Web Analytics Made Easy - Statcounter

چین زمانی که متوجه شد آمریکا سعی دارد او را از زنجیره ارزی جهانی خارج کند، یارگیری راهبردی را شروع و زنجیره تولید عرضه و تقاضای جهانی چین را ایجاد کرد. طرح کمربند و جاده در واقع طرح کلان راهبرد امنیتی برای ایجاد زنجیره تولید و عرضه چینی است.

این طرح در دو بخش دریایی و زمینی مطرح شده است. متأسفانه شاهد آن بودیم چین در حوزه دریا ایران را دور زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
یک تهدید راهبردی ما بندر گوادَر است که با سرعت بسیار بالایی در حال جلو رفتن است. اگر تحقق پیدا کند، بندر گوادر زنجیره حمل‌ونقلی را خواهد شکست.
گوادر بندری در پاکستان، دقیقاً در نزدیکی بندر چابهار ایران است.  بندر چابهار متأسفانه با کندی پیش می‌رود. نه ما قادر به سرمایه‌گذاری لازم هستیم و نه می‌توانیم با سرعت چینی‌ها در گوادر، این بندر خودی را گسترش دهیم. چین رشته زنجیره مروارید دریایی را شکل داده است و  می‌خواهد همکاری بازرگانی تجاری داشته باشد؛ بنابراین نیازمند داشتن حمایت از کشتی‌های بازرگانی‌اش است. چین در حال جایگزینی بندر جبل علی امارات با چابهار است.
از طرفی طرحی مثل پروژه لوله صلحی که مربوط به ایران و پاکستان و هند برای چین اصلاً نمی‌صرفد. یعنی آمریکا اجازه نمی‌دهد چنین طرحی تحقق پیدا کند. هرچند مباحث اقتصادی بسیار مهم است، اما معادلات راهبردی مانع از آن می‌شود که به راحتی این کار را انجام دهد. پس مسیرها را دورمی‌زنند. هرچند پرهزینه است اما این کار را می‌کنند. چین، ایران را قدرت خیلی قوی در منطقه می‌داند. اما ایران را خطر نمی‌داند. در منطق روسیه و چین خودشان در کلاس قدرت‌های جهانی هستند و ایران در کلاس قدرت منطقه‌ای. قدرت منطقه‌ای که در محور آمریکا قرار ندارد. بنابراین از نظر آن‌ها ایران بازیگر کلیدی است که باید حتماً آن را حفظ کنند. ولی این را هم اعلام می‌کنند که اگر ایران بخواهد با هسته‌ای شدن کلاس منطقه‌ای‌اش را به کلاس جهانی ما برساند، ما اجازه نمی‌دهیم. درنتیجه آن‌ها هم مصرند تا توافقات برجام به نتیجه برسد. چون ایران باید از این نظر مهار شود. آن‌ها هم نمی‌خواهند ایران هسته‌ای شود. در این مسئله رویارویی ما نه تنها با آمریکا بلکه با روسیه و چین نیز خواهد بود. این یک بحث جدی است. اما چون ایران در محور آمریکا قرار ندارد، مهم‌ترین شریک آن‌هاست.
باوجود همه این‌ها نگاه چین به ایران نگاهی دوستانه است. البته چین با آمریکا هم هر چقدر جدال داشته باشد دشمن نیست، بلکه رقیب او است؛ رقابت قدرت‌های جهانی. اما ایران با آمریکا دشمنی دارد. پس ادراک این‌ها از نظام جهانی متفاوت است. برخی جاها به منافع مشترک می‌رسند؛ جاهایی که می‌خواهند در مقابل نظم یک‌جانبه‌گرایانه آمریکا قرار بگیرند.
اما این سؤال هم مطرح می‌شود که چرا چین همیشه با تحریم‌های شدید آمریکا علیه ایران مخالفت می‌کند؟ به‌این‌دلیل‌که معتقد است دیر یا زود این تحریم‌ها علیه خودش شروع می‌شود و می‌گوید اگر من در جنگ با آمریکا قرار بگیرم هیچ‌کدام ازکشورهای غرب آسیا از من حمایت نخواهند کرد؛ چون همه این‌ها زیر چتر آمریکا هستند. ایران چون زیر چتر حمایتی آمریکا نیست از آمریکا حمایت نخواهد کرد. پس من می‌توانم همواره یکی از گزینه‌های تأمین انرژی‌ام را از ایران داشته باشم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: چین آمریکا بندر چابهار آمریکا قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۵۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مردم افغانستان حمایت می کنیم

حسن کاظمی قمی در خصوص توجه خاص افغان‌ها به چابهار گفت: سیاست ما این بوده حوزه مکران و چابهار توسعه پیدا کند و برنامه‌های توسعه‌ای را دنبال می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: از جمله اقداماتی که در منطقه چابهار و مکران صورت می‌گیرد مسئله احداث فرودگاه بزرگ بین‌المللی است. ما به دنبال جذب سرمایه‌گذار خارجی در منطقه چابهار هستیم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد روش برخورد ایران با طالبان تصریح کرد: در دوران حکمرانان جدید در افغانستان از مسیر اقدامات دیپلماتیک و سایر اقدامات حرکت می‌کنیم و جمهوری اسلامی ایران نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کند.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در خصوص خط راه‌آهن چابهار به افغانستان گفت: مسیر کریدور ترانزیت ایران-افغانستان، چین را به آب‌های آزاد و قاره اروپا و آفریقا وصل می‌کند. در چارچوب طرح یک راه یک کمربند، الان چینی‌ها دنبال می‌کنند، کریدور ایران-افغانستان مفهوم دارد.

وی اشاره کرد: احتمالاً نشست‌های سه جانبه‌ای را میان ایران-افغانستان-چین برگزار خواهیم کرد. کشورهای دیگر منطقه هم از این کریدور استقبال کرده‌اند. ثبات و امنیت منطقه در گرو ثبات و امنیت افغانستان است.

کاظمی قمی در پایان گفت: افغانستان مسیر دستیابی‌اش به آب‌های آزاد از ایران کوتاه‌ترین و امن‌ترین حتی اقتصادی‌ترین است. با توجه به شرایطی که امروز به ویژه با بحران اوکراین بوجود آمده، مسئله کریدورهای ترانزیت منطقه‌ای معنای جدی‌تری به خودش گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • تقویت انسجام ملی در سایه انجام عملیات وعده صادق
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • امام جمعه اردبیل: وعده صادق، قدرت ایران را قبولاند
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • ضرورت تقویت ماشین‌آلات و تجهیزات اطفای حریق در ایلام
  • نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • بحرینی: چندجانبه‌گرایی ستون اساسی برای تقویت صلح است
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد