Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق مشترک بازرگانی و صنایع ایران و چین گفت: آمار اتاق تهران درباره کاهش فروش نفت ایران به چین غلط بزرگ است. صادرات نفت‌ ایران نسبت به قبل جنگ اوکراین کم نشده است.

به گزارش ایران اکونومیست، چندی پیش خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شده بود که صادرات نفت ایران به چین کاهش یافته و روسیه با تخفیف‌های چند ده دلاری بازار نفت ایران در چین را تصاحب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپس بلومبرگ در گزارشی خبر از مذاکرات چین و روسیه برای واردات نفت جهات پر کردن مخازن چین داد. طبق این خبر، چینی‌ها قصد دارند ذخایر استراتژیک خود را با نفت ارزان روسیه پر کنند و در واقع نفت روسیه جایگزین نفت کشوری در بازار چین نشده است.

همچنین آمار اوپک در ماه آوریل نیز میزان تولید نفت ایران را 36 هزار بشکه بیش از تولید نفت در سه ماه نخست 2022 عنوان کرد. افزایش تولید نفت ایران در حالی رقم خورد که برخی رسانه‌های خارجی مدعی کاهش حدود 300 هزار بشکه‌ای صادرات نفت ایران به چین بودند، ادعایی که با توجه به گزارش رسمی اوپک مبنی بر صعودی بودن تولید نفت ایران درست به نظر نمی‌رسد.

*آمار اتاق بازرگانی درباره فروش نفت ایران غلط بزرگ است

در این بین، اتاق بازرگانی تهران آماری را از رقم صادرات نفتی ایران به چین منتشر کرده است که حاکی از کاهش 75 درصدی فروش نفت به این کشور بود.

پیش از این نیز اتاق تهران در آمارهای جداگانه مدعی صادرات روزانه تنها فقط هزار بشکه نفت ایران به چین در سال 2021 بود. آماری که در تضاد کامل به گزارش‌های نهادهای داخلی و موسسات خارجی ردیابی نفتکش‌ها بود و این موسسات ارقامی بین 600 هزار تا 1.5 میلیون بشکه در روز را عنوان کرده بودند.

مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین در صفحه توئیتر خود در واکنش به ادعای اتاق تهران مبنی بر کاهش صادرات نفت به صورت کنایه‌آمیزی نوشت: وقتی اتاق بازرگانی تهران آمار اشتباه می‌دهد و این آمار، مستندِ نشر غلط بزرگ توسط رسانه‌ی متصل می‌شود.

حریری در ادامه توضیح داد: نه بنده و نه اتاق تهران مرجع اعلام آمار فروش نفت ایران در دوره تحریم نیستیم، اما آمار رسمی اوپک نشان می‌دهد در چند ماه اخیر ۳۶ هزار بشکه در روز تولید نفت ایران افزایش داشته است، (با توجه به ظرفیت پالایشی ثابت ایران) این موضوع بدین معنا است که حداقل صادرات نفت‌مان نسبت به قبل جنگ اوکراین کم نشده است.

تصویر 1

از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم، اتاق بازرگانی تهران با انتشار گزارش‌های ماهانه مدعی تقریبا صفر شدن صادرات نفت ایران به چین شده است.

اینکه بازرگانان این اتاق با استناد به چه «مرجع رسمی و معتبر» اعدادی را از صادرات نفت ایران عنوان می‌کنند که برخلاف تمامی گزارش‌های نهادهای رسمی داخلی و خارجی است، سوالی است که تاکنون به آن پاسخ داده نشده است.

 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صادرات نفت ایران به چین تولید نفت ایران اتاق بازرگانی نفت ایران اتاق تهران هزار بشکه غلط بزرگ فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۴۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمحمد موسوی‌نسب، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام در دیدار با بهروز ناصری رئیس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ایلام  اظهار کرد: اجرای طرح‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سایر بخش‌ها برای دستیابی به اهداف واقعی باید از مسیر دانشگاه بگذرد و اتاق بازرگانی ایلام از هرگونه همکاری مشترک با این دانشگاه در راستای اجرای طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی، آموزش و ایجاد نمایشگاه استقبال می‌کند.

وی افزود: پیوند اتاق بازرگانی به‌عنوان پارلمان بخش خصوصی با دانشگاه زمینه‌ساز رشد تولید، تجارت، بازرگانی و سایر بخش‌های اقتصادی خواهد بود. تلاش می‌شود که با انعقاد تفاهم‌نامه زمینه لازم برای توسعه همکاری بین اتاق بازرگانی و دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شود.

 رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام تأکید کرد: استان ایلام دارای ظرفیت‌های مناسبی از حیث نفت و گاز، پتروشیمی، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، صنعت و معدن، داشتن مرز مشترک با عراق و کشاورزی برای جذب سرمایه‌گذاری است که باید از ظرفیت دوسویه اتاق و دانشگاه برای تحقق این مهم استفاده بهینه شود.

تحول اقتصادی با اجرای طرح‌های مشترک بین اتاق بازرگانی و دانشگاه آزاد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ایلام نیز با استقبال از هرگونه همکاری دوسویه با اتاق بازرگانی به‌منظور توسعه همه‌جانبه این استان استقبال کرد، گفت: اجرای طرح‌های مشترک بین اتاق بازرگانی و دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند فرصت‌های جدید کارشناسی شده‌ای را برای تحول اقتصادی در استان فراهم کند.

بهروز ناصری اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های دانشگاه آزاد اسلامی ورود به مسائل استانی و کمک به حل مسئله در استان بوده که این دانشگاه در استان با همه ظرفیتی که دارد در خدمت توسعه استان است. ۱۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی ایلام مشغول تحصیل هستند که خروجی آن زمینه‌ساز تحول بوده و این ظرفیت می‌تواند در حوزه کارشناسی اقتصادی و سایر بخش‌ها به فعالان بخش خصوصی کمک کند. این دانشگاه آمادگی لازم برای انعقاد تفاهم‌نامه با اتاق بازرگانی دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران
  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه