Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسن کیانی‌فر امروز در گفت و گو با خبرنگار فارس در خرم‌آباد، اظهار کرد: گل محمدی یکی از گیاهان دارویی است که از دیرباز در ایران کشت و به صورت‌های مختلف خشک، تر و فرآوری شده به عنوان گیاه دارویی در طب سنتی مصرف می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: گل محمدی در اغلب نقاط ایران کشت می‌شود و یکی از گونه‌هایی است که به دلیل داشتن عطر خوب از تقدس خوبی بین ایرانیان برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر باغبانی جهادکشاوری لرستان، گل محمدی را یک گیاه کم‌توقع نسبت به موادغذایی خاک و رطوبت عنوان و تصریح کرد: به همین دلیل می‌توان این محصول را در شرایط دیم به ویژه در لرستان کشت و کار شود.

کیانی‌فر، نیاز آبی کم را از دیگر مزیت‌های کشت گل محمدی برشمرد و افزود: در سال ۹۵ توسط وزارت جهاد و به تبع سازمان‌ جهاد، توسعه کشت گل محمدی به عنوان یک گیاه دارویی در سراسر کشور مصوب شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۹۰۰ هکتار سطح زیرکشت گل محمدی در استان داریم،‌ضمن اینکه سالانه بیش از هزار تن محصول را از گلستان‌های گل محمدی استان برداشت می‌شود.

مدیرباغبانی جهادکشاورزی لرستان با اشاره به اشتغال‌زایی بالای گل محمدی، گفت: با توجه به بررسی‌های انجام شده، طی چند سال اخیر میزان قابل توجهی درآمد ارزی برای کشور حاصل شده، به‌نحوی که بر اساس برآوردها، سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار گل خشک و اسانس فرآوری شده محصول به اقتصاد کشور کمک می‌کند.

کیانی‌فر ادامه داد: با توجه به نیاز پائین گیاه و قانع بودن به شرایط خاص آب و حاصلخیزی خاک، می‌تواند به عنوان یک کشت جایگزین و مناسب برای مناطق شیب‌دار توسعه پیدا کند.

وی با بیان اینکه به طور متوسط از هر هکتار، ۲ تُن گل محمدی می‌توان برداشت کرد، افزود: این میزان در شرایط مختلف متفاوت است، به‌گونه‌ای که هر چه مشرایط ارتفاعی و دمایی گل محمدی مناسب‌تر باشد، میزان اسانس و کیفیت آن بیشتر می‌شود و ارزش اقتصادی بالایی خواهد داشت.

مدیر باغبانی جهادکشاورزی لرستان اظهار داشت: در کشور بیش از ۳۰ هزار هکتار عرصه گل محمدی داریم که از این منظر بزرگترین تولیدکننده در دنیا محسوب می‌شویم.

کیانی‌فر، سرمایه‌گذاری در بخش توسعه کشت گیاهان دارویی را علاوه بر اشتغال‌زایی، یک کار جنبی خوب برای کشاورزان دانست و افزود: در زنجیره ارزشی گل محمدی نیز نیازمند کارخانه‌های فرآوری هستیم تا اسانس به قیمت خوبی به کشورهای متقاضی صادر شود.

وی از تکمیل چرخه زنجیره تولید در استان خبر و ادامه داد: طی سال‌های اخیر و با توسعه کشت گیاهان دارویی در لرستان، چرخه زنجیره تولید در حال تکمیل است و اکنون در شهرهای الشتر، خرم‌آباد، الیگودرز و بروجرد کارگاه‌های کوچک و نسبتا متوسط فرآوری را داریم، ضمن اینکه در روزهای اخیر نیز کارگاه استحصال اسانس د الیگودرز با ظرفیت بیش از ۴۰ تن در روز افتتاح و راه‌اندازی می‌شود.

مدیر باغبانی جهادکشاورزی لرستان بیان داشت: در هر هکتار در فصل گل‌چینی بیش از ۳۰ نفر مشغول به کار می‌شوند که با توجه به فصل برداشت که بین ۲۰ روز تا یک ماه طول می‌کشد، میزان اشتغال‌زایی بالایی را شامل می‌شود.

