه مینه‌سوتا فناوری را توسعه داده‌اند که به افراد قطع عضو اجازه می‌دهد تا با استفاده از سیگنال‌های مغزی به جای ماهیچه‌های خود، بازوی رباتیک خود را حرکت دهند.

به گزارش eandt.theiet، اندام‌های مصنوعی تجاری فعلی اغلب از یک حسگر یا کابل برای تشخیص حرکات ماهیچه‌ای در اندام موجود بیمار استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، این روش‌ها معمولاً دست و پا گیر و غیر شهودی هستند و معمولاً ماه‌ها تمرین طول می‌کشد تا افراد قطع عضو با آن‌ها سازگار شوند. تیمی از محققان دانشگاه مینه‌سوتا جایگزین دقیق‌تر ایجاد کرده‌اند که به فرد قطع عضو اجازه می‌دهد پروتز خود را با ذهن خود حرکت دهد.

فناوری جدید شامل یک دستگاه کوچک و قابل کاشت است که به عصب محیطی بازوی فرد متصل می‌شود. وقتی این دستگاه با یک کامپیوتر هوش مصنوعی و یک بازوی رباتیک ترکیب شود، می‌تواند سیگنال‌های مغزی را بخواند و تفسیر کند و به افراد قطع عضو اجازه می‌دهد تنها با استفاده از افکار خود، بازو را کنترل کنند. در دیگر سیستم‌های پروتز تجاری، وقتی افراد قطع عضو می‌خواهند انگشت خود را حرکت دهند، در واقع به حرکت انگشت فکر نمی‌کنند. آن‌ها سعی می‌کنند ماهیچه‌های بازوی خود را فعال کنند، زیرا این چیزی است که سیستم می‌خواند، اما این دستگاه متفاوت است.

یکی از محققان این دستگاه در ارتباط با این فناوری می‌گوید: "این دستگاه از قصد بیمار آگاه است. اگر آن‌ها می‌خواهند انگشت خود را حرکت دهند، تنها کاری که باید انجام دهند این است که به حرکت آن انگشت فکر کنند. " این پروژه در سال ۲۰۱۲ آغاز شد، زمانی که ادوارد کیفر، عصب‌شناس صنعت و مدیر عامل شرکت Nerves, Incorporated، با استادیار ژی یانگ در مورد ایجاد یک ایمپلنت عصبی که می‌تواند برای افراد قطع عضو مفید باشد، تماس گرفت.

این تیم از آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی دولت ایالات متحده (دارپا) کمک مالی دریافت کردند و از آن زمان تاکنون چندین آزمایش بالینی موفق با افراد قطع عضو واقعی انجام داده‌اند. محقق این تیم گفت: "این واقعیت که ما می‌توانیم بر افراد واقعی تأثیر بگذاریم و روزی زندگی بیماران را بهبود ببخشیم، واقعاً مهم است. در سه یا چهار سال گذشته، من این امتیاز را داشتم که با چندین بیمار کار کنم. وقتی می‌توانم به آن‌ها کمک کنم انگشت خود را حرکت دهند یا به آن‌ها کمک کنم کاری را انجام دهند که قبلاً فکر نمی‌کردند ممکن است، واقعاً احساساتی می‌شوم."

بخش بزرگی از چیزی که باعث می‌شود سیستم در مقایسه با فناوری‌های مشابه به خوبی کار کند، ترکیب هوش مصنوعی است که از یادگیری ماشینی برای کمک به تفسیر سیگنال‌های عصبی استفاده می‌کند. این فناوری به تیم اجازه می‌دهد تا داده‌های اعصاب را با دقت ثبت کند، سپس شکاف‌ها را پر کند و مشخص کند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. این فناوری نه تنها برای افراد قطع عضو، بلکه برای سایر بیمارانی که از اختلالات عصبی و درد‌های مزمن رنج می‌برند، مزایایی دارد.

در حال حاضر، این سیستم برای اتصال به رابط هوش مصنوعی بیرونی و بازوی رباتیک به سیم‌هایی نیاز دارد که از طریق پوست عبور کنند. اگر تراشه بتواند از راه دور به هر کامپیوتری متصل شود، به انسان این توانایی را می‌دهد که دستگاه‌های شخصی خود مثلاً یک ماشین یا یک تلفن را با ذهن خود کنترل کند. برخی از این چیز‌ها در واقع در حال وقوع هستند.

یانگ گفت: بسیاری از تحقیقات از آنچه در دسته به اصطلاح "فانتزی" قرار دارد به مقوله علمی منتقل می‌شود. مطمئناً این فناوری برای افراد قطع عضو طراحی شده است، اما اگر در مورد پتانسیل واقعی آن صحبت کنید، این می‌تواند برای همه ما قابل اجرا باشد. آخرین مقاله محققان در مجله مهندسی عصبی منتشر شده است، یک مجله علمی با داوری همتا برای حوزه بین رشته‌ای مهندسی عصبی.

بیشتر بخوانید

  باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قطع عضو بازوی رباتیک اندام مصنوعی ذهن انسان خود را حرکت دهند افراد قطع عضو اجازه می دهد هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۰۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور

ایسنا/سیستان و بلوچستان گردهمایی ۳ روزه مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های سراسر کشور که از پنجم اردیبهشت ماه در تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز شده بود، امروز با معرفی مراکز برتر به کار خود پایان داد.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در اختتامیه این همایش اظهار کرد: کاربرد هوش مصنوعی به منظور هوشمندسازی خدمات از اولویت های سال جاری سازمان امور دانشجویان در حوزه مشاوره و سلامت است.

مصطفی صالحی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری با این مضمون که باید به‌گونه‌ای عمل کنیم تا ایران جزو ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد، گفت: هم‌گام با پیشرفت سریع فناوری‌های دیجیتالی، با پیدایش تحول‌های جدید در این زمینه و ظهور هوش مصنوعی در کاربردهای واقعی، انقلابی در فناوری اطلاعات رخ داده است، به طوری که بسیاری از کارها در جهان امروز، با به کارگیری ابزارها و روش‌های هوشمند انجام می‌شود.

وی افزود: طی سال‌های گذشته بسیاری از دانشگاه‌های کشور گام‌های کوچک یا بزرگی به سمت هوشمندسازی برداشته‌اند و تلاش می‌شود با گسترش این اقدامات، بهبود سطح کمی و کیفی ارائه خدمات به دانشجویان احساس شود.

وی بیان کرد: در این راستا، پروژه‌های هدف‌گذاری شده در سال جاری با تمرکز بر بکارگیری ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه مشاوره و سلامت شامل دستیار هوشمند (ربات گفتگو محور) مشاوره، اعتبارسنجی و تحلیل داده‌های کارنامه‌های جسم و روان به منظور سنجش ریسک روانی، جسمی و تحصیلی دانشجویان و پیش‌بینی رفتارهای پر خطرشان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • فناوری در خدمت جنایت
  • نظم جهانی در آستانه فروپاشی است
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • وجود ۱۲۶۰ کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان
  • «پوتین» با هوش مصنوعی بازیگر شد
  • دهقانی فیروزآبادی: «مرکز ملی هوش مصنوعی» به زودی تأسیس می‌شود