Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-26@05:49:05 GMT

انتقاد رحمانیان از لغو یک برنامه تئاتری

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۲۳۱۶

انتقاد رحمانیان از لغو یک برنامه تئاتری

محمد رحمانیان با انتقاد از لغو یک‌ سمینار تئاتری ‌و نکوداشت بهرام بیضایی گفت که این برنامه می‌توانست برپا شود تا بدون اینکه به هیچ میز مدیریتی آسیب وارد شود، گفت‌وگوهایی درباره‌ موضوع‌های مختلف تئاتر شکل بگیرد.

به گزارش ایران اکونومیست،قرار بود انجمن صنفی نمایش‌نامه‌نویسان و مترجمان تئاتر ایران در سه روز متوالی، از چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه تا جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ سمینارهای نمایش‌نامه نویسی و گفت‌وگو، نمایش‌نامه‌نویسی و سانسور و آیین نکوداشت بهرام بیضایی را در سالن استاد جوانمرد عمارت خانه تئاتر برگزار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنرانی محمود دولت‌آبادی (نویسنده)، سهیلا نجم (استاد دانشگاه و پژوهشگر تئاتر)، حمید امجد (نمایش‌نامه‌نویس، کارگردان و پژوهشگر تئاتر) و پانته‌آ بهرام (بازیگر تئاتر و سینما) برای آیین نکوداشت بهرام بیضایی (نمایش‌نامه‌نویس، فیلمنامه‌نویس، کارگردان تئاتر و سینما) و نیز خوانش قسمتی از فیلمنامه "اشغال" بهرام بیضایی توسط محمد رحمانیان (نویسنده و کارگردان تئاتر و سینما) که از آن اقتباس نمایشی داشته، بخشی از برنامه‌های اعلام شده بود.

اما این انجمن روز سه شنبه در اطلاعیه‌ای از لغو برنامه خبر داد و گفت:«این انجمن هم‌چون دیگر انجمن‌ها و ‌کانون‌های خانه‌ی تئاتر، در تدارکِ برگزاری دو نشست علمی و یک نکوداشت بود که متأسفانه در آخرین لحظات، بنا بر صلاح‌دید سرپرست خانه‌ی هنرمندان ایران لغو شد.

با توجه به این که ایمنی این تماشاخانه تا این لحظه از طرف سازمان آتش‌نشانی تأیید نشده و آلودگی هوا و تعطیلاتِ اخیر برگزاری این دو سمینار و آیین نکوداشت توسط انجمن صنفی نمایش‌نامه‌نویسان و مترجمان تئاتر ایران در این مکان نیز امکان‌پذیر نیست.»

این اطلاعیه ‌نسبت دادن لغو برنامه به صلاحدید سرپرست خانه هنرمندان ایران - حمیدرضا نوربخش - با پاسخی از سوی این خانه روبرو شد و روابط عمومی خانه هنرمندان ایران دلیل لغو برنامه انجمن صنفی نمایشنامه‌نویسان و مترجمان را دیر درخواست دادن انجمن برای یک همایش سه روزه اعلام کرد.

در آن اطلاعیه آمده بود: «به دلیل طی نشدن روال معمول و نبود قرارداد فی‌مابین، آماده نبودن شرایط لازم برای برگزاری یک رویداد سه روزه و نبود فرصت هماهنگی به دلیل اقدام دیر هنگام برگزارکنندگان، به رغم تمایل خانه هنرمندان امکان برگزاری این برنامه در این تاریخ وجود نداشت. از این رو گزاره‌هایی چون «انصراف خانه هنرمندان از میزبانی» و «در آخرین لحظات بنابر صلاحدید سرپرست خانه هنرمندان» که در اطلاعیه انجمن نمایشنامه نویسان ذکر شده، از اساس صحت ندارد.»

این اطلاعیه روز جمعه ۳۰ اردیبهشت بار دیگر از سوی انجمن صنفی پاسخ داده شد که دست‌اندرکاران برنامه توضیح‌های ارائه شده از سوی خانه هنرمندان ایران را رد کرده و آنها را نادرست دانستند.

حال در ادامه‌ی این اطلاعیه‌ها، محمد رحمانیان که قرار بود به اجرای نمایشنامه‌خوانی یکی از آثار بیضایی بپردازد، در متنی به این ماجرا واکنش نشان داده است.

او یادداشتی را در اختیار ایران اکونومیست قرار داده که در بخشی از آن با بیان اینکه «به لغوهای پیاپی، برگزار نشدن‌ها و توقیف‌ها و تعطیلی‌ها عادت کرده‌ایم»، نسبت به آنچه بهانه‌های واهی برای علت لغو برنامه می‌داند، مثل آلودگی هوا یا ایمن و استاندارد نبودن سالن "استاد جوانمرد" عمارت خانه تئاتر که بارها برنامه‌های مختلف در آن برپا شده، انتقاد کرده است.

 این نمایشنامه‌نویس و کارگردان همچنین نوشته است: «می‌شد این سمینارها برپا شود و گفت‌وگوها شکل بگیرد و آیین‌ها (نکوداشت) به سرانجام رسد و هیچ آسیبی هم به گوشه‌ای از میز هیچ مدیری نرسد.»

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: لغو بزرگداشت بیضایی ، محمد رحمانیان ، خانه هنرمندان ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: محمد رحمانیان خانه هنرمندان ایران خانه هنرمندان ایران نمایش نامه نویس محمد رحمانیان بهرام بیضایی نامه نویسان لغو برنامه انجمن صنفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۲۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید فولاد خام ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین گزارش این انجمن درباره میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه مارس ۲۰۲۴ میلادی (۱۱ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۳)، حکایت از آن دارد که تولید جهانی این محصول راهبردی در این ماه به ۱۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن رسید که ۴.۳ درصد درمقایسه با همین ماه در سال ۲۰۲۳ کاهش داشت.

حدنصاب رشد نقطه به نقطه ۲ ماه قبل در ماه ژانویه توسط ایران شکسته شده بود و کشورمان توانسته بود با رشد ۳۹.۹ درصدی در آن ماه، بیشترین رشد نقطه به نقطه را بنام خود ثبت کند.

براساس اطلاعات گزارش شده ۷۱ کشور به این انجمن، ایران و برزیل ماه «مارس» امسال با تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام، به ترتیب رشد‌های ۲ و ۵.۶ درصدی را تجربه کردند و در جایگاه‌های دهم و نهم در بین فولادسازان جهان قرار دارند.

ایران ماه ژانویه در رتبه نهم فولادسازان جهان قرار داشت که در ۲ ماه فوریه و مارس با یک پله سقوط جایگاهش را به برزیل داد، هرچند در ماه مارس، صنعت فولاد کشورمان با تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن، هم اندازه برزیل فولاد خام تولید کرد ولی افزایش محدودیت‌های گازی در اسفند پارسال درمقایسه با ماه بهمن، باعث شد ایران نتواند رشد تولید ماه «ژانویه» را در ماه‌های فوریه و مارس تکرار کند.

افزایش محدودیت‌های گازی از اوایل اسفند بدنبال استقرار موج بارش برف و نفوذ سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، باعث محدودیت‌های بسیار زیاد برای فولادسازان کشور شد، بطوری که گاز بیشتر کارخانجات آهن اسفنجی برای ۲ هفته نزدیک به قطعی بود.

براساس آخرین گزارش انجمن فولاد ایران، از ابتدای سال میلادی جاری ایران با تولید هفت میلیون و ۶۰۰ و برزیل با تولید هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ترتیب در جایگاه‌های دهم و نهم فولادسازان بزرگ جهان قرار دارند.
بیش از ۵۲ درصد فولادخام تولید شده در خاورمیانه در ایران تولید می‌شود.

کشور‌های تولید کننده فولاد در خاورمیانه که شامل ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند، «مارس» امسال در مجموع چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۴.۰ درصد افزایش نقطه به نقطه را نشان می‌دهد و بر این اساس و با توجه به تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام در ایران، حدود ۷۰ درصد فولاد خام تولید شده در خاورمیانه از آن جمهوری اسلامی ایران است.

براساس اطلاعات انجمن جهانی فولاد از ابتدای سال میلادی جاری ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام در کشور‌های ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تولید شده که ۱۳.۷ درصد بیشتر از تولید سه ماه نخست سال گذشته است.

گزارش انجمن جهانی فولاد از تولید ماه «مارس» ۲۰۲۴ میلادی حاکی از آن است که با وجود کاهش ۴.۳ درصدی تولید جهانی فولاد خام درمقایسه با همین ماه در سال پیش، کشورمان با رشد ۲ درصدی نقطه به نقطه و با افزایش ۱۴.۳ درصدی تولید سه ماهه، افزایش تولید را تجربه کرده است که فولادسازان استان اصفهان سهم بسزایی در این موفقیت داشتند.

چندی پیش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز اعلام کرد تولید محصول راهبردی فولاد خام در سال ۱۴۰۲ در کشورمان با افزایش ۵.۵ درصدی به بیش از ۳۲ میلیون تن رسید که بالاترین میزان در تاریخ فولاد کشور است.

این گزارش نیز تصریح دارد: بیشترین نرخ رشد تولید در زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۲ مربوط به تولید شمش فولادی یا همان فولاد خام است که رشد ۹.۲ درصد درمقایسه با سال پیش داشت.

فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان ۲ واحد عمده تولید فولاد خام کشور هستند که با ۲ روش متفاوت احیا مستقیم و استفاده از کوره بلند اقدام به تولید فولاد و چدن می‌کنند.

جمهوری اسلامی ایران اکنون در بین ۷۱ کشور عضو انجمن جهانی فولاد، رتبه دهمین فولاد ساز را به خود اختصاص داده و پیش بینی شده با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی در سال ۱۴۰۴ به جایگاه هفتمین فولاد ساز جهان برسد.

انجمن جهانی فولاد (worldsteel) یکی از بزرگترین و پویاترین انجمن‌های صنعتی در جهان است که تمامی کشور‌های بزرگ تولید کننده فولاد در آن عضویت دارند. این انجمن نماینده تولید کنندگان فولاد، انجمن‌های ملی و منطقه‌ای صنعت فولاد و موسسات تحقیقاتی فولاد است و اعضای آن در حدود ۸۵ درصد از فولاد جهان را تولید می‌کنند.

دیگر خبرها

  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • نکوداشت اکبر زنجانپور در نوزدهمین «شب کارگردان»
  • «اکبر زنجانپور» در نوزدهمین دوره شب کارگردان تجلیل خواهد شد
  • «تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما
  • نکوداشت کاشف السلطنه فردا در لاهیجان
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • محتواهای رضوی با یک سامانه در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد
  • معرفی جزییات برنامه های هفته فرهنگی اصفهان
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد