Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جماعت مسجد حاج نایب از مرحوم آیت الله فاطمی‌نیا به عنوان استادی یاد کرد که همواره در سخنرانی‌های خود مردم را امیدوار می‌کرد و جوانان را با معارف نهج البلاغه و صحیفه سجادیه آشنا می‌کرد.

حجت الاسلام سید مصطفی موسوی به خبرنگار معارف ایران اکونومیست گفت: یکی از بیماری های امروز که بیماری قرن نامیده می شود، افسردگی است که از ناامیدی ریشه می گیرد و آیت الله فاطمی نیا همواره مردم را با صحبت های خود امیدوار می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همیشه در منبرهای خود بر این نکته تاکید داشت.

وی با اشاره به درس های مرحوم فاطمی نیا با محور قرار دادن نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اظهار داشت: تا جایی که به یاد دارم این استاد اخلاق در شب های ماه مبارک رمضان دهه ۷۰ در مهدیه تهران ۱۰ شب را به کلام امیرمومنان علی (ع) و نهج البلاغه و شرح های آن اختصاص می داد و یک دهه نیز نکات ارزشمندی را درباره صحیفه سجادیه بیان می کرد. معارف بلندی در صحیفه سجادیه وجود دارد که می توان به دعای امام سجاد (ع) در آغاز ماه رمضان اشاره کرد و آن حضرت در طول ماه نیز دعای ابوحمزه را می خواندند.

این کارشناس مذهبی افزود: اگر انسان با دعای ابوحمزه بتواند با خدا ارتباط برقرار کند، هیچوقت خسته نمی شود و این دعا زمینه ای را فراهم می کند تا انسان دوباره به سوی خدا برگردد. مرحوم فاطمی نیا بارها بخش هایی از این دعا را یادآوری می کرد و مردم را از طریق صحیفه سجادیه با معارف نورانی اهل بیت آشنا می ساخت. دعای امام سجاد (ع) در وداع با ماه رمضان نیز یکی از دعاهایی است که انسان احساس می کند آن حضرت، چگونه حقایق دورنی یک بنده را که توانسته در ماه رمضان با خدا ارتباط برقرار کند و ممکن است بعد از ماه رمضان این ارتباط کم شده باشد، بیان کند. 

وی با بیان بخشی از عظمت صحیفه سجادیه به یک نکته علمی در دعای مرزداران امام سجاد (ع) اشاره کرد و گفت: لویی پاستور شیمیدان معروف و کاشف میکروب در مراسم تجلیلی که برای او گرفته بودند، اعلام کرد به خاطر کشف میکروب از او تجلیل نکنند، چون نتیجه تحقیقاتش را در یکی از دعاهای امام چهارم پیدا کرده بود. در واقع او از این بخش دعای امام علیه دشمنان که فرمود و امزج ماءهم بالوبا توانسته بود، به این نتیجه برسد که میکروب در آب است و بیماری وبا را به عنوان یک بیماری واگیرداری شناسایی کرد و نتیجه گرفت که میکروب در آب یافت می شود.

موسوی ادامه داد: آیت الله فاطمی نیا با تلاش می کرد تا مردم را با صحیفه سجادیه آشنا سازد و آنها را به این کتاب متصل کند. اگر کسی با دعاهای امام چهارم سر و کار داشته باشد، احساس می کند در امنیتی از سوی خدا قرار دارد و هیچوقت احساس تنهایی در دنیا نمی کند.

امام جماعت مسجد حاج نایب از تواضع و فروتنی مرحوم فاطمی نیا یاد کرد و گفت: این استاد اخلاق جایگاه بسیار با عظمتی برای اهل بیت (ع) قائل بود و به روضه خواندن بسیار سفارش می کرد. این اشارات وی چه بسا بیشتر مخاطبان را تحت تاثیر قرار می داد و مردم را با جایگاه این بزرگواران آشنا می کرد.

آیت الله  فاطمی‌نیا در سال ۱۳۲۵ در تبریز چشم به جهان گشود. از کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود (میر اسماعیل) که از جمله علمای اهل عرفان بود، قرار گرفت. سپس نزدیک به ۳۰ سال نزد میرزا حسن مصطفوی (از شاگردان سید علی قاضی) تحصیل کرد. وی همزمان تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال کرد و پس از مصطفوی از محضر علمایی چون علامه طباطبایی، سید محمدحسن الهی طباطبایی (برادر کوچکتر علامه طباطبایی)، محمدتقی آملی، سید رضا بهاءالدینی، محمد تقی بهجت و علامه جعفری در علوم اسلامی و عرفان استفاده کرد. 

از ایشان آثار ارزشمندی در زمینه آگاهی اسلامی و شرح مفاهیم شیعی به جا مانده که از آن جمله می توان به نکته‌ها از گفته‌ها، فرهنگ انتظار: در مورد غیبت امام زمان و مباحث اسلامی دیگر، فرجام عشق: شرحی بر غزل حضرت امام خمینی (ره)، به زبان فارسی و اردو، یک نکته از هزاران در دو جلد شامل فرهنگ انتظار و فرجام عشق، ارمغان غدیر: چهل حدیث از منابع شیعه و سنی، دربارهٔ رویداد غدیر خم، شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، نغمه عاشقی اشاره کرد. 

آیت الله فاطمی نیا پس از یک دوره بیماری طولانی ۲۶ اردیبهشت دعوت حق را لبیک گفت. پیکر این عالم وارسته روز سه شنبه با وجود تعطیل رسمی به دلیل آلودگی هوا، از دانشگاه تهران تا میدان فلسطین تشییع و برای خاکسپاری به قم منتقل شد. آیت الله العظمی جعفر سبحانی در قم بر پیکر این استاد اخلاق نماز میت خواند و مردم قم پیکر آیت الله فاطمی نیا را در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپردند. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مسجد ، نهج البلاغه ، صحیفه سجادیه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مسجد نهج البلاغه صحیفه سجادیه آیت الله فاطمی نیا صحیفه سجادیه نهج البلاغه ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۶۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویان در آمریکا تحول بسیار عظیم جهانی است

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: اعتراضات دانشجویان آمریکا یک دگرگونی و تحول بسیار عظیم جهانی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی امروز_ چهاردهم اردیبهشت_ در خطبه‌های نمازجمعه اراک اظهار کرد: دولت آمریکا به مردم، دانشجو و استاد دانشگاه رحم نمی‌کند و مقابل دوربین‌ها و رسانه‌ها با تمام وحشی‌گری و خشونت زنان، مردان، اساتید و دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد و دستگیر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اعتراضات دانشجویان از مرکز آمریکا، کانادا، انگلیس و آلمان آغاز شده و نشان از بیداری وجدان دانشجویان می‌دهد که علیه نظام سلطه در حال حرکت است، افزود: این بیداری از مرکز دانشگاه‌ها آغاز شده و پایه‌های حکومت رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورده است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: اعتراضات دانشجویان آمریکا یک دگرگونی و تحول بسیار عظیم جهانی است.

آیت‌الله دری نجف آبادی با بیان اینکه وعده خداوند است که فرموده: «هیچ حکومتی با ظلم پایدار نیست و از بین خواهد رفت» محقق می‌شود، خاطرنشان کرد: این اعتراضات نشانگر وحدت و بیدارباش مردم جهان است بر علیه غرب و رژیم صهیونیستی که ثمره خون‌های پاک ریخته شده آنها را نابود خواهد کرد.

وی ادامه داد: در جهان هیچ انسانی یهودی ستیز نیست و مشکل جهانیان با رژیم صهیونیستی است که ملت مظلوم غزه و فلسطین را به خاک و خون می‌کشد و سازمان‌های حقوق بشری عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهند.

امام جمعه اراک با بیان اینکه باید سازمان ملل متحد در خدمت مظلومان باشد اظهار کرد: این سازمان باید قاطعانه از مظلومان حمایت و با ظالمانی که انسان‌های بی‌گناه را به خاک و خون می‌کشند برخورد کند.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی افزود: امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و خون شهدا موجب بیداری مردم جهان شده است و امید می‌رود سازمان ملل هم تغییر رویه دهد.

وی اضافه کرد: هدف سیاست‌های شوم استکبار و صهیونیست‌ها این است که خاورمیانه، جبهه مقاومت و انقلاب اسلامی را مهار کنند.

امام جمعه اراک ادامه داد: امید می‌رود همان‌گونه که جوانان ما در زمان انقلاب در برابر طاغوت ایستادند، این بار با همراهی مردان حزب الله، عراق، سوریه و یمن بتوانیم صهیونیست‌ها را شکست دهیم.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) گفت: امام جعفر صادق (ع) صدها دوره آموزشی پیرامون موضوعات مختلف ارائه کرده‌اند، اگر روایت‌های بسیار زیاد امام صادق (ع) به دست ما نمی‌رسید شاید بسیاری از علوم دچار بن‌بست می‌شد و نمی‌توانستیم امروز از آنها بهره گیریم.

وی ادامه داد: امام صادق (ع) می‌فرماید، قدرت اقتصادی جامعه اسلامی باید در اختیار افرادی باشد که حلال و حرام را تشخیص می‌دهند و مرد عمل و اهل کار معروف باشند چراکه اگر اینگونه نباشد جامعه اسلامی ضربه خواهد دید.

امام جمعه اراک با بیان اینکه گسترش و عمق‌بخشی به مفاهیم دینی و مذهبی به خصوص مذهب تشیع در زمان امام جعفر صادق (ع) شکل گرفت خاطر نشان کرد: بزرگان، اساتید و نخبگان حوزه‌های علمی و دانشگاه‌ها باید بتوانند فضای علمی و پژوهشی کشور را با تاسی از سیره و شیوه این امام همام مدیریت کنند و برای آینده ایران اسلامی تربیت شاگردان توانمند را در دستور کار خود قرار دهند.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی گفت: در صورتی که علم این امام همام نبود حوزه‌های علمیه ما به این میزان خیر و برکت نداشتند، انقلاب اسلامی بر پایه‌های کربلا و امامین باقر و صادق (ع) استوار است.

وی با گرامیداشت هفته معلم و روز کارگر خاطرنشان کرد: باید تمام کارگران با تمام وجود برای تولید و پیشرفت و تقویت پایه‌های اقتصاد ملی تلاش کنند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اظهار کرد: استان مرکزی دارای ظرفیت‌های تولیدی ارزشمندی است که با همت‌های بلند می‌توان از این ظرفیت‌ها به خوبی بهره برد و برای آبادانی ایران اسلامی اقدام کرد.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی با بیان اینکه همه اقشار جامعه باید در فرآیند تولید در بخش‌های اقتصادی، کشاورزی و خدمات سهیم باشند گفت: سیستم بانکی هم باید در خدمت تولید و مردم باشد و مسئولان بانکی باید با مراقبت‌های لازم منابع موجود را در جامعه مصرف کنند تا هیچ حقی ضایع نشود.

وی ادامه داد: همه آحاد جامعه در جمهوری اسلامی ایران باید به سهم خود و هر اندازه که می‌تواند در راستای رشد تولید و تقویت اقتصاد ملی و قطع وابستگی‌ها تلاش کند.

امام جمعه اراک با اشاره به اینکه امسال توسط مقام معظم رهبری به نام جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده است تصریح کرد: یکی از راهکارهای تحقق شعار سال، جلب مشارکت و امنیت خاطر مردم برای سرمایه‌گذاری‌های در بخش اقتصادی است.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی با گرامیداشت هفته سیاسی و عقیدتی سپاه پاسداران گفت: سپاه، مایه امید و چشم و چراغ جامعه است، این نهاد باید تقویت شود تا به عزت و سربلندی ایران اسلامی کمک کنند.

کد خبر 750330

دیگر خبرها

  • گفتمان انقلاب اسلامی روز به روز در حال گسترش است
  • تشییع لاله فاطمی بر روی دستان مردم ویان و کبودراهنگ
  • آحاد جامعه باید در فرآیند تولید تمام حوزه ها سهیم باشند
  • اعتراضات دانشجویان در آمریکا تحول بسیار عظیم جهانی است
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • امام جمعه قم: مردم قدردان پلیس برای اجرای طرح نور باشند
  • استکبار جهانی همواره از بیداری ملت ها احساس خطر می‌کند
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد
  • کارکنان برق بخش آبپخش تقدیر شد
  • امام خطر اسراییل و استکبار جهانی را به بشریت گوشزد کرد