Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: معرفی هنرمندانه آثار شاخص تاریخ ایران و اسلام به مردم و به‌خصوص جوانان، با روش‌های جذاب، خلاقانه و با زبان روز، یکی از رسالت‌های خطیر موزه‌ آستان قدس رضوی است که برای اجرای آن نیازمند رویکرد تحولی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هستیم .

به گزارش قدس آنلاین، مالک رحمتی در مراسم تجلیل از واقفان و پیشکسوتان موزه آستان قدس رضوی که با حضور رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس و مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی در موزه فرش حرم مطهر رضوی برگزار شد، ضمن تبریک روز موزه و میراث فرهنگی اظهار کرد: مسئله آگاهی از حوادث تاریخی و  میراث فرهنگی و هنری در گفتمان  دینی و تمدن اسلامی اهمیت به سزایی دارد و مصداقش محتوای توصیه‌ امیر المومنین حضرت علی (علیه السلام) به فرزند خویش امام حسن (علیه السلام) است که حامل پیامی مهم به بشریت است و به انسان می‌آموزند که برای داشتن زندگی سعادتمند و اتخاذ بهترین و مفیدترین تصمیم‌ها، باید از آثار، اندیشه، تفکرات و سیره زندگانی گذشتگان و اتفاقاتی که در دوران کهن رخ داده، علم و آگاهی کسب کرد و عبرت‌ گرفت، زیرا به‌دست آوردن فهم و علم نسبت به آن و عبرت‌آموزی از تاریخ، منجر به بصیرت و دانایی می‌شود و این ویژگی راهگشای انسان در دنیای کنونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به توصیه امیر المومنین امام علی(علیه السلام) به فرزند بزرگوارشان امام حسن(علیه السلام) که فرمود: «پسرم! اگرچه من به اندازه مردمی‌ که پیش از من بوده‌اند عمر نکرده‌ام، ولی‌ در کردارشان دقّت، و در اخبارشان فکر نموده، و در آثارشان سیاحت کرده‌ام، تا جایی‌ که همانند یکی‌ از آنان شده‌ام‌»، گفت: این پیام برای همه انسانها است به‌ویژه ما شیعیان، که همه فرزندان  امیرالمومنین علی(علیه السلام) هستیم، پیامی کلیدی است، لذا ما نسبت به  علم،آگاهی و فهم تاریخ تمدن اسلام و میراث فرهنگی ایران عزیزمان که سرشار از گنجینه‌های بی‌بدیل علمی، هنری و معماری است، وظیفه سنگینی داریم. 
وی ادامه داد: از همین رو باید در گام نخست، ابعاد مختلف این میراث گرانبها را خوب بشناسیم و با استفاده از زبان روز به دنیا و دیگران بشناسانیم تا با بهره‌مندی از این معارف، مسیر حرکت و  دستیابی به تمدن نوین ایرانی اسلامی سرعت بگیرد و بشریت از آن منتفع شود.
ظرفیت‌های بی‌نظیر موزه آستان قدس رضوی
رحمتی در ادامه به مسئولیت خطیر سازمان‌ها و مراکز مرتبط با این حوزه اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف امروز موزه آستان قدس رضوی، معرفی آثار برگزیده و شاخص فرهنگی و تاریخی ایران با بیان جذاب و نمایش خلاقانه به جوانان و آحاد مردم در عصر کنونی است. 
وی افزود: بدون شک، زائر امام رضا(علیه السلام) به محض ورود به موزه آستان قدس مجذوب برخی آثار نفیس به نمایش گذاشته شده خواهد شد اما آنچه که  مهم است، این است که زائر پس از خروج از این موزه، نسبت به تاریخ کشور، میراث فرهنگی  و هنری و هویت ملی خویش بینش، فهم و علم پیدا کرده باشد که در شرایط امروز، این هدف با استفاده از ابزارهای هوشمند و به‌روز محقق می‌شود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در ادامه گفت: حرم مطهر امام رضا(علیه‌السلام) گنجینه‌ای از آثار فاخر تمدنی با آمیزه‌ای از هنر، طراحی و معماری اسلامی است که در پس زمینه آن، نیت خالصانه واقفان و ناذرین خیراندیش نیز دخیل بوده، لذا ارزش و اعتبار این گنجینه نفیس از سایر آثار تمدنی بالاتر است. وی ادامه داد: هنرمندان مشهور، انسان‌های بزرگ و واقفان نیک‌اندیش، بهترین و با کیفیت‌ترین آثار خود را به آستان مقدس امام رضا(علیه السلام) تقدیم می‌کنند، به همین دلیل است که حرم مطهر امام رضا (علیه السلام) و موزه این آستان مقدس، از جنبه‌های مختلف، جزو بهترین‌ برگزیده‌ترین و غنی‌ترین موزه‌های دنیاست.
  ضرورت استفاده از تجربیات جهانی و فناوری‌های روز
وی ضمن اشاره به این نکته که مخاطب آثار موزه‌ای و تمدنی حرم مطهّر منحصر به داخل کشور و مشهد نیست، خاطرنشان کرد: موزه آستان قدس رضوی غنی‌ترین گنجینه نفیس تاریخی  به‌شمار می‌رود و آثار موجود در این موزه مملو از مفاهیم دینی، اعتقادی و فرهنگی است، از همین رو ضروری است برای ایجاد یک کانال ارتباطی دوسویه با هدف معرفی این میراث بی نظیر حداقل به ۳۰ میلیون زائر و بهره‌وری بهتر از ظرفیت‌های کم‌نظیر آن، اقداماتی از جمله استفاده از تجربیات موزه‌های سراسر دنیا، علم و دانش روز و طرح‌های نوآورانه، خلاقانه و ابتکاری مد نظر قرار بگیرد.
  جهاد تبیین در عرصه موزه‌داری برای معرفی تاریخ، فرهنگ و هنر
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی خطاب به مسئولان موزه آستان قدس رضوی تصریح کرد: موزه آستان مقدس امام رضا(علیه السلام) از سرمایه‌ها و گنجینه‌های کهن و عظیم بشری است که هویت، تاریخ، هنر ایرانی و اسلامی در آثار ارزشمند موجود در آن به نمایش درآمده و مشهود است، به همین دلیل در شرایط امروز جهان و وجود جریان‌های التقاطی، وظیفه شما جهاد تبیین در عرصه موزه‌داری و معرفی آثار ارزشمند تاریخی، فرهنگی، هنری و نسخ خطی و علمی در سطح ملی و بین‌المللی است. 
رحمتی افزود: بر این اساس رویکرد تحولی در جهاد تبیین در موزه‌های این آستان مقدس، یک ماموریت لازم و ضروری است که باید همه ظرفیت‌ها برای تحقق آن بسیج شود، به طوری که نتایج آن قابل لمس و احصا باشد، مثل کاری که در این مراسم و در رونمایی از فرش نفیس متعلق به عصر صفویه اتفاق افتاد و یا نگارخانه خوشنویسی که در آن آثاری از عصر تیموری به نمایش گذاشته شده است. انتهای پیام منبع: آستان نیوز

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مالک رحمتی موزه آستان قدس رضوی میراث فرهنگی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی امام رضا علیه السلام موزه آستان قدس رضوی میراث فرهنگی آستان مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۴۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، سپهر زارعی با اعلام این مطلب افزود: این اشیا به‌صورت اتفاقی توسط یکی از دوستداران میراث‌فرهنگی در شهرستان حاجی‌آباد به‌دست‌آمده است.

وی اظهار کرد: این آثار شامل سکه، انگشتر و مهر است که قدمت آن‌ها به دوران ساسانی، صفوی و قاجاریه برمی‌گردد.

زارعی بیان کرد: اشیا پس از بررسی نهایی به مورد مردم‌شناسی خلیج‌فارس بندرعباس تحویل داده می‌شود.

وی ضمن قدردانی از دوستداران میراث‌فرهنگی در حفاظت و مراقبت از آثار تاریخی تأکید کرد: جامعه محلی شهرستان حاجی‌آباد نسبت به اهمیت حفظ هویت تاریخی خود و شناسه‌های فرهنگی و تاریخی آگاهی دارد و همین مسئله موجب شده درزمینهٔ حفظ آثار تاریخی حساسیت داشته باشند و منطقه هم تحت رصد یگان حفاظت میراث‌فرهنگی قرار دارد.

کد خبر 6092272

دیگر خبرها

  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز