Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری «خامه پرس» افغانستان که به «قلب آسیا» معروف است، دروازه ورود به مناطق مختلف است به طوری که آسیای مرکزی را از طریق تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و آسیای جنوبی را از طریق پاکستان و  در نهایت خاورمیانه را از طریق ایران به هم متصل می کند.

بدین ترتیب به نظر می رسد صلح و ثبات در افغانستان برای توسعه اجتماعی و اقتصادی و شکوفایی منطقه حیاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر ارتباط اقتصادی منطقه با صلح در افغانستان مرتبط است.

بر اساس بررسی های زمین شناسی آمریکا، افغانستان دارای ۶۰ میلیون تن مس، ۲.۲ میلیون تن سنگ آهن و ۱.۴ میلیون تن عناصر خاکی کمیاب است.

در روند انتقال افغانستان به مرحله جدید، سیاست و بی ثباتی اقتصادی آن در کنار امنیت انسانی آسیب دیده است.در نتیجه چالش های امنیتی بالقوه را برای کشورهای همسایه اش تشدید کرده است.

از آنجا که اقتصاد افغانستان وابسته به کمک است و سیستم بهداشت و سلامت آن به شدت به بودجه های خارجی متکی بوده است،اکنون قادر به پرداخت حقوق  به پزشکان و کارکنان و حتی خرید دارو نیست.

بنابراین بهترین راه حل  برای تقویت اقتصاد افغانستان، افزایش تجارت و ارتباط آن با کشورهای منطقه برای مقابله با  بحران انسانی و اقتصادی این کشور است. توسعه اقتصادی کلید شکوفایی هر کشوری است، بنابراین پتانسیل افغانستان به عنوان دروازه ارتباط اقتصادی با کشورهای آسیای مرکزی برای رشد و توسعه نه تنها افغانستان، بلکه در کل منطقه حیاتی است.

در این چارچوب، پروژه های اکتشافی مانند «تاپی» و  «کاسا»  و پروژه خطوط راه آهن «ترانس-افغان»  تاثیر بالقوه مثبتی بر توسعه اقتصادی و صلح در آسیای مرکزی و جنوبی خواهند داشت و افغانستان بار دیگر به قلب منطقه تبدیل خواهد شد.

رونق منطقه ای به صلح افغانستان و پتانسیل تجارت و اتصال بستگی دارد. اتصال منطقه ای همچنین به جذب افغانستان به عنوان شریک برای دستیابی به بازارهای جدید کمک خواهد کرد برخلاف این ادعا که ممکن است به مثابه تهدید و منبعی برای مشکلات باشد.

برچسب‌ها افغانستان توسعه اقتصادی آسیای میانه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان توسعه اقتصادی آسیای میانه افغانستان توسعه اقتصادی آسیای میانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۷۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حاشیه دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا «کیلم دو تامبلا» نخست وزیر بورکینافاسو با حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشورهای آفریقایی منافع متقابل ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکارهای تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها با کشورهای آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا به رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و مردمانش را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هر چه بیشتر روابط با ملت ایران به عنوان پدیدآورندگان این تمدن بزرگ تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها ایران کشوری مستقل، در حال توسعه و پیشرفته است که بر جذابیت‌های این کشور برای توسعه و تقویت روابط در همه زمینه‌ها با آن افزوده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌ها و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیرساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علمی و فرهنگی، دانش‌بنیان و انرژی تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۵۰۰ بازرگان خارجی برای بازدید از اکسپو به ایران آمدند
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • آزادی ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا