Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@12:42:52 GMT

تولید پوست هوشمند مصنوعی چندحسی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۳۰۹۵

تولید پوست هوشمند مصنوعی چندحسی

گروهی از محققان دانشگاه صنعتی گراتس اتریش، پوستی هوشمند با شباهت بسیار به پوست انسان توسعه داده‌اند که فشار، دما و رطوبت را حس کرده و همزمان سیگنال‌های الکترونیکی تولید می‌کند. دستاوردی که ساخت ربات‌های حس‌دار یا جایگزین‌های هوشمند را بیش از قبل ممکن می‌سازد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه اطلاع‌رسانی ساینس دیلی، پوست گسترده‌ترین عضو بدن و پوشش نگهدارنده انسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوست حس هایی مانند میزان رطوبت، دما و فشار را به مغز منتقل می کند. آنا ماریا کوکلیت و گروه همکارانش در موسسه فیزیک جامد وابسته به دانشگاه صنعتی گراتس در اتریش با موفقیت توانسته‌اند پوست هوشمند با قابلیت تشخیص سه حس را برای نسل بعدی پوست های مصنوعی و الکترونیک با استفاده از روشی، توسعه خلاق و جدید دهند.

این محققان تقریبا ۶ سال روی توسعه پوست هوشمند کار کردند. این ماده ترکیبی با داشتن 2 هزار حسگر در هر میلی‌مترمربع حتی از اثر انگشت انسان نیز حساس‌تر است. هر کدام از این حسگرها شامل ترکیبی منحصر به فرد از مواد است؛ پلیمر هوشمند به شکل یک هیدروژل داخل حسگر و پوسته ای از فیزوالکتریک اکسید روی.

کوکلیت توضیح می‌دهد: هیدروژل می تواند آب را جذب کند؛ بنابراین با تغییر در دما و رطوبت هوا بزرگ تر می شود، بعد به پوسته بیرونی فیزوالکتریک فشار می‌آورد که با سیگنال الکترونیکی به این وضعیت و دیگر فشارهای مکانیکی واکنش نشان می دهد. 

نتیجه تحقیقات این گروه از محققان تولید ماده ای بسیار باریک و صاف است که با قدرت تفکیک‌پذیری بسیار بالای مکانی، همزمان به فشار، رطوبت و دما با ارسال پیام الکترونیکی واکنش نشان می دهد.   

آنا ماریا کوکلیت پژوهشگر دانشگاه گراتس

کوکلیت می گوید: اولین پوست مصنوعی به اندازه ۶ میکرومتر (یک میکرومتر معادل ۱۰۰۰ نانومتری) است ولی حتی می‌توان آن را بعد از تحقیقات بعدی نازک تر هم ساخت. پوست انسانی در مقایسه با این پوست، از سه صدم درصد تا ۲ میلی‌متر ضخامت دارد و چیزهایی را با حجم یک میلی‌مترمربع می تواند حس کند. پوست هوشمند قدرت تفکیک‌پذیری دارد که یک هزار برابر کوچک تر است و می تواند اشیایی مانند میکروارگانیسم ها را حس کند که برای پوست انسانی بسیار کوچک هستند.  

برای ساخت پوست هوشمند با روشی منحصر به فرد، محققان سه روش شناخته شده از شیمی‌فیزیک شامل لایه‌نشانی بخار شیمیایی برای ماده هیدروژل، لایه‌نشانی اتمی برای اکسید روی و چاپ نانولیتوگرافی برای آماده‌سازی صفحه پلیمر را با هم ترکیب کردند. آماده سازی لیتوگرافی صفحه پلیمر مسوولیت این گروه محققان بود و بخش ساختاربندی و الکترونیکی را دو گروه دیگر انجام دادند. 

بر اساس این خبر که گزارش کاملی از آن در نشریه فناوری‌های مواد پیشرفته منتشر شده است؛ توسعه این پوست هوشمند اکنون افق های جدیدی را روی ساخت مواد دوگانه پوست‌مانند گشوده است. برای نمونه در بخش سلامت مواد حسگر می توانند میکروارگانیسم ها را تشخیص و نشان دهند. همچنین امکان ساخت پروتزهایی وجود دارد که اطلاعات دما و رطوبت را ارائه می دهند یا ربات هایی که می توانند محیط را با دقت بیشتری حس کنند و گزارش دهند. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: پوست مصنوعی ، هوش مصنوعی ، ایالات متحده آمریکا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پوست مصنوعی هوش مصنوعی ایالات متحده آمریکا پوست هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌تولید سریال پایتخت ۷ آغاز شد

به گزارش پارس نیوز، ساخت سری جدید «پایتخت» همیشه مورد بحث بوده است، یک روز خبر از ساخت نسخه سینمایی این سریال در رسانه‌ها و کانال‌های خبری پخش می‌شود و روز دیگر تکذیب این موضوع؛ یک روز نیز خبر از تولید «پایتخت» در قالب همیشگی خود یعنی سریال در رسانه‌ها انتشار پیدا می‌کند.

 اخیرا هم خبری در فضای مجازی منتشر شده مبنی بر اینکه فصل «هفتم» پایتخت در مرداد ۱۴۰۳ آغاز می‌شود.

پیگری‌های خبرنگاران از یک منبع آگاه درباره این موضوع حاکی از آن است فصل هفتم سریال «پایتخت» وارد مرحله پیش تولید شده و به گفته این منبع امید از سوی عوامل پایتخت وجود دارد که فصل هفتم به پخش در نوروز ۱۴۰۴ برسد.

وی درباره بازیگرانی که در این فصل حضور ندارند گفت: در این فصل سارا و نیکا فرقانی اصل و مهران احمدی حضور نخواهند داشت.

لوکیشین جدید برای فیلمبرداری پایتخت

لازم به ذکر است مدتی قبل یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگاران گفته بود: سیروس مقدم کارگردان سریال پایتخت از لوکیشینی برای ساخت فصل جدید این سریال بازدید کرده است.

بعد از انتشار این خبر هومن حاجی عبداللهی بازیگر نقش رحمت در این سریال در نیمه اسفند ۱۴۰۲ با انتشار یک پست در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشته بود: باز داریم می‌آییم، ولی نه برای عید ۱۴۰۳

اخیرا نیز مهدی نقویان رئیس سیمافیلم درباره تولید و پخش فصل جدید این سریال بیان کرده بود اگر مشکلی پیش نیاید حتماً سریال «پایتخت» جدید را در ۱۴۰۳ خواهیم دید.

گفتنی است الهام غفوری تهیه‌کننده این سریال درباره ساخت نسخه سینمایی «پایتخت» به خبرنگار فارس گفته بود: مگر قرار بوده نسخه سینمایی «پایتخت» ساخته شود؟

وی افزود: آیا از طرف جایی اعلامی شده است که من بخواهم این را تکذیب کنم؟

۶ فصل پایتخت ساخته شده که آخرین فصل آن مربوط به سال ۹۹ بوده است از ساخت آخرین فصل این سریال حواشی زیادی نسبت به ساخت فصل بعدی به وجود آمده که هنوز سرانجام ساخت این سریال مشخص نیست.

در آخرین فصل از این سریال محسن تنابنده، ریما رامین فر، احمد مهرانفر، بهرام افشاری، نسرین نصرتی، هومن حاجی عبدالهی و ... به ایفای نقش پرداخته بودند.

  منبع : فارس              

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ChatGPT دادگاهی می‌شود!
  • تلاوت آیات سوره بقره از سوی گروه تواشیح بین المللی تسنیم
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • پیش‌تولید سریال پایتخت ۷ آغاز شد
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع برای تمام اقشار
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی