Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@06:16:16 GMT

ایرج طهماسب یا اصغر فرهادی؟ مسأله این است!

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۹۹۰۵

ایرج طهماسب یا اصغر فرهادی؟ مسأله این است!

به گزارش خبرنگار هنر خبرگزاری فارس، این روزها که مجموعه «مهمونی»‌ از نماوا پخش و بریده‌هایی از آن در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود، برخی کارشناسان حوزه فرهنگ نسبت به رواج بی‌اخلاقی در این مجموعه عروسکی و بدآموزی آن برای کودکان هشدار می‌دهند.

«محمدصادق دهنادی» دانش‌آموخته مدیریت رسانه یکی از این افراد است که در یادداشتی در صفحه شخصی‌اش با عنوان «ایرج طهماسب یا اصغر فرهادی؟ مسئله این است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» به این موضوع پرداخته. او البته تأکید کرده که با برخی از آیتم‌های «مهمونی» حسابی خندیده است و هیچ مشکلی هم با شخص ایرج طهماسب و ساخته جدید او ندارد. همچنین موافق حضور بزرگان تلویزیون برای پا گرفتن اقتصاد غیردولتی رسانه‌هاست و تقویت رسانه‌های غیردولتی توسط مشاهیری که با پول مردم معرفی شده‌اند و ارتقا یافته‌اند را مفید می‌داند.

 

 

بندهای دیگری از این یادداشت را در ادامه می‌خوانیم:

ـ «مهمونی» در یک ریل درست، یک اثر اشتباهی برای ایرج طهماسب است. همین که یک کار نیمه‌عروسکی کارگردان کلاه قرمزی با اغماض رده‌بندی سنی مثبت ۱۲ را دریافت کرده و بچه ۱۲ ساله شما هم از متلک‌ها، فحش‌ها و تداعی برخی مسائل صدها سوال دارد؛ می‌توان گفت تیم سریال مهمونی برای جلب توجه بزرگ‌ترها که دست به جیب برای دیدن آن هستند، به سیم آخر زده است.

- فارغ از چند شخصیت که اصلاً نگرفته و بازیگران ناوارد و نچسب کار که بود و نبودشان یکی است، دنیای عروسکی «آقای مجری» سابق، بچه مهمونی یک کودک کار شارلاتان و بی‌ادب که دوست داشتنی جلوه کرده، یک پشه پر از کنایات جنسی زناشویی، یک عروسک زشت در نقش دختر ترشیده (از به کار بردن این عبارت عذرخواهم)، دو عروسک موزیسین که با عنوان بی بند و بار هجو موسیقی پاپ و جوانان این عرصه هستند. اما عملا کل کار روی دوش همان فحاشی است که در فضای مجازی بازنشر می‌شود که مثلاً مخاطب به هوای او بیاید و لوس بازی قیمه و مگس را ببیند.

- استقبال قبیله‌ای و بی‌منطق رسانه‌ها از مهمانخانه طهماسب را از باب دلتنگی یا علاقه به حفظ او در زیست‌بوم رسانه‌ای اگر حساب نکنیم، باید مجدد تاکید کنیم که برای بخشی از کنشگران مدعی کشور، مفاهیم بازیچه‌ای برای زدن حریف است و الا چطور می‌توان به استادیوم نرفتن زنان حساس بود ولی به تصاویر زشت و زننده‌ای که از زن و دختر در این سریال نشان داده شده است، واکنش نداد.
در جامعه‌ای که بیش از ۳ میلیون دختر در معرض تجرد قطعی قرار دارند؛ تولید کاراکتر دختری با این ظاهر نازیبا که شوهر نیافته و له‌له می‌زند برای یافتن خواستگار و تأیید شدن آن سریال به عشق فرد یا از لج یک بخش، توسط جناح روشنفکر مدعی دفاع از حقوق زنان چیزی جز نمایش یک جامعه نخبگانی پر از پفیوز اجتماعی (به معنای دقیق کلمه) نیست.

- تفاوت اصغر فرهادی با طهماسب، التزام همیشگی آقای مجری به مفهوم خانواده است و اتفاقا انتقاد مهم ما هم به طهماسب هم عبور از همین خط باریک و محل مناقشه است‌. آقای مجری برای نسل‌های ما به امانت‌داری یک معلم برای آموزش کودکان و نوجوانان شناخته شده است . او کارگردان «درباره الی» نبوده که بخواهیم از او شگردهای کشف روابط فرازناشویی را یاد بگیریم.
رد شدن مجری دوست داشتنی بچه‌های دهه شصت و هفتاد و هشتاد از خطوط مهم و حیاتی خانوادگی برای گرفتن مخاطب سطحی در یک محیط آزادتر، این شائبه را مطرح می‌کند که یا او تغییر کرده و معتقد است هر طور شده باید مخاطب بگیرد یا از اول هم به این مساله اعتقاد نداشته است.
«اصغر فرهادی»ها معتقدند اگر مساله‌ای در یک گوشه جامعه مطرح بود، باید آن را نشان بدهند و کاری به خیر و شر آن هم ندارند (کما اینکه در «فروشنده» با دنیای داستانی روبرو هستید که در آن ۱۰ درصد آدم‌ها هم درست حسابی نیستند) اما ایرج طهماسب برای نسل ما همانی است که حتی در کار بزرگسال (وقتی رفیق بد یا دختر شیرینی‌فروش را می‌سازد) میانه‌ای با نشان دادن مسائل غیراخلاقی نداشته است.
ما دلمان می‌خواهد او همچنان که معلم ما بود، معلم نسل آینده هم باشد.

منبع: فارس

کلیدواژه: ایرج طهماسب اصغر فرهادی مهمونی ایرج طهماسب اصغر فرهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۹۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی برپا شد

داود منافی پور دبیر مجمع جهانی علی اصغر گفت: دوخت لباس شیرخوارگان حسینی از سال ۱۳۸۶ به طور رسمی و با هزینه‌های مردمی آغاز شد و داوطلبان هر ساله از ولادت حضرت علی اصغر (ع) تا اولین جمعه ماه محرم در این کارگاه گرد هم می‌آیند و شروع به دوخت لباس‌های سبز علوی برای این مراسم می‌کنند..

او افزود: هر ساله حدود ۵۰۰ هزار دست لباس دوخته و در سطح کشور توزیع می‌شود. کارگاه دوخت لباس مرکزی که در تهران برپا می‌شود علاوه بر دوخت لباس‌های استان تهران، لباس‌های شیرخوارگان حسینی را در سطح بین المللی نیز تامین می‌کند.

دبیر مجمع جهانی علی اصغر ادامه داد: هزینه‌های این کارگاه کاملا مردمی است و خرید پارچه، نخ و مابقی مایحتاج از نذورات مردمی تهیه می‌شود. این لباس‌ها پس از دوخت توسط بانوان بسته بندی شده و مزین به سربند یا صاحب‌الزمان (عج) می‌شود.

منافی پور بیان کرد: همزمان با افتتاح این کارگاه ۷۲ کارگاه دوخت لباس در ایران اسلامی و چهار کشور بحرین، عراق، هندوستان و ترکیه کار خود را آغاز خواهند کرد.

او تصریح کرد: بزرگ‌ترین محفل شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی و در نخستین جمعه ماه محرم برپا خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • افشاگری عجیب درباره ایرج طهماسب
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی برپا شد
  • تأثیرگذاری رسانه‌ها در عصر کنونی بیش از ابزارهای جنگی است
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان
  • گل جالب و عجیب علی‌اصغر حسن‌زاده به قرقیزستان + ویدئو
  • لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با حجاب
  • نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: مبلغ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • منتظری: قضات به متخلفان در بحث حجاب احکام تنبیهی صادر کنند
  • معلمان اضافه کار را نمی‌پذیرند/ نرخ حق‌التدریس ۲ برابر می‌شود