Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش ایرنا، حسن طالبیان روز دوشنبه در آیین بزرگداشت دکتر "محمدرحیم صراف" کاوشگر ۱۱ فصل تپه باستانی هگمتانه در همدان، افزود: همدان دارای تاریخ و شکوه باستانی ارزشمندی است که متاسفانه در سالهای گذشته برای معرفی آن تلاشی نشده بود.

وی با تاکید بر اینکه هگمتانه جهانی است و برای معرفی آن سعی می‌کنیم بیشتر جهانی شود، اظهار داشت: عرصه این محوطه تاریخی دچار بی برنامه گی شده بود که ضرورت دارد هرچه سریعتر پاکسازی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با گلایه‌مندی از اینکه چرا نباید ۲۴ سال هیچ اثری از کشور برای جهانی شدن معرفی شود، تصریح کرد: اگر شهرهای تاریخی همچون مشهد، کرمان و همدان برای معرفی از دست نمی‌رفت اکنون تاریخ آنها این چنین مهجور نمی‌ماند.

مشاور وزیر میراث فرهنگی و گردشگی افزود: همه نقاط شهر همدان با ارزش است و در آثار ناملموس نیز تمام رویدادها، خاطرات، انسان‌ها، زبان، رفتار و کردار نیازمند توجه است زیرا هویت و فرهنگ اصیلی است که باید حفظ شود.

وی با تاکید بر اینکه جای جای ایران به ویژه محوطه‌های همچون هگمتانه باید مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد، گفت: هگمتانه ریشه تاریخی همدان است ولی دوره‌های تاریخی دیگر هم مهم است و باید به همه ادوار از گذشته تا معاصر توجه شود.

طالبیان با بیان اینکه ثبت جهانی منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان برای این است که همدان بداند ۵۰ سال آینده کجاست و نقشه راهش چیست، افزود: میدانی که مقابل تپه باستانی هگمتانه است قرار است پیاده‌راه شود و در داخل هگمتانه نیز باید کیفیت معرفی بالا رفته و با حذف راه سواره از عرصه، ساماندهی شود.

وی ضمن تاکید بر ساماندهی بازار، مسجد جامع، خانه‌ها و محلات اطراف تپه هگمتانه که وضعیت خوبی نداشته و نیاز به مدیریت دارد، گفت: در یزد با وفاق ملی و پای کار بودن همه دستگاه‌ها حفظ بافت شهری را شاهد هستیم به طوری که روزی همه سعی در تخریب خانه‌های قدیمی داشتند.

وی ادامه داد: یزد اکنون علاوه بر حفظ بناها، در ساخت و سازها از بناهای قدیمی الگوبرداری می‌کنند و این نگاهی است که وقتی همگانی شود، برای حفاظت اثر تاریخی اتفاق می‌افتد.

مشاور وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه به لحاظ باستان‌شناسی لازم است که سیر تحولی همدان را داشته باشیم، گفت: شواهدی وجود دارد که اگر به سیر تحولی همدان دست یابیم، بهتر می‌توانیم هویت و اصالت این مرکز تاریخی را بدانیم.

معاون عمرانی استاندار همدان نیز دراین آیین با بیان اینکه هگمتانه شناسنامه و هویت اصلی همدان است، گفت: وزارت میراث فرهنگی موضوع ثبت جهانی منظر شهری هگمتانه تا همدان را دنبال می‌کند و امسال سالی است که این پرونده به یونسکو ارائه خواهد شد.

فرزاد تیموری ادامه داد: بزرگترین مشکل برای ثبت جهانی  این مجموعه، وجود راه سواره آسفالت در عرصه آن است که با طراحی راه جایگزین برای بازار آهن‌فروشان، راه سواره از عرصه هگمتانه حذف و به زودی راه جدید افتتاح می‌شود.

وی ساماندهی بازار، خیابان اکباتان و میدان امام(ره) و خیابان بوعلی را نیز مهم دانست و افزود: رفع این موانع جزو اولویت‌های شهری همدان است تا بتوانیم با ارائه پرونده همدان به یونسکو برای ثبت جهانی، در سال ۱۴۰۱ این افتخار را برای استان داشته باشیم.

در حاشیه این نشست پنل تخصصی کاوش‌های تپه هگمتانه توسط اساتید و کاوشگران ادوار مختلف برگزار شد .

در پایان ضمن تجلیل و قدردانی از دکتر محمدرحیم صراف کاوشگر ۱۱ فصل تپه هگمتانه از کتاب تجربیات دکتر صراف با عنوان از هگمتانه تا اکباتان(نتایج علمی کاوش‌های باستان‌شناسی تپه هگمتانه) رونمایی شد.

برچسب‌ها شهر همدان محمدحسن طالبیان مجموعه تاریخی هگمتانه میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهر همدان محمدحسن طالبیان شهر همدان محمدحسن طالبیان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۹۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه نقاشی «در شکوه هفتمین اقرار» در یزد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایشگاه نقاشی «در شکوه هفتمین اقرار» به‌همت دانش‌آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در گالری جریان یزد واقع در میدان قرآن آماده بازدید است.

مینا خداپرست دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی یزد «روایتی از هفت وادی عشق عطار نیشابوری» و «حکایت انا الحق» منصور حلاج را در قالب نمایشگاه هنر مفهومی به تصویر آورده و مخاطب به موازات اندیشه هنرمند به تجربه منحصر به فرد خود می‌رسد.

مجموعه آثار بر روی بستر‌هایی به رنگ سیاه و سفید که نشانگر جهان تضادهاست، در کادر مربع و دایره‌های آینه‌وار که نماد از درونیات انسان است به تصویر درآمده و مخاطب در این آیین‌ها خویشتن را مشاهده می‌کند.

در حاشیه این نمایشگاه، ویدئوی آرتی که در راستای موقعیت کنونی انسان در این جهان که با تضاد‌های گوناگونی از تعاریف مختلف در باب مفاهیم زیستی و چرایی زیستن مواجه است به بیانی کوتاه از ادراک شخصی پرداخته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تردد حدود ۳۰۰ سواری پیکان فرسوده در همدان
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • مراسم استقبال از ملی‌پوشان تیراندازی استان تهران برگزار شد
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «در شکوه هفتمین اقرار» در یزد
  • نفس مبارزه، شكوه در شكست و ذلت در پیروزی
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • وجود ۱۴۸ هزار و ۷۴۲ کارگر دارای بیمه اجباری در استان
  • طراوت باران بهاری در دیار هگمتانه
  • جشن با شکوه فرشته ها در همدان برگزار شد
  • فیلم | طرشت با شکوه