Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@03:42:01 GMT

رییس منابع آب: ابرکوه، آبی برای آبیاری سنتی ندارد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۱۰۷۸

رییس منابع آب: ابرکوه، آبی برای آبیاری سنتی ندارد

سیدعلی مشکات روز یکشنبه در حاشیه برگزاری میز خدمت در راستای رسیدگی به دغدغه های کشاورزان به خبرنگار ایرنا افزود: به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی سالانه ۳۴ سانتیمتر از سطح آب سفره های زیرزمینی ابرکوه کاهش می یابد.

وی با بیان وضعیت بحرانی منابع آبی شهرستان ابرکوه ، اظهار کرد: آبخوان ها به شدت رو به خطر است و حفظ این منابع، مشارکت و همکاری بیش از پیش کشاورزان و بهره برداران را طلب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول با بیان اینکه مهمترین اصل برای پایداری منابع آبی این شهرستان  به صفر رساندن اُفت سفره‌های زیرزمینی است،  تصریح کرد: آنچه تاکنون به سفره های آب زیرزمینی خسارت وارد کرده، به سختی قابل جبران است.

مشکات تصریح کرد: تحویل حجمی آب و نصب ابزار اندازه‌گیری روی همه چاه‌های در چارچوب همین برنامه در حال انجام است و امیدواریم با این برنامه‌ریزی تا سال ۱۴۰۵ بتوانیم افت را در سفره های زیرزمینی ابرکوه صفر کنیم.

رئیس امور آب ابرکوه تصریح کرد: کشاورزان با برداشت غیرمجاز آب باعث شوری آب در برخی چاه های کشاورزی، افزایش عمق برداشت و ایجاد فروچاله‌ها شده اند.

وی با اشاره به شناسایی بیش از ۴۰ مورد فروچاله و فرونشست‌ زمین‌ در ابرکوه خاطر نشان کرد: فروچاله ها در ابرکوه نگران کننده است و باید کشاورزان در مدیریت برداشت آب و حفاظت از این سرمایه ملی نسبت به سال های گذشته بیشتر تلاش کنند.

وی تصریح کرد: کاهش آب سفره های زیرزمینی خطرهایی مانند فرونشست زمین، فروچاله ها، کاهش حجم آب شیرین و شوری منابع را در پی دارد و هم اکنون علاوه بر این مشکلات آبدهی بیشتر چاه ها نسبت به گذشته کم و روز به روز از دبی چاه ها کاسته می‌شود.

دبیر شورای حفاظت منابع آب ابرکوه با توجه به کاهش بارندگی سال آبی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰، تداوم حدود ۲۶ سال پدیده خشکسالی و افت سطح آب‌های زیرزمینی از کشاورزان و بهره برداران خواست که به دلیل بحرانی بودن وضعیت منابع آبی این شهرستان ، برداشت این ماده حیاتی را بیشتر مدیریت کنند.

وی اظهارکرد: آبخوان های منطقه به دلیل کاهش نزولات جوی در معرض خطر قرار دارد و برای حفظ این منابع مشارکت و همکاری بیش از پیش کشاورزان و بهره برداران ضروری است.

این مسئول ادامه داد: طرح  خاموشی چاه های کشاورزی با اجرای ۳۰ روزه در سال ۱۳۹۵،  ۴۵ روزه در سال ۱۳۹۶، ۶۰ روزه در سال ۱۳۹۷ اجرا شد و  برای تنوع کشت محصولات کشاورزی ، این طرح به صورت تحویل حجمی آب در سال های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت .

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها آبیاری خشکسالی ابرکوه اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آبیاری خشکسالی ابرکوه آبیاری خشکسالی ابرکوه اراضی کشاورزی سفره های زیرزمینی منابع آب چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۱۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان البرز با کاهش منابع آبی مواجه است

به گزارش خبرآنلاین البرز؛ حمیدرضا نامداری روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت با تأکید بر اقدامات فنی و مهندسی انجام شده طی ۱۵ ماه گذشته، جهت بهبود زیر ساخت تأمین آب شرب مورد نیاز سطح استان، مدیریت و اصلاح الگوی مصرف آب از سوی مردم را ضروری دانست.

وی در خصوص قرار گرفتن البرز در میان استان‌های دارای تنش آبی بالا به دلیل کاهش نزولات جوی طی سال‌های اخیر، همراهی مردم در گذر از بحران آبی سال جاری را خواستار شد.

نامداری در پایان بیان کرد: گذر از فصل گرم تابستان سال جاری بدون تنش آبی، علاوه بر اقدامات انجام شده فنی، نیازمند همراهی بیش از پیش مردم در مدیریت و اصلاح الگوی مصرف است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904307

دیگر خبرها

  • تغییر سیستم کشت مکانیزه در اراضی شور و کم بازده با کف‌کار غلات 
  • استان البرز با کاهش منابع آبی مواجه است
  • امکان ذخیره حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب در ابرکوه
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • انتصاب رییس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه شریف
  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • افزایش دبی آب در شبکه آبیاری دشت قزوین
  • استان اردبیل در تنش آبی قرار دارد