Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@23:25:31 GMT

میزان باروری در استان بوشهر به کمتر از ۱.۴ رسید

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۸۶۸۱

میزان باروری در استان بوشهر به کمتر از ۱.۴ رسید

گروه استان‌ها - سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهرمیزان باروری در استان کمتر از ۱.۴ دانست و گفت: این میزان که قبلا بالاتر از ۵ بود نگران کننده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبوشهر، بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ باروری در بسیاری از نقاط جهان رو به کاهش بوده و همه‌گیری بیماری کرونا این روند را تقویت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش تمایل به فرزندآوری و به دنبال آن میزان کاهش باروری می‌تواند پیامدهایی جدی در امور اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و دیگر حوزه‌ها داشته باشد.

کارشناسان امور جمعیتی معتقد هستند که کم‌زایی موالید پیامدهایی برای پویایی جمعیت در سال‌های آینده به همراه دارد به این ترتیب کاهش تعداد موالید می‌تواند سبب کاهش جمعیت در سن اشتغال در دهه‌های آینده شود از سوی دیگر نیروی کار امروز به بازنشستگی می‌رسد که آثار زیان‌بار به همراه دارد.

نرخ باروری در این استان 1.4 است

به گفته مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، نرخ باروری در این استان 1.4 است که نسبت به میانگین کشوری با میزان 2.1 کاهش دارد.

اسکندر پاسالار  با بیان اینکه بوشهر جز 5 استان برتر جوان کشور است اظهار داشت: 70 درصد جمعیت استان بوشهر در پنجره طلایی جمعیت گروه سنی 15 تا 64 سال قرار دارد ولی شیب جمعیتی آن نزولی و زنگ خطری برای استان است.

تمایل به فرزندآوری کاهش یافته است

وی با بیان اینکه تمایل به فرزندآوری کاهش یافته است تصریح کرد: باید آموزش‌ها و مشوق‌هایی برای ترغیب افراد به فرزندآوری ارائه شود.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر استاندارد تعیین شده برای سطح جایگزینی جمعیت برای هر خانواده را 2.1 فرزند دانست و خاطر نشان کرد: نرخ موالید برای هر خانواده در استان بوشهر به میزان 1.4 دغدغه و نگرانی‌های زیادی را برای حفظ جوانی جمعیت این استان ایجاد کرده است.

پاسالار با اشاره به آمار ثبت طلاق در استان بوشهر بیان کرد: استان بوشهر با میزان عمومی 1.9 در طلاق شرایط مناسبی دارد و در کشور جایگاه 23 و از نظر وفات نیز جایگاه مطلوبی دارد.

وی با اشاره به تدوین برنامه‌‌های مختلف برای ترغیب ازدواج جوانان از تشکیل کارگروه‌های تخصصی ازدواج آسان، فرهنگی، اشتغال، تحقیق و پژوهش و سلامت و بانوان شهرستان‌های 10 گانه استان بوشهر خبر داد.

میانگین سن جمعیت جامعه رو به افزایش است

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر هم با گرامیداشت هفته ملی جمعیت این هفته را فرصتی برای اطلاع‌رسانی در خصوص اهمیت جایگاه جمعیت و فرزندآوری دانست و اظهار داشت: برای هفته جمعیت امسال شعار «ایران، جوان بمان» انتخاب شده و اطلاع‌رسانی در مورد اهمیت فرزندآوری و برنامه‌های آموزشی پیش بینی شده است.

قاسم برجویی‌فرد به وضعیت باروری در کشور پرداخت و با بیان اینکه ایران در رتبه‌های آخر رشد جمعیت و باروری جهان قرار دارد خاطر نشان کرد: اکنون میانگین سن جمعیت در ایران 32 است که این میزان در چند سال گذشته 26 سال بود.

وی با اشاره به روند افزایش سن جمعیت در ایران خاطر نشان کرد: میانگین سن جمعیت در ایران رو به افزایش است و تا چند سال دیگر به 47 سال می‌رسد.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور: نرخ باروری زنان در ایران 9 برابر کاهش یافتانواع روش‌های درمان ناباروری و هزینه‌های درمان به تفکیک هر بخشنرخ باروری در استان اصفهان به 1.49 رسید

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر اضافه کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال 2100 میلادی یکی از کشورهای سالمند جهان، ایران است که پیامدهای اجتماعی بسیاری دارد.

برجویی‌فرد، سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در زمینه خانواده و جمعیت را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: توجه به جمعیت در کشور اکنون یک موضوع حیاتی است چراکه کشور به سمت سالمندی است و در شرایط خاصی قرار دارد.

وی اضافه کرد: اکنون جمعیت کشور 84 میلیون نفر است که با روند کاهش باروری، سن افراد سالمند افزایش می‌یابد و تعداد جوانان کاهشی می‌شود و مشکلاتی در بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی ایجاد می‌کند.

میزان باروری در استان بوشهر از بیش از 5 به کمتر از 1.4 رسید

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر با بیان اینکه میزان باروری در استان بوشهر به کمتر از 1.4 رسیده است افزود: تعداد فرزندان خانواده‌ها در استان بوشهر در 21 سال گذشته بالاتر از 5 نفر بود که اکنون به کمتر از 1.4 رسیده که بسیار نگران کننده است.

برجویی‌فرد توجه به بسته حمایتی جوانی جمعیتی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: یکی از مواردی که به آن پرداخته شده ناباروری است و بیمه سلامت به عنوان متصدی ناباروری معرفی شده و همه بیمه‌های درمانی موضوع ناباوری را پوشش می‌دهند.

انتهای پیام/190/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میزان باروری در استان استان بوشهر نرخ باروری سن جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۸۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران

ایسنا/آذربایجان شرقی یک متخصص زنان، زایمان و نازایی با اشاره به افزایش سن ازدواج دختران و تاخیر در باروری، گفت: فریز تخمک راهی برای حفظ قدرت باروری دختران است.

دکتر لیدا حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح عواملی که قدرت باروری را پایین می‌آورد، اظهار کرد: یکی از مشکلات جامعه امروز ما کاهش نرخ رشد جمعیت است و برای بهبود این نرخ باید ازدواج و سپس بارداری در سنین مناسب و درستی انجام شود.

وی با تاکید بر این‌که زنان نباید حاملگی را به تاخیر بیندازند، افزود: مناسب‌ترین سنین برای بارداری را بین ۲٠ تا ۴٠ سالگی می‌دانند اما توصیه می‌کنیم که بانوان، حاملگی را به تاخیر نیندازند زیرا با افزایش سن، احتمال حاملگی پرخطر افزایش می‌یابد.

وی با بیان این‌که بانوان برخلاف آقایان، فرصت باروری محدودی دارند، گفت: توصیه می‌کنیم که حتما بانوان از این زمان محدود خود استفاده کرده و اگر بنا به هر دلیلی از جمله ادامه تحصیلات، فرصتی برای باروری ندارند، اقدام به فریز تخمک و یا جنین بکنند. بهترین گزینه برای دختران مجرد با سن بالا، فریز تخمک است. این تخمک‌ها در بانک تخمک نگهداری شده و هر وقت که نیاز باشد می‌توان از آن استفاده کرد.

حیدری تاکید کرد: برای افراد متاهلی که بنا به دلایلی نمی‌خواهند بچه دار شوند نیز بهترین گزینه، فریز جنین است. این جنین در بانک مربوطه نگهداری می‌شود و گاه تا ۴۸ سالگی می‌توان جنین را به داخل رحم فرد وارد کرد و یا از گزینه رحم اجاره‌ای استفاده کرد.

وی افزود: نخستین اولویت برای بانوان، حفظ باروری و تخمک است اما متاسفانه به دلیل مسائلی مانند آلودگی‌های آب و هوا، استرس و عوامل دیگر، احتمال از بین رفتن تخمک‌ها در جامعه امروز بالا رفته و این موضوع در آزمایش‌هایی که از بانوان زیر ۴۰ سال  گرفته می‌شود، مشهود است. برای جلوگیری از این معضل باید آموزش‌های حفظ تخمک را از مدارس شروع کرد و دختران را نسبت به این عارضه آشنا ساخت.

وی با بیان این‌که انجام ورزش‌های منظم و تغذیه مناسب برای حفظ تخمک بانوان مفید است، گفت: بانوان باید از استرس‌های بیش از حد و مواردی مانند آلودگی هوا پرهیز کنند و وقتی ازدواج می‌کنند، بارداری را با دلایل جزئی به عقب نیندازند و اگر نمی‌خواهند که ازدواج کنند، حداقل از گزینه فریز تخمک استفاده کنند.

این متخصص زنان تاکید کرد: حفظ جمعیت جوان با توجه به روند پیری که در کشور آغاز شده است، اهمیت بالایی دارد و ممکن است طی ۱۰ سال آینده، نیروی جوانی در کشور نداشته باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرقت مغازه در استان بوشهر ۲۸ درصد کاهش یافت
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر