Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران گفت: بهره‌وری یعنی از منابع کم، خروجی بیشتری خلق کنیم و با مصرف بهینه، اقتصاد کشور را رونق بخشیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، میرسامان پیشوایی؛ رئیس سازمان بهره‌وری کشور در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب و تأکید جدی ایشان بر مقوله بهره‌وری، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) موضوع بهره‌وری را یکی از دغدغه‌های کشور نام بردند و فرمودند، یکی از مشکلات کشور، کاهش بهره‌وری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی به تناسب آن میزانی که هزینه می‌کنیم، بهره‌برداری انجام نمی‌شود؛ در نتیجه بهره‌وری در کشور کم است.
وی با بیان اینکه موضوع بهره‌وری و مصرف بهینه منابع، در سطح والاترین مقام کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به‌صورت جدی به آن پرداخت، بیان کرد: برای مثال، مصرف سرانه آب شهروندان تهرانی روزانه ۲۵۰ لیتر است، در حالی که در سایر کشور‌ها به‌ویژه کشور‌های توسعه‌یافته سرانه مصرف روزانه آب، ۷۰ تا ۸۰ لیتر است. در واقع سه برابر کشور‌های توسعه‌یافته آب مصرف می‌کنیم. البته طبق شاخص شدت انرژی، در بخش انرژی هم وضع مطلوبی نداریم.
دکتر پیشوایی به کم بودن بهره‌وری در بخش‌های کشاورزی و صنعت نیز اشاره و عنوان کرد: در کشور سالانه  ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌شود که ۲۵ تا ۳۰ درصد آن معادل ۳۹ میلیون تن در زنجیره تولید تا مصرف، تلف می‌شود؛ یعنی برای این میزان هدررفت، ۹ میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود. به بیانی، ۹ میلیارد متر مکعب آب تبدیل به محصول کشاورزی شده در حالی که هدر می‌رود. این کار نه با فرهنگ دینی و اسلامی و نه با میراث فرهنگی - ایرانی، هماهنگی دارد. کشور ما میراث غنی اسلامی –ایرانی در باب مصرف بهینه و استفاده درست از منابع دارد؛ بنابراین نیاز به بازنگری و احیای اصول در این زمینه داریم.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران با اشاره به اینکه در قرآن «مُبَذّر» فرد ریخت‌وپاش کننده و کسی که تقوایی در مصرف ندارد و برادر شیطان که نسبت به رب خود کافر است، شناخته شده است، تصریح کرد: بهره‌وری جزو ذات ایمان مؤمن است و طبق فرمایش پیامبر اکرم (ص) مؤمن کسی است که «قلیل المؤنه و کثیر المعونه» است؛ یعنی کم‌خرج و پربازده.
میرسامان پیشوایی با بیان اینکه یکی از اهداف دولت سیزدهم، تحقق رشد اقتصادی ۳/۵ درصدی از محل بهره‌وری است، عنوان کرد: رشد اقتصادی از دو مجرا محقق می‌شود؛ یکی، تزریق سرمایه بیشتر که اصطلاحا گفته می‌شود رشد نهاده‌محور و دوم، بهره‌وری؛ یعنی استفاده بهینه از منابع موجود؛ بنابراین هدف دولت حسب تأکید رهبر معظم انقلاب، ارتقای بهره‌وری است که به تبع آن، موجب بهبود رشد اقتصادی و معیشت مردم می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه برای دستیابی به رشد پایدار اقتصادی باید نسبت به مصرف منابع حساسیت بیشتر به خرج داد، به نقش آحاد جامعه در کاهش بهره‌وری اشاره کرد و گفت: از آنجایی که سرمایه خارجی و داخلی زیادی برای تزریق به صنعت نداریم، تنها راهی که باقی می‌ماند، رشد بهره‌وری است.
دکتر پیشوایی با بیان اینکه رشد مبتنی بر بهره‌وری، راهبرد اصلی کشور است، در شرایط امروز بهره‌وری را نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت دانست و گفت: برای اینکه این اتفاق بیفتد ضروری است مصرف بهینه انرژی مانند آب از خانواده و خانه‌هایمان شروع شود و حتی باید از لحظه لحظه عمر- این متاع گرانبها- استفاده بهینه کرد. طبق سوره والعصر،  آیه «إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ» اگر از لحظات زندگی استفاده درست نکنیم، دچار زیان شده‌ایم.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف دولت سیزدهم این است که رشد مبتنی بر بهره‌وری با حرکت ملی، شروع شود، بر تلاش آحاد ملت برای دستیابی به جهش در بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف در سال ۱۴۰۱، تأکید کرد و گفت: در دوره‌ای در قیمت‌گذاری منابع درست عمل نکرده‌ایم، بنابراین امروز عزم دولت این است که جلوی قاچاق منابع را از طریق قیمت‌گذاری واقعی بگیرد، اگرچه در طول اجرای آن، برای اقشاری که دچار آسیب می‌شوند برنامه‌های حمایتی در نظر گرفته شده است، با این حال، ناگزیر باید به سمت ایجاد یک نظام بهره‌ور در خانه و جامعه برویم و ضروری است این موضوع را به‌صورت جهاد ببینیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت، یکی از اهداف حکومت اسلامی را ایجاد عدالت عنوان کرد و گفت: وقتی از عدالت صحبت می‌شود، صرفا به عدالت درون‌نسلی اشاره می‌شود، اینکه منابع میان خودمان به خوبی توزیع شود، در حالی که مسئله مهم عدالت بین‌نسلی، مغفول مانده است. چه کسی گفته نفتی که در اختیار ماست فقط متعلق به نسل ماست؟ قطعاً به فرزندان ما و آیندگان هم تعلق دارد.
دکتر پیشوایی با بیان اینکه اگر این منابع را خرج امور جاری کنیم باید به عدالت بین‌نسلی پاسخگو باشیم، گفت: هدف این است، این منابع صرفاً خرج امور مولد شود تا برای آینده خلق ارزش کند. اگر این اتفاق بیفتد در  بهره وری منابع هم وضعیت مناسبی خواهیم داشت.  عزم دولت سیزدهم این است که این اتفاق رخ دهد و دیگر منابع زیرزمینی، خرج امور جاری نشود، بلکه در بودجه‌های عمرانی و پروژه‌هایی که خلق ارزش برای نسل‌های آتی دارد، هزینه شود.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران با بیان اینکه یکی از مواردی که دشمنان به‌عنوان پاشنه آشیل، به آن طمع کرده‌اند، مسائل اقتصادی است، گفت: در موقعیت فعلی هدف جدی دولت این است که از امتحانی که در حوزه اقتصادی دارد، سربلند بیرون بیاید تا آینده بهتری را خلق کند.
میرسامان پیشوایی با اشاره به تأکید رهبری بر «جهاد تبیین»، افزود: هر یک از نمازگزاران به‌عنوان سفیر می‌توانند موضوع بهره‌وری را در خانواده و اجتماع، تبیین کنند.
شایان ذکر است، محمدرضا حصاری، معاون ساماندهی شبکه ملی ایران و بهروز محمودی، معاون راهبری بهره‌وری سازمان ملی بهره‌وری نیز به‌عنوان سخنرانان پیش از خطبه‌های نماز جمعه، به ترتیب در شهرستان قرچک و رباط‌کریم به ایراد سخنرانی پرداختند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نماز جمعه تهران پیشوایی سازمان بهره وری ایران سازمان ملی بهره وری بهره وری رئیس سازمان مصرف بهینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۶۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبود‌هایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمد‌های دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود، چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امر به معروف در حجاب به گونه‌ای باشد که مردم به اصل نظام بدبین نشوند
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • حجاب و عفاف نماد مسلمانی و پرچم افتخار امت اسلامی است
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • پلیس؛ پیشگام بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانون‌مداری
  • پلیس پیشگام در بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانونمندی