Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست ارز ترجیحی به تولید کشور ضربه زد، گفت: کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شد، با قیمت ارز آزاد به دست مردم می‌رسید و اختصاص این ارز تاثیری بر کاهش قیمت‌ها نداشت و اهدافش محقق نشد.

به گزارش قدس آنلاین، مصطفی نصراصفهانی، کارشناس اقتصادی در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و ضرورت اصلاح یارانه کالاهای اساسی، اظهار کرد: از ابتدا مخالف ارز ۴۲۰۰ تومانی بودیم، زیرا این ارز کارایی و اثربخشی لازم را ندارد و فسادزاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیاست از ابتدا شکست‌خورده بود.

وی افزود: برخی در مورد حذف ارز ترجیحی این شبهه مطرح می‌شود که اقشار ضعیف جامعه بیشتر آسیب می‌بینند، درحالی‌که اگر سیستم کوپنی(الکترونیک) به‌درستی اجرا شود، موفقیت بالایی دارد و اثربخشی آن نیز بالاست و رفاه قشر ضعیف تغییر و تضعیف نخواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تورم ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومان زیاد نیست، افزود: تورم ناشی از حذف ارز ترجیحی از ابتدا رخ داده بود، زیرا کالا و محصولات اساسی موردنیاز مردم با نرخ ارز بازار آزاد عرضه می‌شد و ارز ۴۲۰۰ تومانی تاثیری بر کاهش قیمت محصولات نداشت.

نصراصفهانی تاکید کرد: اگر در کنار حذف ارز ترجیحی سیاست تکمیلی خوبی اجرا شود، بی‌شک طرح خوبی خواهد بود و بایستی طرح اصلاح یارانه کالای اساسی با اقتدار اجرایی و انجام شود.

وی گفت: صفر تا صد سیاست ارز ترجیحی از مرحله تخصیص، مصرف در مقاصد تعریف شده و موارد دیگر فسادزا بوده و به گروه هدف اصابت نکرده است.

قاچاق معکوس، یکی از معایب ارز ۴۲۰۰ تومانی است

این کارشناس اقتصادی درباره مقاومت برخی در حذف ارز ترجیحی در کشور، بیان کرد: دلالان و واسطه‌گران صدای بلندتری، منافع بیشتری و حتی توانایی دارند که توده مردم را نیز همراه خود کنند، زیرا بیشترین سود را از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی این افراد کسب می‌کردند.

نصراصفهانی قاچاق معکوس را از یکی از معایب تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی عنوان کرد و ادامه داد: وقتی کالایی با قیمت پایین وارد و توزیع می‌شود، درواقع به تولیدکننده سیگنال می‌دهد که تولید کالای مشابه صرفه اقتصادی ندارد.

 ۷۰ درصد تورم را بانک‌ها ایجاد می‌کنند

وی تاکید کرد: در سال‌های گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث شده تولیدات داخلی آسیب ببیند، درحالی‌که هدف از ابتدا این بود که پس از شوک ارزی که به کشور وارد و موجب تورم می‌شود، اقشار ضعیف را متضرر نکند، اما نباید تولید را هم ضعیف کند و باید کالای اساسی با قیمت منصفانه خریداری می‌شد و بعد به قشر آسیب پذیر کمک شود.

این کارشناس اقتصاد رفتاری گفت: مشکل اساسی کشور بحث تورم است که ۷۰ درصد آن را از سوی بانک‌ها و با اضافه برداشت از بانک مرکز ایجاد می‌شود. در کشور بانک سالاری بزرگی داریم. بزرگ‌ترین دلالان کشور، دلالان پول هستند و بانک‌ها از سال‌ها پیش کشور را دچار تورم کردند و همچنان هم این روند را ادامه می‌دهند. نظام بانکی  باید اصلاح و مقابل ابر بدهکاران بانکی ایستاد.

نصراصفهانی با تاکید بر اینکه باید اضافه برداشت‌ها تسویه شود، گفت: ریخت‌وپاش در بودجه سالیانه هم موجب تورم می‌شود و باید با آن اصلاح کرد. مثلا وقتی بخشی توجیه اقتصادی ندارد و بخش خصوصی توانایی ارائه خدمات مشابه را دارد، باید دولت کنار برود تا خلق پول نکند.

منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اثرات مثبت ارز 4200 کارشناس اقتصادی ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۷۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم نزولی قیمت طلا و سکه

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب،  قیمت هر قطعه سکه طرح جدید در معاملات امروز (۸ اردیبهشت) در بازار طلای تهران نسبت به معاملات پنج‌شنبه (۶ اردیبهشت) ۴۲ میلیون و ۱۵۰ هزار با افت ۵۰۴ هزار تومانی به ۴۱ میلیون و ۹۴۶ هزار تومان رسید.

همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم نیز نسبت به قیمت پایانی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته ۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان با کاهش ۴۸۵ هزار تومانی، ۳۸ میلیون و ۷۱۵ هزار تومان معامله شد.

براساس این گزارش، امروز نیم سکه نسبت به قیمت پایانی معاملات (۶ اردیبهشت) ۲۴ میلیون و۸۰۰ هزار تومان با کاهش ۱۴۰ هزار تومانی ۲۴ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان و ربع سکه با افت ۱۶۰ هزار تومانی، ۱۴ میلیون و ۸۴۰ تومان به فروش رفت.

قیمت سکه گرمی ۶ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان دادوستد شد که نسبت به نرخ آخرین معامله ۸۰ هزار تومان کاهش را ثبت کرد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز در بازار طلای تهران سه میلیون و ۴۹۳ هزار تومان فروخته شد که نسبت به قیمت پایانی پنج‌شنبه ۱۰۰ هزار تومان کاهش را تجربه کرد.

بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی امروز ۲ هزار و ۳۳۸ دلار رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تداوم نزولی قیمت طلا و سکه
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی
  • قیمت نفت از نردبان عوامل مثبت بالا رفت
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • تعیین‌کنندگان نرخ دلار معرفی شدند/ قیمت دلار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است