Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کسانی که مشکل اقتصاد و معیشت ندارند اینطور نیست که لزوما تمایل به فرزندآوری داشته باشند و این موضوعی است که بنابر پیمایشی که صورت گرفته حداقل در جامعه بانوان قابل صدق است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه خادمی، دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ویژه برنامه روز ملی جمعیت که با عنوان «زیر تیغ بحران» از سوی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: امروز مسئله جمعیت مسئله حاکمیت، ولی مردم آن را مسئله خود نمی‌دانند و حکومت‌هایی که در چنین موقعیتی برای حل مسئله قرار می‌گیرند کار آن‌ها به شدت سخت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در شرایطی که مردم جمعیت را مسئله خود نمی‌دانند اولین اقدام اساسی که حاکمیت باید انجام بدهد این است که برای مردم جا بیندازد که جمعیت تنها مسئله حاکمیت نیست و با زندگی و آینده فرزندان گره خورده و در حوزه مناسبات خانوادگی و فردی معنا پیدا می‌کند و مردم باید به این نقطه برسند تا جمعیت را مسئله خود بدانند. با این اوصاف یکی از موانع جدی که باعث می‌شود ما علی رغم همه اقداماتی که دارد در حوزه جمعیت صورت می‌گیرد به نقطه مطلوب نرسیم دوگانه تفکیک بین مسئله مردم و حاکمیت است.

خادمی با بیان اینکه جمعیت مسئله مردم است و حاکمیت باید در گام نخست مردم را نسبت به مسئله شان آگاه کند، تصریح کرد: یکی دیگر از موانعی که موجب شده تا ما در حوزه جمعیت به وضعیت ایده آل نرسیم این است که جامعه ما جامعه آینده نگری نیست و رشته‌های آینده پژوهی و نگاه‌های آینده نگرانه در فرهنگ عمومی و بدنه سیاست گذاری، حاکمیتی و نخبگانی کمرنگ است.

دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ما در حوزه جمعیت خیلی از جامعه هدف و مخاطب خود شناخت نداریم و اقتضائات جامعه ایرانی را خوب درک نکردیم از این رو وقتی می‌خواهیم به حل مسئله وزن دهی کنیم، نقطه تمرکز خود را در جای دیگری قرار می‌دهیم، گفت: عرفی که در سیاست گذاری‌ها و خط مشی گذاری‌ها در دنیا وجود دارد این است که ما خود را در موقعیت ارزش قرار می‌دهیم و نه در لایه حمایت و اکنون قانون جوانی جمعیت در لایه حمایتی است. یعنی قانونی است که دارای رویکرد خدماتی بوده و خدماتی می‌دهد و این اتفاقی است که نسبت آن با جامعه ایرانی کمرنگ است، چون جامعه ایرانی در موضوع جمعیت باید در نقطه‌ای بایستد که تمرکز ما در حوزه ارزش باشد به این معنا که مادر چند فرزند بودن ارزش محسوب شود.

وی با بیان اینکه سیاست گذاری در لایه ارزشی با سیاست گذاری در لایه حمایتی کاملا متفاوت است، چون ما در لایه حمایتی می‌گوییم زمین، ماشین و مرخصی بدهید، ولی در لایه ارزشی جنس تدابیر نرم، معنایی و مفهومی خواهد بود به گونه‌ای که ما می‌گوییم مادری که داری چند فرزند است و می‌خواهد در فضای اجتماعی حضور داشته باشد باید تکریم شود، اضافه کرد: ارائه خدمات به خانواده‌ای که دارای جمعیت زیادی است باید در وجه ارزشی معنا پیدا کند و نه ارائه خدمات صرفا مادی باشد که بار معنایی ندارد؛ لذا خلاء قانون جوانی جمعیت کمرنگ بودن نگاه فرهنگی است و باید جبران شود.

خادمی اظهار کرد: نقش معیشت و اقتصاد در حوزه جمعیت مهم است؛ اما اقتصاد و معیشت همه داستان نیست؛ چون ما باید به تغییر انگاره‌های ذهنی جامعه مخاطب خود توجه کنیم. با این اوصاف کسانی که مشکل اقتصاد و معیشت ندارند اینطور نیست که لزوما تمایل به فرزندآوری داشته باشند و این موضوعی است که بنابر پیمایشی که صورت گرفته حداقل در جامعه بانوان قابل صدق است.

وی بر لزوم فعال کردن بدنه مردمی در حل مسئله جمعیت تاکید کرد و افزود: ما باید به این درک و شناخت برسیم که مسائل اجتماعی باید در ظرفیت مردمی حل شوند و این بدان معناست که حاکمیت نباید خودش را در موقعیت حل مسئله قرار دهد و مردم را صرفا به عنوان یک مخاطب مصرف کننده ببیند. بدنه مردمی می‌تواند در مورد جمعیت فکر کند و به ایده پردازی و ارائه روایت و نظر خود بپردازد تا مسئله حل شود؛ لذا حاکمیت باید شرایطی را فراهم کند تا موضوع جمعیت به مرز مسئله مردم نزدیک شود.

خادمی بیان کرد: دغدغه بنده به عنوان کسی که در حوزه فرهنگ و هنر قرار گرفته ام این است که چگونه می‌شود مسئله جمعیت را در فضای مردمی تسری داد و به فعال کردن مردم در این حوزه پرداخت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روز ملی جمعیت قانون جوانی جمعیت معیشت فرزندآوری حوزه جمعیت سیاست گذاری حل مسئله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۶۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود پاک نیت بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلویزیون عنوان کرد: قطعاً سیاست های جمعیتی برای فرزندآوری موثر است منتها دولت می تواند این سیاست ها را تقویت کند و زمینه‌هایی برای فرزندآوری بیشتر با ایده‌هایی عملگرایانه فراهم کند.

وی در ادامه عنوان کرد: الان از دغدغه های زوج ها امرار معاش و معیشتشان است، هر زوجی نیاز به حداقل‌هایی برای خانه و مسکن و مادیات دارد. اضافه کردن نسل هم مشکلات خاص خود را دارد اما قطعاً مشکلاتش کمتر از پیری جمعیت است

وی با اشاره به غریزه قوی مادری در بین زنان جوان گفت: زنان جوان ایرانی همه فرزند دوست هستند، نباید طوری شود که نسل آتی در زمان کهنسالی هیچکس را نداشته باشد که به او رسیدگی کند. زوجین جوان باید به این مسایل توجه کنند که همانطور که گذشته های ما نیاز به فرزند در سنین بالا داشتند، نها هم همینطور هستند.

وی با اشاره به تهدیدات پیری جمعیت در جامعه اظهار داشت: وقتی سن ازدواج بالا می رود و جوانان ازدواج کرده هم تمایل به فرزند پیدا نمی‌کنند به مروری کهن سالی جمعیت رخ می دهد. باید برای سال های آتی تمهیدی بیاندیشیم تا مشکلاتی از این دست گریبان جامعه مان را نگیرد، هنرمندان هم پای کار بیایند تا ترسیمی از فضای درست خانوادگی برای نسل جوان داشته باشند. به هر حال هنرمندان هم الگوی جامعه هستند.

ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل

همچنینانسیه شاه حسینی کارگردان و فیلمنامه نویس با تأکید بر سرعت افزایش جمعیت سالمندان در جامعه گفت: این امر باعث می‌شود که کاهش زاد و ولد به چشم بیاید و یک زنگ خطر برای کارشناسان حوزه سلامت و جمعیت محسوب شود و سال‌هاست که در این عرصه هم صحبت‌های زیادی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قانون جوانی جمعیت باید به طور کامل و درست اجرا شود، گفت: همین جایزه می‌تواند راهگشایی در این عرصه باشد هر چند که حل مسئله نیست بلکه یک راهبرد است

شاه حسینی با اشاره به اینکه دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون جوانی جمعیت باید نهایت تلاششان را اتخاذ کنند، یادآور شد: این مسوولیت هم تنها با یک دستگاه نیست، دستگاه‌های زیادی می‌توانند فعال شوند.

خود فرهنگ‌سازی در جامعه خیلی اثرگذار است تا این شعار دو فرزندی یا تک فرزندی که بلای جامعه شده، از اذهان پاک شود. شاه حسینی در پاسخ به این سوال که اگر فیلمی در این رابطه به او پیشنهاد شود، می‌پذیرد، گفت: بله قطعاً در این فضا که هر کشوری برای خود سیاستی دارد هنرمندان ما هم بنا اقتضائات جامعه کاری انجام دهند.

وی با اشاره به تهدیدات نیروی کار جوان در سال‌های آتی و بحران سالمندی اظهار داشت: این را در نظر داشته باشیم که تنها شعار خانواده محوری و نگرانی کاری از پیش نمی‌برد، قانون جوانی جمعیت می‌بایست به طور کامل اجرا شود خوشبختانه دبیرخانه ستاد ملی جمعیت هم این روزها خیلی خوب مشغول به فعالیت است.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش های خانواده، رسانه، سازمان های مردم نهاد، دستگاهای اجرایی، شرکت ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

کد خبر 6092956

دیگر خبرها

  • تسریع در اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند همراهی جدی دستگاه‌هاست
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • شرایط دریافت وام‌ها و تسهیلات فرزندآوری باید تسهیل شود
  • دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • نقش ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری کلیدی است
  • ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل