Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، مسعود منصور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، پیش از ظهر امروز در آیین جشن انفال که در سال همایش دادگستری البرز برگزار شد، با بیان اینکه فرسایش خاک در برخی از نقاط کشور به ۱۰۰ تن در هکتار می‌رسد، گفت: سالانه حدود ۱۶ تن در هکتار به صورت متوسط شاهد فرسایش خاک در کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسؤول با اشاره به رسوبات ناشی از فرسایش که به دریاچه و سدها ورود می‌کند، ادامه داد:  این میزان سالانه حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب است که به عنوان مثال سد امیرکبیر استان البرز ظرفیت دریاچه آن حدود ۲۰۴ میلیون متر مکعب است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هرسال سد امیر کبیر از حیث انتفاع ناشی از رسوبات خارج می‌شود، یادآور شد: از سوی دیگر  در کنار  وضعیت خشکسالی شاهد رگبار و سیلاب  هستیم؛ اینها با یکدیگر تناقض دارند به عنوان مثال اگر در جایی مانند سیستان و بلوچستان متوسط بارندگی در یک سال ۱۵۰ میلی متر است این میزان ممکن است که در چند روز اتفاق بیافتد و نتیجه آن سیلاب می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه قریب به ۲۷ میلیون هکتار از پهنه کشور سیل خیز است، تصریح کرد: ۹ هزار و ۱۰۰ آبادی، شهر و روستا در این پهنه قرار دارد که از دهه ۳۰ تاکنون حدود هفت هزار و ۷۰۰ سیلاب در کشور داشته‌ایم؛ همچنین در سال‌های گذشته خسارات هر سیلاب حدود ۴۰ میلیارد تومان برآورد می‌شد، این در حالی است این آمار امروز به حدود ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

منصور در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: ۳۰ میلیون هکتار از عرصه کشور بیابانی است که از این میزان هفت میلیون هکتار آن در حوزه کانون های ریزگرد می باشد، این در حالی است که برآوردها نشان می‌دهد سالانه حدود سه هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم خسارت ناشی از این ریزگردها جدا از خسارت های غیر مستقیم مانند مهاجرت ها و مسایل فرهنگی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تعداد چاه های غیر مجاز در کشور را بیشتر از چاه‌های مجاز اعلام  کرد و گفت:  نتیجه وجود این چاه های غیر مجاز این است که در بیش از ۹۰ درصد از عرصه کشور شاهد فرونشست ۱۰ تا سی و یکم سانتی متری به صورت سالانه باشیم.

منصور در ادامه به وجود بیش از ۴۰ هزار قنات در کشور اشاره کرد و  افزود: از این تعداد حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد این قنات ها با مشکل کم آبی و بعضا خشک شدن مواجه هستند.

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد از چرخه آب شیرین کشور را جنگل های زاگرس تامین می کنند، تاکید کرد: از سوی دیگر جنگل های هیرکانی ما میلیاردها متر مکعب آب را به سفره ها تزریق می کنند.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه به اقدامات صورت گرفته در  بخش آبخیزداری اشاره کرد و گفت: با اجرای این عملیات بیش از ۱۰ هزار رشته از قنات‌هایی که در بالا به آنها اشاره شده احیا و پر آب که شاهد بهبود معیشت، اشتغال و در پاره ای موارد مهاجرت معکوس هستیم.

منصور افزود: همچنین حدود هفت میلیون متر مکعب از عرصه‌های بیابانی کشور تثبیت شد که به تبع آنها کیلومترها راه، راه آهن، سکونت گاه‌ها، روستاها و بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به دلیل اقدامات بیابان زدایی که بخشی از آنها در همین استان البرز بوده مصون مانده که ما حصل آنها تولید و اشتغال است.

وی با بیان اینکه با آبخیزداری سالانه حدود ۵۰۰ متر مکعب آب در هر هکتار استخراج می کنیم، بیان کرد: این در حالی است که از امروز به فکر آب، خاک و پوشش گیاهی نباشیم و آنها را حفظ نکنیم با چالش‌های جدی تری در حوزه امنیت غذایی و زیستی مواجه می شویم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح کاداستر در کشور اشاره کرد و گفت: بیش از ۸۰ درصد از اراضی در کشور به عنوان اراضی ملی شناخته می شود که با هدف حفاظت از این اراضی مقرر شده بود که طرح کاداستر در ۱۳۷ میلیون هکتار از اراضی ملی انجام که از این میزان تا پایان سال ۹۸ تنها در عرصه ۳۸ میلیون هکتار این اقدام صورت گرفته بود.

منصور ادامه داد: از سال ۹۹ به بعد با همکاری دستگاه‌های ذیربط در ۲ سال گذشته ۹۴ میلیون هکتار کاداستر شدند و امروز از ۱۳۷ میلیون هکتار اراضی ملی ۱۳۲ میلیون هکتار آنها این طرح انجام و مابقی نیز مقرر شده که تا پایان شهریور ماه اجرایی شد.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: البرز جنگل ها مراتع آبخیزداری اراضی ملی تغییر کاربری دادگستری فرسایش خاک معاون وزیر جهاد کشاورزی میلیون هکتار سالانه حدود متر مکعب جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۰۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گفت: به دنبال ایجاد و تقویت بازارهای عرضه و فروش محصولات صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در پایتخت و نقاط مختلف ایران هستیم. - اخبار استانها -

مریم جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: تولیدات صنایع‌دستی زنجیره‌هایی به‌ هم پیوسته هستند که نباید صرفاً در حالت فرهنگی و ویترینی بمانند؛ بلکه باید با برنامه‌ریزی‌های مدون و اقدامات جهادی هماهنگ، به ادبیات توسعه و کسب و کار نزدیک شود و در سطح ملی و بین‌المللی نقش‌آفرین باشد.

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان نیز عزم جدی را آغاز کرده و امیدواریم از طریق صنایع‌دستی، گردشگری، شیلات و لنج‌سازی و آبزیان و سایر ظرفیت‌ها و دارایی‌هایی که این استان دارد بتوانیم یک عنصر هویتی ویژه‌ای را به وجود آوریم.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی ادامه داد: ما نیز در معاونت صنایع‌ دستی وزارتخانه در تلاش هستیم تا زنجیره اقتصادی صنایع‌ دستی و معیشت عزت‌آفرین را برای تک تک فعالان حوزه صنایع‌دستی در کشور و فعالان این حوزه در استان سیستان‌ و بلوچستان به وجود آوریم.

جلالی تأکید کرد: یکی از اقداماتی که دنبال انجام آن هستیم ایجاد بازار ثابت عرضه و فروش محصولات صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در تهران و اقصی نقاط کشور است که پیگیر تحقق آن هستیم و در حال حاضر نیز وجود دارد اما نیازمند تقویت و گسترش است.

معاون صنایع‌ دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی افزود: ضرورت دارد محصولاتی که در اقلیم خاص خودش تولید می‌شود زیست بوم آنها نیز کامل و در سایر نقاط عرضه شود.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • امروز در کدام استان ها باران می آید؟
  • تداوم بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
  • پیش‌بینی هوا طی روزهای آینده/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها
  • رگبار باران در نقاط مختلف کشور 
  • رگبار و رعد و برق در شمال، غرب و مرکز کشور
  • جلوگیری از هدر رفت آب با مسدود کردن یکی از دهنه های خروجی در تالاب بامدژ
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • جوی آرام در اکثر نقاط کشور
  • ۶۵ هزار هکتار از شالیزارهای شمال یکپارچه سازی می شود
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست