Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصص بیماری عفونی با تاکید بر اینکه ویروس آبله میمونی که تاکنون شناسایی شده قابلیت ایجاد پاندمی شدید مثل کرونا را ندارد گفت: اما افراد مشکوک به این بیماری باید به سرعت به پزشک مراجعه کرده و در صورت تایید، قرنطینه شوند.

 پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در برنامه سعادت آباد رادیو تهران گفت: ویروس آبله میمون ویروس جدیدی نیست بلکه از سالها قبل در کشورهای آفریقایی شناسایی شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویروس بیشتر در کودکانی باعث بروز بیماری شده بود که واکسینه نشده بودند.

وی با اشاره به اینکه ویروس میمون نزدیکی زیادی با بیماری آبله که تا پیش از دهه ۸۰ میلادی مرگ و میر و تلفات زیادی را موجب می شده دارد گفت: خوشبختانه با واکسیناسیون، آبله ای که موجب مرگ و میر در انسان می شد حذف شد.

آبله میمونی معمولا در تماس با حیوانات آلوده رخ می‌دهد

طبرسی اظهار داشت: آبله میمونی معمولا در تماس با حیوانات آلوده رخ می دهد و انسان به صورت اتفاقی به این بیماری مبتلا می شود. بیماری آبله میمونی می‌واند از طریق تماس با ترشحات آلوده و یا سرفه و عطسه فرد آلوده به انسان دیگر منتقل شود به همین دلیل رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از پیشرفت بیماری در جامعه بسیار اهمیت دارد.

ویروس آبله میمونی که تاکنون شناسایی شده قابلیت ایجاد پاندمی شدید مثل کرونا را ندارد

وی با تاکید بر اینکه ویروس آبله میمونی که تاکنون شناسایی شده قابلیت ایجاد پاندمی شدید مثل کرونا را ندارد مگر اینکه ویروس دستکاری شده باشد و یا نوع جدیدی از ویروس آبله باشد اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی مرگ و میر آبله میمون در کشورهای مختلف بالا نیست و خود ویروس هم همان ویروس شناسایی شده در کشورهای آفریقایی است. در اوایل سال ۲۰۰۰ تعداد محدودی بیمار مبتلا به آبله میمونی در آمریکا دیده شدند.

۸۰ بیمار مبتلا به آبله میمونی در جهان شناسایی شده اند

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری افزود: در حال حاضر ۸۰ بیمار در ۱۲ کشور شناسایی شده اند که موجب شده تا سازمان بهداشت جهانی با دقت بیشتری به این بیماری نگاه کرده و به دیگر کشورها هشدار دهد تا با جدیت در بیماریابی مانع از بروز بیماری در وسعت بیشتر شوند.

آبله میمونی از راه ترشحات آلوده انتقال می‌یابد

وی بیان کرد: این بیماری از راه ترشحات آلوده انتقال می یابد. این بیماری جوش‌ها و تاول‌هایی آلوده مثل آبله دارد و اگر کسی نداند و دست به ترشحات و مخاط آلوده بزند و یا در معرض سرفه شخص آلوده قرار گیرد می‌تواند به بیماری آبله میمونی مبتلا شود.افراد مشکوک به بیماری باید به سرعت به پزشک مراجعه کرده و در صورت تایید بیماری قرنطینه شوند تا دیگران در معرض ترشحات آلوده آنها قرار نگیرند.

کسانی که واکسن آبله زده اند مقاومت بیشتری در برابر بیماری آبله میمونی دارند

طبرسی با اشاره به اینکه سالها پیش در ایران کودکان واکسن آبله زده و آبله‌کوبی می شدند اما سالهاست این واکسن در کشور ما تزریق نمی شود گفت: کسانی که واکسن آبله زده اند مقاومت بیشتری در برابر بیماری آبله میمونی دارند و خطر بیشتر متوجه افرادی است که آبله کوبی نشده اند. با توجه به اینکه واکسن آبله در ایران ساخته شده و دانش آن در کشور موجود است در صورت افزایش تعداد مبتلایان ونیاز به واکسیناسیون جمعی این واکسن دوباره ساخته خواهد شد.

آبله میمونی نمی‌تواند موجب درگیری شدید در جامعه شود

وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت اوضاع را رصد کرده و تحت کنترل دارد گفت: اگر نیاز باشد این واکسن در کشور تولید خواهد شد اما به عقیده من ضمن اینکه باید با دقت شرایط را مد نظر قرار داد فعلا نباید باعث هراس در جامعه شد. چون این بیماری نیست که بتواند جامعه را به شدت درگیر کند. در حال حاضر ویروس‌های دیگر مثل اچ آی وی خطرناک تر از ویروس آبله میمونی هستند.

امیدواریم با اقدامات صورت گرفته شاهد همه گیری دوباره کرونا نباشیم

طبرسی درباره همه گیری دوباره کرونا در کشور گفت: امیدواریم با توجه به تعداد بالای مبتلایان و پوشش خوب واکسیناسیون عمومی و تزریق دُز چهارم برای افراد پرخطر مثل افراد مسن و بیماران با نقص ایمنی دیگر شاهد همه گیری کرونا در کشور نباشیم. دُز چهارم را با فاصله ۴ ماه از دُز سوم می‌توان تزریق کرد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بیماری آبله میمونی ویروس آبله میمونی ویروس آبله میمون ترشحات آلوده شناسایی شده واکسن آبله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۵۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، حسن شیخی، گفت:همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه‌ها، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح و تماس با امعاء و احشاء آلوده منتقل می‌شود. 

وی اظهارداشت: بنابراین کشتار دام‌ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.

سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه، ادامه داد:گوشت دام‌های ذبح شده، باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشای دام ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود تا با تغییراتی که پس از مرگ در بافت لاشه اتفاق می‌افتد این ویروس از بین برود، لذا از شهروندان خواست تا گوشت موردنیاز خود را از واحد‌های تحت‌نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشت‌های بسته‌بندی شده هویت دار استفاده کنند.

وی در پایان از دامداران خواست در صورت مشاهده کنه از له کردن آن با دست به شدت پرهیز کنند.

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • ۲۹ خرده فروش مواد مخدر و معتاد متجاهر در گلبهار دستگیر شد
  • شناسایی ۱۶ متهم فراری در خرمشهر