Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@04:40:38 GMT

چرا خفاش‌ها به بیماری کرونا مبتلا نمی‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۹۴۰۰

چرا خفاش‌ها به بیماری کرونا مبتلا نمی‌شوند؟

در حال حاضر بیش از ۱۱۰۰ گونه مختلف خفاش در سراسر دنیا وجود دارد که از این تعداد ۴۰ گونه آن‌ها در ایالات متحده آمریکا زندگی می‌کنند. این جانوران گرچه جثه کوچکی دارند، اما جمعیت شان انبوه هست و تقریبا یک چهارم کل پستانداران زمین را تشکیل می‌دهند.

همانطور که احتمالا در خبر‌ها خواندید خفاش یکی از میزبانان اصلی کرونا ویروس جدید بوده است؛ جانوری که از غذا‌های محبوب چینی هاست و این ویروس مهلک از بدن آن‌ها به انسان انتقال یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مطلب قصد داریم حقایقی جالب در مورد خفاش‌ها را با شما در میان بگذاریم تا با مقصر اصلی شیوع کرونا ویروس جدید بیشتر آشنا شوید:

۱- خفاش‌ها می‌توانند بیش از ۳۰ سال زندگی کنند و بیشینه سرعت پرواز آن‌ها به ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. طبق مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۶ توسط محققان دانشگاه تنسی آمریکا منتشر شد خفاش‌های دُم دار مکزیکی می‌توانند با سرعتی بالغ بر ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کنند و در نتیجه تا به حال عنوان سریع‌ترین پستانداران عالم هستی را با افتخار نصیب خود کرده اند.

۲- خفاش‌ها میتوانند غذای خود را در تاریکی پیدا کنند. این پستانداران با انتشار صدا‌های بلندی که قابل شنیدن توسط انسان نیست موقعیت دقیق حشرات در محیط پیرامون خود را تشخیص می‌دهند. آن‌ها برای این منظور بین ۱۰ تا ۲۰ بوق کوتاه را در هر ثانیه پخش می‌کنند و سپس با گوش دادن به بازتاب این صدا موقعیت دقیق طعمه را شناسایی می‌کنند.

۳- خفاش‌ها میتوانند در هر ساعت ۱۲۰۰ پشه بخورند. وزن بدن خفاش‌ها از حشراتی می‌آید که هر شب می‌خورند. این پستانداران با مصرف حشرات به کنترل جمعیت آن‌ها نیز کمک می‌کنند.

۴- بالغ بر نیمی از گونه‌های مختلف خفاش در آمریکا در معرض خطر هستند. این جانوران علاوه بر اینکه سکونتگاه‌های خود را از دست داده اند به خاطر مسائلی نظیر بیماری در معرض خطر کاهش جمعیت قرار دارند؛ یکی از این بیماری‌ها سندروم بینی است که بسیاری از خفاش‌ها در آمریکا و کانادا را مبتلا کرده است. برای درمان این خفاش‌ها از نوعی باکتری استفاده می‌شود تا قارچ سفید رنگی که روی دماغ آن‌ها می‌روید از بین برود.

۵- برخی خفاش‌ها در ماه‌های سرد زمستان درون غار‌ها به خواب زمستانی می‌روند. این جانوران میتوانند در برابر دما‌ها منجمد کننده دوام بیاورند و حتی اگر درون قالبی از یخ قرار بگیرند باز زنده از آن خارج میشوند.

۶- اغلب خفاش‌ها سالانه تنها یکبار زایمان می‌کنند و در نتیجه بسیار در معرض خطر انقراض قرار دارند. مادران خفاش‌ها می‌توانند صرفا با شنیدن صدا و حس کردن بو، فرزندان خود را از میان هزاران میلیون خفاش دیگر تشخیص دهند.

۷- مدفوع خفاش که گوانو هم خوانده می‌شود یکی از غنی‌ترین کودهاست. گوانو زمانی کسب و کاری سوددده داشت و در تگزاس آمریکا اولین صادرات معدنی پیش از نفت بود. آستن آمریکا یکی از بزرگ‌ترین جمعیت‌های خفاش مکزیکی در دنیا را دارد. این خفاش‌ها در زیر پل کنگره زندگی میکنند و تعدادشان به ۱.۵ میلیون نفر می‌رسد.

۸- بزرگ‌ترین خفاش دنیا روباه پرنده نام دارد که در جزایر جنوب اقیانوسیه ساکن است. فاصله راس دو بال این خفاش برابر با ۱.۸ متر است. کوچکترین گونه این جانور نیز خفاش زنبور عسل است که در تایلند زندگی می‌کند و ابعادش از ناخن و وزنش از یک سکه پول خرد آمریکایی (پنی) کمتر است.

۹- خفاش‌های رنگ پریده عقرب می‌خورند. ظاهرا این گونه خاص در برابر نیش عقرب (حتی مرگبارترین نوع عقرب که در آمریکا زندگی می‌کند) مقاوم هستند. در برخی مواقع خاص سال تا ۷۰ درصد از رژیم غذایی یک خفاش رنگ پریده را عقرب تشکیل می‌دهد.

۱۰- غاری به نام Bracken Bat در تگزاس آمریکا بزرگ‌ترین کلونی این پستاندار را تشکیل می‌دهد. این غار میزبان میلیون‌ها خفاش دم دار مکزیکی است که بین ماه‌های مارس تا اکتبر (اسفند تا شهریور) در آنجا ساکن می‌شوند.

چرا خفاش‌ها به کرونا مبتلا نمی‌شوند؟

براساس برخی فرضیات، توانایی خفاش‌ها برای پرواز آن‌ها را در برابر طیف گسترده‌ای از ویروس‌های مرگبار برای انسان حفاظت می‌کند. ویروس‌هایی نظیر ابولا که بسیاری از انسان‌ها را به کام مرگ کشانده است.

در سال‌های اخیر انسان به بیماری‌های سخت و تازه‌ای مبتلا شده که ردپایشان به خفاش‌ها می‌رسد. گفته می‌شود خفاش‌ها منشاء اصلی بیماری تنفسی سارس، ابولا، ویروس Marburg، ویروس Hendra و این اواخر ویروس مرس (سندروم تنفسی خاورمیانه) هستند.

خفاش‌ها بیش از ۶۰ ویروس مختلف را در بدنشان میزبانی می‌کنند که می‌توانند باعث بیماری انسان شوند. نسبت بیماری به گونه‌های جانوری در این پستانداران حتی از جوندگان هم بیشتر است.

حال طبق فرضیه‌ای تازه پرواز احتمالا عامل کلیدی در پیشگیری از ابتلای این حیوان به بیماری است. در واقع زمانی که خفاش‌ها پرواز می‌کنند میزان مصرف انرژی در آن‌ها (یعنی همان نرخ متابولیسم) و دمای بدنشان بالا می‌رود و اینطور به نظر می‌رسد که جانور تب دارد (تا ۴۰ درجه سانتیگراد). به همین خاطر تصور می‌شود درست همانگونه که تب از پستانداران در مقابل بیماری‌ها حفاظت می‌کند پرواز نیز بدن خفاش‌ها را در برابر بیماری مصون نگه می‌دارد و واکنش ایمنی در بدن آن‌ها را تقویت می‌کند.

منبع: روزیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا خفاش ها خفاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۹۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است

حسام‌الدین علامه افزود: ۱۴.۱۵ صدم درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال به دیابت و حدود ۲۵ درصد از این گروه سنی به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند. متاسفانه، آمار و ارقام مربوط به «پیش‌آگاهی به دیابت» نامساعد است؛ به نحوی که حداقل حدود یک سوم از افرادی که به دیابت مبتلا هستند از بیماری خود آگاهی ندارند.

این متخصص درباره وضعیت درمان دیابت در کشور گفت: «درمان موثر» هم از وضعیت نامساعدی برخوردار است؛ فقط حدود ۳۱ درصد از دیابتی‌ها درمان موثر و منجر به کنترل دیابت دارند. یکی از عواملی که منجر به آمار نامساعد درمان موثر دیابت و پیامدهای ناشی از آن مثل زخم مزمن در کشور شده، تحریم‌های اقتصادی و دارویی ظالمانه آمریکا است.

این متخصص ادامه داد: اگرچه واکنش مردم به دیابت نسبت به سرطان، توأم با حساسیت و پرسروصدا نیست اما نکته مهم و اساسی این است که دیابت به دلیل عوارض و مرگ و میری که پس از پیامدهایش از جمله زخم پای دیابتی می‌تواند ایجاد کند باید در کانون توجه قرار گیرد. متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از زخم پای دیابتی نسبت به برخی از سرطان‌های شایع کشور بیشتر است. من بازهم تاکید می‌کنم بیماری دیابت بسیار اهمیت دارد و برای مقابله با این بیماری باید از نظر متخصصان چه در حوزه بالین و چه در عرصه روان‌شناسی سلامت بهره برد.

خطر «بازار سیاه» برای پانسمان‌های نوین دیابت

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: استفاده از پانسمان‌های نوین، یکی از موثرترین درمان زخم‌های مزمن است. پانسمان‌های نوین بیشتر وارداتی هستند؛ اگر ارز مورد نیاز با قیمت مناسب و به مقدار کافی در اختیار واردکننده قرار نگیرد با پدیده بازار سیاه در زمینه پانسمان‌های نوین مواجه می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند