Web Analytics Made Easy - Statcounter

لبنانی ها به خرید گذرنامه های خارجی روی آورده اند. دلیل این اتفاق، بی ارزش شدن گذرنامه لبنانی است.

به گزارش عصرایران، خبرگزاری فرانسه به افزایش خرید گذرنامه خارجی در میان لبنانی ها پرداخت. در این گزارش آمده است: "جاد" شهروند لبنانی که به عنوان مدیرعامل یک شرکت در دبی فعالیت می کند امیدش را برای بازگشت به کشورش از دست داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لبنان دچار بحران اقتصادی شده و او از صف طولانی کسب ویزای کار خسته شده است. راهی نمانده جز اینکه با پرداخت 135 هزار دلار گذرنامه خارجی جدید خریداری کند.


یک ماه بعد، یک پاکت حاوی دو گذرنامه برای خود و همسرش دریافت کرد که از سوی کشور جزیره ای "سنت کیتس و نیس" در منطقه کارائیب صادر شده است.

جاد و همسرش با این گذرنامه های جدید می توانند بدون نیاز به ویزا به بیش از 150 کشور از جمله اروپا سفر کنند.
براساس رتبه بندی اعتبار گذرنامه ها، گذرنامه لبنان در دسته بدترین در جهان از نظر راحتی کسب ویزا، قرار گرفته است.

همچنین به دلیل مشکلات مالی، صدور گذرنامه های جدید در لبنان متوقف شده زیرا انبار مواد اولیه برای صدور گذرنامه نیز به پایان رسیده و به دلیل نبود بودجه، امکان تهیه مواد اولیه و صدور گذرنامه نیست.

لبنان از سال 2019 تاکنون با بحران بزرگی روبه رو است. 

شرح عکس - "خوزه شارو" مدیر دفتر نمایندگی یک شرکت سوئیسی اعطای شهروندی و گذرنامه و اقامت از طریق سرمایه گذاری در بیروت در گفتگو با خبرگزاری فرانسه، سایت اینترنتی شرکت را نشان می دهد.


جاد که خواست نام خانوادگی اش منتشر نشود ادامه داد: "سه سال قبل، تصور نمی کردم گذرنامه بخرم اما هم اکنون به دلیل شرایط لبنان، نمی توانم هزینه های این شرایط را قبول کنم و در نهایت دست به این کار زدم".

کشور جزیره ای و کوچک "سنت کیتس و نویس" با جمعیت 55 هزار نفر در سال 1983 مستقل شد و یک سال بعد برنامه فروش گذرنامه را آغاز کرد. گذرنامه این کشور رتبه 25 را در سطح جهان دارد. این رتبه بندی براساس راحتی سفر به دیگر کشورها با استفاده از این گذرنامه و عدم نیاز به دریافت ویزا یا دریافت ویزای فرودگاهی برای حامل آن است.

در برنامه فروش گذرنامه، افراد ثروتمند از کشورهای دارای بحران اقتصادی یا تحریم تلاش می کنند با خرید گذرنامه جدید از امکان سفر و سکونت و کار در دیگر کشورها به راحتی استفاده کنند. عراق، یمن و سوریه از جمله این کشورها هستند و لبنان کشور جدید این مجموعه است.



بسیاری از افراد ثروتمند لبنان که اکثر آنها در کشورهای جنوب خلیج فارس یا آفریقا مشغول سرمایه گذاری یا کار هستند به دنبال خرید گذرنامه از دیگر کشورها یا کسب اقامت در آنها هستند. آنها درباره بهبودی وضعیت کشورشان لبنان ناامید شده اند.

به دلیل بحران اقتصادی در لبنان، این کشور با مهاجرت شمار زیادی از ساکنانش روبه رو است. برای چند ماه صف های طولانی در مقابل محل صدور گذرنامه قابل مشاهده است.

درخواست خرید گذرنامه از کشور "سنت کیتس و نویس" روبه افزایش است فقط با پرداخت پول و بدون نیاز به حتی سفر به این کشور. این یکی از روش های درآمدزایی این کشور است.



جاد می گوید که وقتی برای اولین بار با استفاده از گذرنامه جدید به پاریس سفر کرد کارمندان فرودگاه به گذرنامه ام نگاه کردند و گفتند شما از کشور زیبایی می آیید.

وی افزود: اما در واقعیت من هیچ وقت به این کشور سفر نکرده ام.

البته جاد تنها نیست بلکه دوستانش هم به دنبال خرید گذرنامه از دیگر کشورهای جزیره ای در منطقه کارآییب هستند. برخی دیگر هم قصد دارند با سرمایه گذاری در کشورهای اروپایی مثل یونان و پرتغال اقامت دائم کسب کنند.

جاد اضافه کرد: این یک راه حل است.



350 هزار نفر از لبنانی ها در کشورهای جنوب خلیج فارس کار و زندگی می کنند که از جمله 100 هزار نفر در امارات هستند. آنها در میان بحران های دیپلماتیک، معلق هستند و باعث نگرانی آنها شده است که کار و زندگی شان دستخوش تغییر و مشکل شود.

در سال گذشته میلادی، کشورهای جنوب خلیج فارس در اعتراض به سخنان وزیر اطلاع رسانی لبنان درباره یمن، سفرای خود را از بیروت فرآخواندند و سطح روابط با بیروت را کم کردند.

در آن زمان کویت اعلام کرد در اعطای ویزا به لبنان، سخت گیری خواهد کرد. شهروندان لبنان نگران هستند دیگر کشورها هم همین رویه را درباره لبنانی ها داشته باشند.

"ماربیلی بوحرب" فعال اقتصادی لبنانی 35 ساله می گوید: همه این اتفاقات من را به فکر کردن برای حل مشکل واداشت. نمی خواهم کار و زندگی ام در خلیج (فارس) را در معرض خطر قرار بدهم.

او سال گذشته 4 گذرنامه از سنت کیتس نویس برای خود و همسر و دو کودکش خریداری کرد. او از تخفیف 50 هزار دلاری این جزیره برای فروش گذرنامه در اوج کرونا استفاده کرد. درآمد اصلی این جزیره از طریق خدمات گردشگری است.

معمولا یک گذرنامه 150 هزار دلار هزینه دارد که به صورت هدیه به صندوق توسعه پایدار به کشوری ارائه می شود که برای اولین بار در سال 2018 در پایتخت آن چراغ راهنمایی نصب شد.

دیگر کشورهای جزیره ای در کارائیب هم گذرنامه فروشی دارند که از جمله می توان به گرینادا و انتیگوا و باربودا و دومینکا اشاره کرد.

اما در لبنان که بیش از 80 درصد از ساکنان آن زیر خط فقر هستند تنها گروه اندکی می توانند گذرنامه های خارجی بخرند.

در دو سال گذشته، کار شرکت های فعال در زمینه فروش گذرنامه در لبنان، شکوفا شده است. تبلیغات این شرکت ها نیز به صورت چشم گیر افزایش یافته که می توان در تابلوهای تبلیغاتی یا پیامک های تبلیغاتی آنها را مشاهده کرد.

در سال 2020 هم "زیاد کرکجی" شهروند لبنانی شرکت ساختمانی اش را به شرکت مشاوره فروش گذرنامه "گلوبال باس" تبدیل کرد.
او گفت: بین سال های 2020 و 2021 کار ما 40 درصد افزایش یافت.

"خوزه شارو" هم که در شرکت سوئیسی مشاوره فروش گذرنامه های خارجی در لبنان فعالیت می کند هم گفت بعد از فروپاشی اقتصاد لبنان و سپس انفجار بندر بیروت در سال 2020 تعداد مشتریان شرکت 5 برابر شد. او می گوید لبنانی ها یک چهارم کل مشتریان این شرکت را تشکیل می دهند.

وی افزود: اگر مشتری به دنبال راه حلی برای کسب راحت ویزای سرمایه گذاری در آمریکاست بهتر است شهروندی جزیره گرینادا را کسب کرد. افرادی که به دنبال بازنشستگی یا زندگی در خارج از لبنان هستند می توانند با سرمایه گذاری 250 هزار دلار اقامت دائم در یونان یا پرتغال را کسب کنند. لبنانی ها آزادی خود را می خرند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خرید گذرنامه صدور گذرنامه سرمایه گذاری فروش گذرنامه دیگر کشورها گذرنامه ها لبنانی ها جزیره ای سنت کیتس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۴۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ توسعه هوش مصنوعی در سال های اخیر با سرعت زیادی انجام شده است و این روزها به کمک این فناوری می توان تقریبا تمام فعالیت های روزانه و حتی برخی از مشاغل که  انجام آن‌ها به صورت دستی زمان زیادی نیاز داشت را در کسری از ثانیه انجام داد. اما این فناوری در کنار تمام فوایدی که دارد در صورت از کنترل خارج شدن یا مورد سوء استفاده گرفتن توسط برخی افراد می‌تواند باعث ایجاد فاجعه شود تا حدی که ایلان ماسک مالک تسلا و اسپیس ایکس این فناوری را خطرناک‌تر از بمب اتمی اعلام کرده است.

