Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@09:42:22 GMT

علت اصلی ایجاد شوره روی پوست سر چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۲۲۹۳

علت اصلی ایجاد شوره روی پوست سر چیست؟

شوره سر یکی از مشکلات رایج پوست و مو است که انواع مختلفی دارد و با علائم خشکی و خارش پوست سر ایجاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ شوره یک نوع اختلال پوست سر است و حاصل از سلول‌های مرده روی پوست است که می‌تواند به موی فرد هم بچسبد. سلول‌های مرده در مو و پوست سر سالم، قابل رویت نیستند. علائمی از وجود شوره روی پوست سر وجود دارد، مثل خشکی پوست و خارش.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شوره‌ها می‌توانند به صورت دانه‌های ریز روی لباس افراد یافت شوند و باعث شرمندگی و خجالت آن‌ها گردند. تقریبا ۴۰ درصد از افراد بالای ۳۰ سال به شوره مبتلا هستند.

علت ایجاد شوره روی پوست سر چیست؟

خشکی پوست

خشکی پوست یکی از رایج‌ترین علت ایجاد شوره هاست. این دانه‌های ریز روی پوست سر خشک بیشتر دیده می‌شوند.

پوست سر چرب

پوست سر چرب نیز یکی از عوامل ایجاد شوره است و یک نوع شوره قارچی ایجاد می‌کند که از چربی پوست سر تغذیه می‌کند و در نتیجه افزایش چربی پوست سر باعث افزایش این شوره‌ها خواهد شد.

پوست سر حساس

پوست سر حساس عاملی برای ایجاد شوره است و انواعی از شوره‌های شدیدتر را ایجاد می‌کند و ممکن است علاوه بر پوست سر، روی نواحی دیگری مثل ابرو، موی زیر بغل، مو‌های داخل گوش و بینی هم دیده شود.

نشستن مو‌ها به طور منظم

اگر به طور منظم مو‌های خود را شستشو ندهید، چربی و سلول‌های مرده پوست افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه شوره هم روی آن ظاهر می‌شود.

بعضی از بیماری‌های خاص نیز عاملی برای ایجاد شوره هستند.

مثل اگزما، پارکینسون، حمله قلبی، سکته، اختلالات خود ایمنی، ناتعادلی هورمون ها، ضعف سیستم ایمنی.

استفاده از محصولات حالت دهنده مو

استفاده زیاد از محصولاتی مثل رنگ مو، ژل مو و موس مو حاوی موادی هستند که باعث ایجاد خارش، قرمزی، حساسیت و شوره می‌شوند.

تغذیه نامناسب

اگر به اندازه کافی ویتامین‌هایی مثل ویتامین ب، زینک و بعضی از انواع چربی‌ها را دریافت نکنید، به شوره مبتلا می‌شوید.

آب و هوا

شوره می‌تواند در هوای سرد و خشک مثل زمستان افزایش پیدا کند.

مردان

مطالعات نشان می‌دهد که هورمون‌های مردانه عاملی برای ایجاد شوره هستند.

سن

شوره در سنین جوانی بیشتر ایجاد می‌شود.

شانه نزدن مو

شانه نزدن مو به طور منظم می‌تواند عاملی برای شوره باشد.

عرق

تعریق زیاد روی پوست سر عاملی برای ایجاد شوره هاست.

استرس ذهنی و عاطفی

استرس ذهنی و عاطفی عاملی برای ایجاد شوره است. استرس یک نوع واکنش بدن به چالش‌های زندگی است و می‌تواند تغییراتی را در هورمون‌ها ایجاد کند که باعث افزایش تولید چربی در پوست سر می‌شود و شوره را افزایش می‌دهد.

انواع شوره‌ سر

۱. شوره پوست خشک

این شوره یکی از رایج‌ترین انواع شوره هاست که به دلیل خشکی پوست سر اتفاق می‌افتد و در فصل زمستان افزایش پیدا می‌کند. این شوره‌ها بسیار ریز، گرد و سفید هستند.

زمانی که پوست سر خود را می‌خارانید، روی شانه‌ها و کمر شما می‌ریزند و باعث خجالت می‌شوند. روی لباس‌های رنگی تیره هم قابل مشاهده هستند و البته این شوره‌ها موقتی می‌باشند و به راحتی بهبود پیدا می‌کنند.

۲. شوره سبوم

شوره سبوم یکی از انواع شوره‌ها است. سبوم از طریق غده‌های چربی در بدن تولید می‌شود و از موی سر و پوست محافظت می‌کند که دچار خشکی نشوند و به انعطاف پذیری پوست و براقیت آن نیز کمک می‌کند.

شوره سبوم زمانی به وجود می‌آید که چربی سبوم در پوست سر افزایش پیدا کند و علت آن هم استفاده نکردن از شامپو به طور منظم، دوران بارداری یا زایمان است. این شوره‌ها به دلیل تولید سبوم اضافه، باعث چربی پوست سر می‌شوند. رنگ آن‌ها متمایل به زرد است و ممکن است قسمت‌هایی را به صورت تکه‌ای روی پوست سر درگیر کند و ممکن است در هر سنی به وجود بیاید.

۳. شوره قارچ

شوره قارچ یکی از رایج‌ترین شوره‌های سر است و به دلیل پوست سر چرب اتفاق می‌افتد. زمانی که چربی پوست افزایش پیدا کند، به شدت تکثیر می‌یابد.

قارچ‌ها رشد محدودی دارند، اما شوره قارچ در پوست سر چرب به سرعت رشد می‌کند و باعث ایجاد خارش و حساسیت پوست سر خواهد شد. این شوره‌ها دانه‌های سفید رنگ یا حتی متمایل به رنگ زرد هستند و احساس حساسیت و خارش را در فرد ایجاد می‌کنند.

۴. شوره آماس سبوریک

 این شوره‌ها بدترین نوع هستند و باعث ایجاد واکنش التهابی در پوست سر می‌شوند و حساسیت و قرمزی روی آن ایجاد می‌کنند. بخش‌های دیگر بدن نیز به در پشت سر، گردن، گوش، صورت و حتی ابرو‌ها را درگیر می‌کنند و بر اثر تغییرات آب و هوا نیز کم یا زیاد می‌شوند.

احتمالاً علت آن یک نوع پاسخ التهابی به بعضی از مخمر‌های طبیعی روی پوست سر است. بعضی از بیماری‌ها مثل پارکینسون، استرس و تغییرات هورمونی خطر ایجاد این شوره‌ها را افزایش می‌دهد. قرمزی پوست سر، صورت، بینی، گردن و بعضی از نواحی دیگر از علائم این نوع شوره‌ها هستند. همچنین با خارش نیز همراه می‌باشند و هفته‌ها و ماه‌ها فرد را درگیر می‌کنند.

۵. شوره پسوریازیس

شوره پسوزیازیس یک نوع اختلال پوستی است و بدترین نوع شوره محسوب می‌شود و باعث خارش و حساسیت پوست سر می‌گردد. پوست سر در چنین حالتی ضخیم می‌شود و شوره‌های نسبتاً ضخیم و نقره‌ای رنگ دارد و عامل ایجاد خارش می‌شود و عفونت‌های جدی و ریزش موقت مو‌های سر را ایجاد می‌کند.

بعضی از افراد قسمت‌های کوچکی از پوست سر را مشاهده می‌کنند که با مو پوشانده شده است و دارای ذرات ریز نقره‌ای یا سفید رنگ هستند که از علائم پسوریازیس است. همچنین ممکن است که قسمت‌های قرمز رنگ روی پوست سر دیده شوند که ملتهب نیز هستند.

این نوع شوره‌ها با یک خارش خفیف همراه می‌باشند و ممکن است زندگی فرد را مختل کنند. این شوره‌ها و ورم‌ها کم کم بزرگ‌تر و ضخیم‌تر می‌شوند و گاهی اوقات عاملی برای خونریزی و عفونت هستند. پس این بیماران باید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سلول شوره اختلال پوستی افزایش پیدا روی پوست سر شوره ها پوست سر پوست سر خشکی پوست چربی پوست نوع شوره یک نوع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۲۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • عملیات وعده صادق انگیزه دانشجویان آمریکا را افزایش داد
  • آینده ارزهای دیجیتال: چگونه بلاکچین صنایع مختلف را متحول می‌کند؟
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • افزایش ۳.۶ برابری سرانه بودجه شهرداری استان