Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخیرا مدارگرد مریخ اکسپرس از دهانه‌های برخوردی این سیاره عکسبرداری کرده و آن‌ها را به آژانس اروپایی ارسال کرده است. هنگامی که مریخ نورد‌ها از سطح سیاره سرخ بازدید می‌کنند با کمک ابزار تحقیقاتی خود اطلاعاتی ارزشمند درباره تاریخچه زمین به دست می‌اورند. در همین راستا اخیرا مدارگرد مریخ اکسپرس با بررسی یک دهانه برخوردی (فرورفتگی که در مریخ براثر برخورد شهاب سنگ ایجاد شده) داده‌هایی را بدست آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش سایت digitaltrends، این مدارگرد با کمک ابزار دوربین استریو با وضوح بالا (HRSC) از سطح مریخ، عکسبرداری کرده و تصاویر را به زمین ارسال کرد. طبق گفته آژانس فضایی اروپا، تصاویر نشان می‌دهد که این فرورفتگی‌ها بخشی از یک گسل هستند که تقریباً ۱۵۰۰ مایل امتداد داشته و در اطراف لبه‌های آتشفشانی کم ارتفاع به نام آلبا مونس قرار گرفته‌اند.

براساس گزارش‌ها، دهانه برخوردی می‌تواند در تعیین قدمت ویژگی‌های گرابن‌ها (گسل تغییر شکل یافته) مفید باشد. این دهانه زمانی ایجاد شد که تکه‌ای از شهاب سنگ یا یخ در جو به سیاره سرخ برخورد کرد.

همچنین ممکن است گرابن‌ها پس از برخورد شهاب سنگ‌ها به سیاره سرخ  شکل گرفته باشند. این یکی از راه‌هایی است که زمین‌شناسان با بررسی سن رویداد‌های زمین‌شناسی نسبت به دهانه‌های برخوردی، تصویری از تاریخ اجرام دوردست مانند مریخ یا ماه می‌سازند. 

اگر با دقت به تصویر بالا نگاه کنید، می‌توانید یک دهانه برخوردی دیگر را ببینید، بسیار کوچکتر و در پایین سمت چپ دهانه اصلی قرار دارد که خطوط گسل را قطع می‌کند. این نشان می‌دهد که بسیار جوان‌تر است و در اثر ضربه‌ای که پس از شکل‌گیری سیستم گسل رخ داده، ایجاد شده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: مریخ فضا تکنولوژی فناوری نانو فناوری دهانه برخوردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۳۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی

ناسا گازی را در مریخ شناسایی کرده است که «تولید شده توسط موجودات زنده روی زمین» است و دانشمندان را در مورد آنچه ممکن است در این سیاره سرخ پنهان شده باشد، گیج کرده است.

مریخ نورد کنجکاوی جریان پیوسته‌ای از گاز متان را از دهانه گیل کشف کرد که در زمان‌های مختلف روز ظاهر می‌شود و به صورت فصلی در نوسان است.

تیم تحقیقاتی معتقد است که متان می‌تواند در زیر نمک سخت شده پنهان شده و تنها زمانی که دمای مریخ افزایش می‌یابد یا زمانی که کنجکاوی بالای پوسته حرکت می‌کند، از آن خارج می‌شود.

روی زمین، این مولکول ساده که از یک اتم کربن و چهار اتم هیدروژن تشکیل شده است، معمولاً نشانه حیات است.

به نظر می‌رسد نقطه‌ای که گاز متان در دهانه گیل از آن بیرون آمده تنها نقطه‌ای در سیاره سرخ بوده که کنجکاوی در آن گاز را کشف کرده است.

دانشمندان آزمایش‌هایی را برای شبیه سازی شرایط خاک مریخ در آزمایشگاه انجام دادند تا بفهمند چه اتفاقی ممکن است در واقعیت بیفتد. آن ها کشف کردند که در طول یک دوره طولانی، نمک‌ها (پرکلرات ها) از اعماق سطح سنگی و غبارآلود سیاره یا آنچه به عنوان "رگولیت" شناخته می‌شود، خارج می‌شوند.

"پرکلرات‌های سمی" در یخ به دام افتاده در زیر سطح مریخ فراوان هستند. با تبخیر تدریجی یخ، بخار نمکی فیلتر شده و بخشی از آن را جا می‌گذارد.

هنگامی که مقدار کافی نمک در سنگ جمع می‌شود، نوعی پوسته یا صدف ایجاد می‌کند.

دانشمندان نوشتند: در مریخ، چنین فرآیندی می‌تواند به طور طبیعی در یک دوره زمانی طولانی در مناطقی از یخ‌های کم عمق رخ دهد، و ممکن است نمک کافی در لایه بالایی برای تشکیل پوسته جمع شود.

با بالا آمدن بخار نمک، گاز متان با منشا ناشناخته (تاکنون) نیز بالا می‌رود. این می‌تواند از "نوعی ارگانیسم زنده" ناشی شده باشد، یا می‌تواند ناشی از فرآیند‌های زمین شناسی در زیر سطح مریخ باشد که برای دانشمندان نامرئی باقی مانده است.

این مطالعه در مجله JGR Planets منتشر شد.

منبع: دیلی میل

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد