Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@22:19:06 GMT

عواقب وخیم استرس بر روی نوجوانان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۵۷۴۱

عواقب وخیم استرس بر روی نوجوانان

یک مطالعه جدید در روانپزشکی بیولوژیکی، علوم اعصاب شناختی و تصویربرداری عصبی از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای بررسی اثرات استرس حاد و "بزه دیدگی چندگانه" یا ترومای تکراری بر روی سه شبکه مغزی در نوجوانان استفاده کرده است.

راشیل کاور پژوهشگر اصلی این مطالعه می‌گوید: در حالی که پیامد‌های منفی سلامت به طور جداگانه با قرار گرفتن در معرض سوء استفاده در اوایل زندگی، اختلال در رشد عصبی نوجوانان، و پاسخ‌های شبکه عصبی غیرطبیعی به استرس حاد مرتبط بوده است، هیچ مطالعه قبلی چگونگی ارتباط این عوامل با یکدیگر را بررسی نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مطالعه جدید سعی کرده تا این پازل‌ها را کنار هم بچیند.

۳ شبکه مغزی

پروفسور کاور و همکارانش به دنبال کشف این موضوع بودند که چگونه استرس حاد بر اتصال عملکردی شبکه‌های سه‌گانه مغز اعم از شبکه حالت پیش‌فرض، شبکه برجسته، و شبکه اجرایی مرکزی تأثیر می‌گذارد.

این سه شبکه با هم برای کنترل شناخت، احساسات و تعامل اجتماعی ضروری هستند. فعالیت انحرافی در داخل و بین شبکه‌های سه گانه مدت هاست که با علائم روانی همراه بوده است.

محققان داده‌های عملکردی FC را که قبلاً از ۷۹ کودک ۹ تا ۱۶ ساله جمع‌آوری شده بود، تجزیه و تحلیل کردند که بسیاری از آن‌ها مکررا مورد آزار و اذیت قرار گرفته بودند.

برای اندازه‌گیری اثرات استرس حاد بر اتصال مغز، شرکت‌کنندگان یک کار را در حین انجام اسکن fMRI انجام دادند. در شرایط کنترل، شرکت‌کنندگان مسائل ریاضی را با سرعت خودشان تکمیل کردند و به آن‌ها گفته شد که پاسخ‌هایشان نمره‌گذاری نمی‌شود. در شرایط استرس، شرکت‌کنندگان باید به سرعت مسائل ریاضی را در مدت زمان مشخصی حل می‌کردند و در طول آزمون بازخورد منفی در مورد عملکردشان داده می‌شد.

اتصال عملکردی متغیر

در طول شرایط استرس حاد، شرکت کنندگان ارتباط عملکردی تغییر یافته بین سه شبکه مغز را نشان دادند.

به طور خاص، محققان شاهد افزایش اتصال عملکردی بین شبکه‌های اجرایی پیش‌فرض و مرکزی و کاهش بین شبکه برجسته و دو شبکه دیگر بودند.

محققان فرض می‌کنند که اینسولا، ناحیه‌ای از مغز که با توجه به درون مرتبط است، می‌تواند تغییرات مشاهده شده در اتصال عملکردی را واسطه کند.

محققان همچنین به دنبال بررسی این بودند که پاسخ استرس شبکه عصبی چگونه تحت تأثیر آزار و اذیت‌های چندگانه قرار می‌گیرد، زیرا نوجوانان می‌توانند انواع مختلفی از سوء استفاده از جمله سوء استفاده از جانب والدین، همسالان یا سایر بزرگسالان را تجربه کنند.

با مطالعه سوء استفاده‌های متعدد، محققان می‌توانند اثرات تجمعی احتمالی قرار گرفتن مکرر در معرض آسیب را بر روی مغز مطالعه کنند. نتایج نشان داد که شرکت‌کنندگانی که به طور مکرر مورد سوء استفاده قرار گرفته‌اند، احتمالاً کاهش بیشتری در اتصال عملکردی بین شبکه‌های برجسته، حالت پیش‌فرض و به‌ویژه جزیره نشان می‌دهند.

در مجموع، یافته‌ها نشان می‌دهند که مغز ممکن است با ضربه‌های مکرر سازگار شده باشد تا کمتر بتواند به تجربیات استرس‌زا پاسخ دهد. درک بهتر اثرات رشد عصبی تروما بر مغز به محققان کمک می‌کند تا نتایج روانشناختی حاصل را بهتر بررسی کنند.

پروفسور کامرون کارتر، سردبیر روانپزشکی بیولوژیکی، گفت: این مطالعه نشان می‌دهد که چگونه ترومای تکراری می‌تواند منجر به پاسخ ناسازگاری به استرس حاد در شبکه‌های مهم عملکردی مغز شود. براساس این مطالعه ممکن است استرس‌های زندگی منجر به افزایش آسیب پذیری عصبی در برابر استرس و مسئولیت مرتبط با مشکلات سلامت روان در آینده شود.

منبع: العربیه

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استرس نوجوانان اختلالات روانی اتصال عملکردی شرکت کنندگان سوء استفاده استرس حاد بین شبکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۵۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 

برای داشتن انرژی بیشتر در طول روز باید چند کار تأثیر گذار روی سلامت جسمی و روانی تان را انجام دهید. به طور کلی شما باید تغذیه سالم، ورزش منظم، خواب کافی، برنامه‌ریزی روزانه داشته باشید و کنترل استرس و اضطرابتان را در دست بگیرید.

۱. تغذیه سالم: مصرف غذاهای سالم و با ارزش غذایی بالا مانند میوه، سبزیجات، مغزهای خشک، ماهی، مرغ و محصولات کامل‌مغذی برای افزایش انرژی بدن بسیار مفید است.

۲. ورزش منظم: ورزش و فعالیت بدنی منظم به افزایش انرژی و تقویت قدرت بدنی کمک می‌کند.

۳. خواب کافی: خواب به موقع و کافی حدود ۷-۹ ساعت در شب برای بازسازی بدن و افزایش انرژی ضروری است.

۴. آب کافی: مصرف آب به میزان کافی برای حفظ هیدراسیون بدن و افزایش انرژی بسیار مهم است.

۵. کاهش استرس: استرس و نگرانی‌های زیاد می‌توانند باعث کاهش انرژی شما شوند. به دنبال روش‌های کاهش استرس و آرامش پیدا کنید.

۶. استفاده از روش‌های تنظیم احساسات: تمرین‌های تنفس، مدیتیشن و یوگا می‌توانند به شما کمک کنند تا احساسات خود را تنظیم کرده و انرژی بیشتری داشته باشید.

۷. برنامه روزانه: برنامه‌ریزی منظم روزانه و تعیین اهداف قابل دست‌یابی می‌تواند به شما احساس موفقیت و انگیزه بدهد که در نتیجه انرژی شما را افزایش دهد.

کد خبر 750766

دیگر خبرها

  • تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟
  • هشدار آنروا درباره عواقب هرگونه تجاوز صهیونیست‌ها به رفح
  • راهکارهای کاهش استرس
  • صلیب سرخ: شرایط انسانی در افغانستان وخیم و نیازمند رویکرد جدیدی است
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