کیانی‌فر، کیفیت گل محمدی استان را بسیار مطلوب خواند و افزود: با توجه به اینکه میزان و کیفیت اسانس بر اساس دما و ارتفاع سنجیده می‌شود، بهترین اسانس در دمای گرم و ارتفاع بالای ۸۰۰ متر تولید می‌شود و با توجه به شرایط اقلیمی لرستان، اسانس و گلاب تهیه شده درگلستان‌های استان از کیفیت بالایی برخوردار است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کشت گل محمدی در لرستان صادرات گل محمدی اشتغال زایی گل محمدی درآمدزایی گل محمدی کشت گل محمدی کیانی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۶۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرن بیست و یکم قرن گردشگری

صدای ایران/حميد سعادتی-بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، صنعت گردشگری در حال تبدیل شدن به بزرگترین و پرسودترین صنعت در سطح جهان است. در حال حاضر، 11٪ به تولید ناخالص داخلی (GDP)، 10٪ در اشتغال، 5٪ به صادرات، و 5٪به سرمایه گذاری جهانی کمک می کند.

رشد سریع صنعت گردشگری بسیاری از کارشناسان را بر آن داشته است تا قرن بیست و یکم را قرن گردشگری بدانند.

از منظر اقتصادی، گردشگری بین المللی درآمد قابل توجهی برای کشورها ایجاد می کند. توسعه گردشگری نقش مهمی در تشویق سرمایه گذاری زیرساختی، تامین درآمد دولت و ایجاد فرصت های شغلی مستقیم و غیرمستقیم در سراسر جهان ایفا می کند.

کشورهای پیشرفته و توسعه یافته اکنون اهمیت اقتصادی گردشگری را درک می کنند. آنها به دلیل هزینه های اولیه ای که گردشگران برای خدمات مصرفی انجام می دهند، آن را یک منبع مالی می دانند. در نهایت این امر به رشد و توسعه اقتصادی کمک می کند.

با این حال، برای کشورهای در حال توسعه، توسعه گردشگری می تواند چالش هایی مانند نرخ بالای بیکاری، محدودیت منابع ارزی و اتکای بیش از حد به یک بخش اقتصادی را نیز به همراه داشته باشد.

اهمیت گردشگری از نظر تولید و اشتغال همواره مورد تاکید بوده است. در سطح جهانی، گردشگری 70% صادرات و30%صادرات خدمات را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، 10٪ به تولید ناخالص داخلی جهان (GDP) کمک می کند.

توسعه گردشگری منجر به رشد اقتصادی و اشتغال در مناطق مقصد می شود. همانطور که گردشگران تقاضای نهایی خود را برای محصولات افزایش می دهند، هم بخش های مرتبط با گردشگری و هم بخش های غیر گردشگری تولید را گسترش می دهند. در نتیجه رشد اقتصادی رخ می دهد و تقاضا برای نیروی کار نیز افزایش می یابد. رشد اقتصادی ناشی از ایجاد اشتغال به کاهش فقر و بهبود توزیع درآمد در جوامع کمک می کند.

شایان ذکر است که از هر ده شغل در سراسر جهان، یک شغل مربوط به گردشگری است. توسعه گردشگری به طور قابل توجهی بر تنوع اقتصادی تأثیر می گذارد و به دستیابی به اهداف اقتصادی در کشورها کمک می کند.

به طور خلاصه، گردشگری یک صنعت بزرگ جهانی است که درآمد قابل توجهی را برای کشورها به ارمغان می آورد. به عنوان یک محرک اقتصادی حیاتی عمل می کند، تنوع در فعالیت های اقتصادی را تقویت می کند و بستر مناسبی را برای دستیابی به اهداف اقتصادی فراهم می کند.

دیگر خبرها

  • ۳۹ درصد پروانه های کسب کاغذی در لرستان الکترونیکی شد
  • تحقق کامل تعهد اشتغال استان کرمانشاه
  • مقدمات برگزاری دادگاه‌های صلح در لرستان فراهم شود
  • ممنوعیت اشتغال اتباع غیر مجاز در پاکبانی
  • مقدمات برگزاری «دادگاه‌های صلح» در لرستان فراهم شود
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • فراهم شدن تجهیزات الکترونیکی برگزاری انتخابات در خرم‌آباد
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • آغاز برداشت گل محمدی از گلستان‌های کرمانشاه
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری