Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@22:58:22 GMT

ارزش لیر لبنان سقوط کرد

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۶۸۹۹

ارزش لیر لبنان سقوط کرد

امروز سه شنبه سقوط واحد پول لبنان به دلیل مشکلات سیاسی و اقتصادی شدیدتر از قبل شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سقوط واحد پول لبنان شدیدتر شدبه طوریکه دلار در معاملات امروز سه شنبه در بحبوحه بلاتکلیفی سیاسی پس از انتخابات پارلمانی لبنان که با عقب نشینی متحدان حزب الله نتایج غیرمنتظره ای به همراه داشت، از مرز ۳۳۰۰۰ لیر گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش "سام هلر"، لیر حدود ۹۰ درصد ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است. این پژوهشگر تخصصی با توجه به آنچه در مجله "فارین افرز" منتشر شده است، تولید ناخالص داخلی لبنان را ۶۰ درصد کاهش و نزدیک به ۸۰ درصد را به زیر خط فقر رسانده است که ۱.۵ میلیون آواره سوری ساکن لبنان از این تعداد هستند. شرایط صدها هزار نفر از ساکنان را مجبور به ترک کشور کرد.

در ژانویه گذشته، نرخ برابری دلار به رکورد ۳۳۵۰۰ لیر لبنان در هر دلار رسید. به نوبه خود، بانک مرکزی لبنان چهارشنبه گذشته اعلام کرد که به بانک‌ها اجازه می‌دهد تا از طریق پلت فرم مبادلات خود بدون سقف دلار خریداری کنند.

به نقل از رویترز، این سیاست به دلیل استفاده از ذخایر محدود دلار آمریکا برای تقویت پول محلی، که بیش از ۹۰ درصد از ارزش خود را از زمان شروع بحران اقتصادی در سال ۲۰۱۹ از دست داده، ناپایدار است.

این ارز روز سه شنبه به ۳۰۰۰۰ لیر در برابر دلار رسید که چند هزار پوند از انتخابات روز یکشنبه کاهش یافته است.

صندوق بین‌المللی پول آن را تنها امید لبنان می‌داند اگر بتواند به کاهش فقر کمک کند. فرستاده ویژه سازمان ملل متحد برای مبارزه با فقر، اولیویه دو شوتر، نوامبر گذشته تأیید کرده بود که به نظر می‌رسد مقامات دولتی لبنان در دنیای دیگری زندگی می‌کنند، به دور از مشکلاتی که اکثر مردم با آن مواجه هستند.

قابل توجه است که اقتصاد لبنان دو سال پیش سقوط کرد، در حالی که قیمت مواد غذایی ۱۱ برابر شد و بیش از سه چهارم جمعیت زیر خط فقر قرار گرفتند.

در حالی که بانک جهانی این بحران را یکی از بدترین بحران‌ها از ابتدای انقلاب صنعتی توصیف کرد و تاکید کرد که نخبگان کشور مسئول این "افسردگی عمدی" هستند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۶۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳

به گزارش گمرک ایران، از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

براساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش می افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

این گزارش در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۷ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • تصویری غم‌انگیز از سقوط ارزش ریال + عکس
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • خندیدن گردشگر روس به سقوط ارزش ریال (عکس)
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/ صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