همزمان با روند توسعه هوش مصنوعی در جهان کشورها نیز برای حفظ امنیت فضای سایبری خود تصمیم به وضع قوانین خاصی برای هوش مصنوعی گرفتند؛ از آنجایی که اکثر این قوانین در اوایل راه اندازی فناوری هوش مصنوعی تصویب شده بود و با توجه به پیشرفت این فناوری بسیاری از قوانین اثرگذاری لازم را نداشت، برخی از کشورها تصمیم به وضع قوانین جدیدی برای این فناوری گرفتند.

ایتالیا

چند روز پیش بود که دولت ایتالیا اعلام کرد مجازات سوء استفاده از هوش مصنوعی در این کشور سنگین‌تر خواهد شد. بر اساس پیش نویس لایحه قانون جدید این کشور، دولت ایتالیا در حال بررسی برای بالا بردن مجازات جرائم سایبری به خصوص روی هوش مصنوعی است.

در این پیش نویس اعلام شده مجازات‌هایی برای تقلب در بازار با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در نظر گرفته شده و مستقیما اعلام شده از این فناوری برای پولشویی نیز دارای مجازات بسیار سنگینی است. همچنین در لایحه گفته شده جریمه‌هایی برای نقض قانون کپی رایت با کمک هوش مصنوعی تعیین و تا ۳ سال حبس برای مجرمانی که از هوش مصنوعی برای ایجاد دیپ فیک استفاده کنند، مشخص شده است.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا همواره دغدغه مدیریت و کنترل هوش مصنوعی را داشته و چندین بار قوانین به خصوصی را در این زمینه به تصویب رسانده است. به تازگی نیز این اتحادیه قوانین جدیدی را برای کنترل هوش مصنوعی به تصویب رسانده است که شامل شفافیت سیستم‌های هوش مصنوعی، مدیریت هوش مصنوعی پرخطر، محدودیت‌های کاربردی هوش مصنوعی، محدودیت در نظارت بیومتریک و محدودیت در نظارت بیومتریک از جمله بندهای آن است.

اتحادیه اروپا در این قانون به طور مستقیم مشخص کرده که توسعه دهندگان هوش مصنوعی باید اطلاعات واضح از نحوه فعالیت هوش مصنوعی طراحی شده توسط آنان را به اتحادیه اروپا ارائه دهند. علاوه بر این اتحادیه اروپا در قوانین جدید خود لزوم نظارت بیشتر بر نحوه فعالیت هوش مصنوعی را اعلام کرده و برخی از هوش مصنوعی ها را با عنوان پرخطر نام گذاری خواهد کرد که به این ترتیب نظارت بر آن ها چند برابر خواهد شد.

سازمان ملل

نگرانی درباره فناوری هوش مصنوعی به سازمان ملل هم رسده و این سازمان در اوایل فروردین ماه سال جاری قطعنامه‌ای را به تصویب رسانده و محبوبیت این قطعنامه تا حدی بود که سازمان ملل بدون رای گیری آن را به تصویب رساند و 120 کشور عضو سازمان ملل از این قطعنامه حمایت کردند.

بر اساس قطعنامه به تصویب رسیده در سازمان ملل، از کشورهای عضو سازمان ملل و سایر کشورها خواسته شده است که از استفاده ازهوش مصنوعی ناسازگار با قوانین بین‌المللی حقوق بشری خودداری کنند. به‌عبارتی همان حقوق اساسی که افراد در سراسر جهان از آن برخوردار هستند، باید در بخش دیجیتال نیز دنبال و از آن محافظت شود.

انگلستان

انگلیس به طور مستقیم قوانین جدیدی را برای مدیریت هوش مصنوعی به تصویب نرسانده است اما بر اساس اعلام موسسه تحقیقات سیاست عمومی این کشور حدود 11 درصد از وظایف کارکنان انگلستانی توسط هوش مصنوعی انجام می شود و در صورت ادامه استفاده از هوش مصنوعی با همین رویه، احتمال افزایش این رقم تا 60 درصد وجود خواهد داشت و به این ترتیب حدود 8 میلیون شغل در خطر نابودی قرار خواهند گرفت. به این ترتیب دولت انگلستان به طور جدی به دنبال وضع قوانین سختگیرانه ای برای کنترل هوش مصنوعی در کشور خود است.

چین

کشور چین یکی از کشورهای پیشتاز در زمینه تدوین قانون برای هوش مصنوعی بوده و همواره سعی کرده اتس با بروزرسانی قوانین این حوزه قوانین خود را نیز بروز کند. در حال حاضر در کشور چین  هوش مصنوعی مولد، براساس الگوریتم‌هایی که می‌توانند برای تولید محتوای جدید از جمله صوت، کد، تصویر، متن، شبیه‌سازی و ویدیو استفاده شوند، توصیف شده است.

دولت چین معتقد است پیشرفت‌های فناوری در این حوزه می‌تواند نحوه اندیشه مردم درباره تولید محتوا را شدیداً تغییر دهد و برای این صنعت نیز قوانین خاصی را مدنظر خود قرار داده که هنوز به طور رسمی منتشر نشده است اما برخی منتقدان ایم حوزه بر این باورند که قوانین چین بسیار سختگیرانه خواهد بود و در برخی موارد استفاده از هوش مصنوعی خطرناک در این کشور را به طور کامل ممنوع خواهد کرد.

آمریکا

در آمریکا نیز خطرات از کنترل خارج شدن هوش مصنوعی وجود دارد و جینا رایموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده آمریکا و میشل دونلان، وزیر فناوری انگلیس، پس از تعهدات اعلام شده در نشست ایمنی هوش مصنوعی در بلچلی پارک در ماه نوامبر سال گذشته میلادی یادداشت تفاهمی را در واشنگتن امضا کردند تا به طور مشترک آزمایش مدل هوش مصنوعی پیشرفته را توسعه دهند.

دونلان نیز افزود: این نخستین توافق در نوع خود در سراسر جهان است. هوش مصنوعی در حال حاضر یک فناوری خارق‌العاده برای عموم مردم جامعه است و پتانسیل زیادی برای مقابله با برخی از بزرگترین چالش‌های جهان دارد، اما به شرطی که بتوانیم این خطرات را کنترل کنیم.

انگلیس و ایالات متحده قصد دارند حداقل یک تمرین آزمایشی مشترک را بر روی یک مدل در دسترس عموم انجام دهند و در حال بررسی تبادل پرسنل بین مؤسسه‌ها هستند. هر دو در تلاشند تا مشارکت‌های مشابهی با سایر کشور‌ها برای ارتقای ایمنی هوش مصنوعی توسعه دهند.

کلام پایانی

به طور کلی تمام کشورهای جهان از خطرات هوش مصنوعی اطلاع دارند و تقریبا تمام آن ها در این حوزه قانون گذاری کرده‌اند ای خداقل با تصویب لایحه هایی تا زمان تصویب قانون این فناوری را تحت کنترل قرار داده‌اند؛ اما در کشور ما تاکنون مصوبه یا قانونی منتشر نشده است و مشخص نیست متولیان این حوزه یعنی شورای عالی فضای مجازی چه زمانی قصد ورود و مدیریت توسعه این فناوری را خواهد داشت.

بسیاری از منتقدان بر این باور هستند که هوش مصنوعی مانند اینترنت و شبکه های اجتماعی نیست که بتوان پس از گستردگی استفاده در میان کاربران روی آن مدیریت داشت و باید پیش از همه گیر شدن استفاده از آن وضعیت این فناوری را مشخص کرد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خرید بازیکن آمریکایی توسط باشگاه ایرانی
  • دانشجویان لبنانی هم به جنبش بزرگ حمایت از غزه پیوستند
  • آغاز تحصن دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه
  • رزمندگان لبنانی و فلسطینی، نظامیان صهیونیست را هدف قرار دادند
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم