Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدتی است که با انتشار چند ویدیو از واکنش‌ها و حرکات عجیب بازیکنان بحث وجود تبانی در لیگ‌های سطح دو و سه فوتبال ایران به وجود آمده است.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری برنا؛ شبکه‌های اجتماعی در فوتبال این روزها نقشی اساسی و غیرقابل انکاری در زندگی افراد دارند. قسمت منفی ماجرا بروز حواشی گسترده و افزایش بی‌اخلاقی‌ها است و قسمت مثبت و مفید ماجرا، پنهان نشدن ماه‌ها پشت ابر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهی به نام تبانی که پشت ابر می‌ماند و به دلیل نظارت ناکافی بر فوتبال در سطوح پایین به وفور اتفاق می‌افتد.

آیا تبانی در فوتبال ایران وجود دارد؟

در هیچ کشوری نمی‌توان ادعا کرد فوتبال تمام و کمال در سالم‌ترین شرایط برگزار می‌شود و همه چیز روی روال است اما تلاشی که مسئولین آن کشور برای کاهش کج‌اخلاقی‌ها و تاثیر مسائل غیر فنی بر بازی انجام می‌دهند، اهمیت فراوانی دارد. در ایران هم تلاش‌هایی کم و بیش انجام شد و حالا با استفاده از همان وجه مثبت شبکه‌های اجتماعی توجه بسیاری نسبت به وجود تبانی در لیگ‌های سطح پایین جلب شده. نکته اینجا است که در سطح اول فوتبال ایران هیچ‌وقت تبانی اثبات نشده و بیشتر حرف‌های رد و بدل شده اتهامات از سوی کانال‌های هواداری بوده اما در لیگ دو و لیگ یک اما شرایط قابل بررسی است.

وقتی شاخک فوتبال‌دوستان جنبید

ماجرا از آن جایی آغاز شد که یکی دو ویدیوی دست به دست شده در فضای مجازی نشان از رد و بدل شدن چند گل عجیب می‌داد. افزایش تعداد این ویدیوها باعث شد تا دوباره اتهامات افزایش پیدا کند و حتی کمیته اخلاق هم در برخی موارد وارد ماجرا شود. مهم‌ترین مورد هم سال 1400 اتفاق افتاد. وقتی شهید قندی و شاهین بندرعامری به ترتیب 10 و 7 گل به سردار بوکان زدند. رئیس کمیته اخلاق البته به سرعت دستور تعلیق رقابت‌ها را داد و 22 نفر را فراخواند. ماحصل جلسات و فراخوانی‌ها محرومیت سنگین سروش سعیدی بود. بازیکن تیم فوتبال سردار که خودش اعتقاد داشت زورشان به او رسیده. پیشتر قنواتی، مدیر تیم شهرداری ماهشهر حرف از تبانی زده بود و با توجه به ویدیوهایی که هر از چندگاهی به عنوان سند تبانی و رخ دادن حرکات متحیر در فضای مجازی منتشر شد، حالا همه پیگیرتر از قبل مسابقات را می‌دیدند.

چه چیزی را تبانی می‌دانید؟

شاید برای طرفداران واقعی فوتبال باورپذیر نباشد که آیا اصلا می‌شود یک تیم با دریافت پول مقابل حریف از قصد گل بخورد یا خیر. امکان دارد یک داور از قصد به اشتباه پنالتی بگیرد. ممکن است یک سرمربی اصطلاحا به رقیب «راه» بدهد؟

روایت های تاییدنشده‌ای در رسانه‌‌ها مطرح شده که در آن بازیکنان تعریف کرده‌اند حتی بر سر اینکه کدام تیم کرنر اول را بزند یا اوت اول به نفع کدام تیم باشد هم ممکن است شرط‌بندی صورت گیرد که خود می‌تواند تبانی باشد. اعلام پنالتی های مشکوک از دیگر موارد است که کمیته اخلاق همواره به موقع در صحنه ظاهر شده و با محرومیت قائله را خاتمه داده یا حتی در برخی ویدیوهای منتشر شده از فوتبال در لیگ دو رویت شده که دروازه‌بان‌ها با واکنش‌های خود شایعات را افزایش می‌دهند. مانند واکنش عجیب دروازه‌بان مس نوین و شهید قندی در اردیبهشت امسال که با واکنش حراست فدراسیون مواجه شد. حتی بعضا اتهاماتی در خصوص مس کرمان امسال زده شد که این تیم 6 امتیاز را تنها با حضور نیافتن رقیب به دست آورده یا (طبق ادعا و منابع تایید نشده) سرمربی این تیم در برخی دیدارها از برخی مواد در زمین چمن استفاده کرده است. این موارد در زمره مباحث تبانی قرار نمی‌گیرد اما ما را به سمت مساله‌ای سوق می‌دهد که راهکار حل مشکل است.

راه حل: نظارت کافی

شاید غیرقابل باور باشد اما در انگلیس سطوح فوتبال به عدد 10 می‌رسد و حتی لیگ یکشنبه‌ها بین بازیکنان آماتور انجام می‌شود اما بیشتر اوقات یا نظارت کامل است یا با محرومیت قاطع جلو ادامه مشکلات گرفته می‌شود. ساده‌ترین کار نظارت کامل روی ماجرا توسط افراد متخصص و قابل اطمینان است. فیلم‌برداری بازی‌ها به نحوی که قابل بررسی باشد و چیزی از دیدگان دور نماند هم در همان راستا می‌تواند مشکل‌گشا باشد. مساله‌ای که می‌تواند باعث درآمدزایی و افزایش هواداران در فوتبال پایه باشد. فراموش نکنیم تیم‌های ریشه‌داری چون سایپا، ملوان و مس در سطوح پایه حضور دارند و بازی‌های‌‌شان می‌تواند برای هواداران فوتبال لذت‌بخش باشد.

هنوز هم با وجود دیده‌ شدن کم و بیش این اتفاقات می‌توان گفت فوتبال ایران به آن حد درگیر فساد نشده که موضوع غیرقابل کنترل باشد. به همین دلیل هم کنترل این مساله چندان ناممکن نیست. پس بهتر از مسئولین ماهی را از آب بگیرند و نظارت‌ها قوی‌تر شود. چه بهتر که همین حالا و در هفته‌های پایانی آغاز شود و در لیگ‌های بعدی شدت بیشتری بگیرد.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: لیگ آزادگان تبانی لیگ دو فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۶۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غفلت از سرکشی به خانواده‌های شهدا پذیرفتنی نیست

ایسنا/آذربایجان شرقی سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی با بیان اینکه سرکشی از خانواده‌های معظم شهدا جزو وظایف ذاتی مدیران و مسئولان شاغل به خدمت در این نهاد محسوب می‌شود، تاکید کرد: غفلت از انجام این وظیفه ذاتی به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

علی اکبر سلمانی در سومین جلسه منطقه‌ای «تحول بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در حوزه معاونت تعاون و امور اجتماعی» در سراب گفت: همواره و تحت هر شرایطی، دیدار با خانواده‌های بزرگوار شهدا باید در اولویت برنامه‌های خادمان این خانواده‌ها در بنیاد شهید و امور ایثارگران باشد و هیچ یک از مدیران شهرستانی نباید اجازه دهند در لابلای مشغله های روزمره اداری، به خصوص پدران و مادران شهدا مورد کم مهری قرار بگیرند.

وی روسای ادارات شهرستانی بنیاد شهید و امور ایثارگران در سطح آذربایجان شرقی را مکلف به اختصاص حداقل یک روز از هفته برای دیدار با خانواده‌های بزرگوار شهدا دانست و افزود: در انجام این وظیفه مهم نیز باید اثربخش بودن و کیفیت دیدارها مد نظر باشد.

سلمانی توضیح داد: باید در هر یک از دیدارها مسائل و مشکلات خانواده‌های بزرگوار دیدارشونده، شناسایی و احصاء شود و تا حصول نتایج مطلوب و رفع مشکلات، درخواست‌ها و مسائل مطرح شده مورد پیگیری قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه باید قدر مادران و پدران شهدا را بدانیم، ادامه داد: متأسفانه روزی نیست که برخی از پدران و مادران بزرگوار شهدا را از دست می‌دهیم و لذا باید همان‌هایی را که در قید حیات هستند، پاس داشته و تکریم کنیم.

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی اظهار کرد: در طول سال گذشته تک تک شهرستان‌های آذربایجان شرقی مورد بازدید قرار گرفت و جلساتی در جریان این سفرهای هفتگی به انجام رسید. به پیشنهاد شورای معاونین اداره کل، از سال جدید این سفرها و این جلسات، با تمرکز روی حوزه معاونت تعاون و امور اجتماعی، منطقه‌ای شده تا ضمن برگزاری یک نشست مشترک بین چند شهرستان، با تعامل و هم افزایی، امورات را به بهترین نحو ممکن به پیش ببریم که نشست سراب، سومین نشست منطقه ای بعد از میزبانی های تبریز و بناب است.

سلمانی افزود: هدف از طراحی و اجرای نشست‌های منطقه‌ای، بررسی موانع، مشکلات و چالش‌ها برای پیدا کردن راه‌های بهبود و تحول خدمت رسانی در سال ۱۴۰۳ است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی، وی خواستار اهتمام پرسنل شهرستانی بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی به مطالعه دقیق دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های ابلاغی شد و گفت: تسلط به دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها علاوه بر مطلوب شدن و سرعت گرفتن آهنگ خدمات رسانی به جامعه معزّز ایثارگری، رضایتمندی بیش از گذشته خانواده‌های بزرگوار شهدا و ایثارگران را به دنبال دارد.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • دستگیری تنها چهار متخلف در آزمون دیروز
  • دستگیری تنها چهار نفر متخلف در آزمون دیروز
  • خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد
  • زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • روایت جالب مربی لهستانی تیم والیبال ایران از خوردن بهترین هندوانه و سخت بیدار شدن صبح
  • غفلت از سرکشی به خانواده‌های شهدا پذیرفتنی نیست
  • خداوند در حادثه صحرای طبس نصرت خود را آشکار کرد