Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@13:30:04 GMT

سهم خطوط ریلی از ترانزیت بین‌المللی افزایش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۹۷۷۹

سهم خطوط ریلی از ترانزیت بین‌المللی افزایش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، میعاد صالحی مدیر عامل شرکت راه آهن در حاشیه بازدید از نمایشگاه حمل‌و‌نقل ریلی در جمع خبرنگاران درباره ظرفیت صنعت  ریلی برای جابجایی بار و مسافر اظهار داشت: در ماده ۵۷ قانون برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده که ۲۰درصد از حمل مسافر و ۳۰ درصد حمل بار توسط حمل‌ونقل ریلی انجام گیرد ولی متاسفانه در طول ۵ ساله قانون برنامه ششم توسعه بر اساس آمارها این درصد نه تنها افزایش نیافته بلکه در برخی سال‌ها کاهش یافته است چرا که الزامات آن از جمله تزریق نقدینگی در صنعت حمل‌و‌نقل ریلی محقق نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالحی ادامه داد: برای مثال طبق بند الف ماده ۵۷ که یکی از الزامات تحقق بند ب یعنی همین افزایش جابجایی‌ها توسط حمل‌و‌نقل ریلی است، باید یک درصد منابع نفتی برای حوزه حمل‌و‌نقل ریلی در نظر گرفته شود که در طول ۵ سال برنامه، سهم صنعت ریلی از این عدد تقریبا صفر بوده است.

وی تاکید کرد: امروزه باوجود تاکید مقام معظم رهبری بر اولویت قرار دادن بخش ریلی و اتصال بخش ریلی باری به مراکز صنعتی و تجاری در سیاست‌های کلی ابلاغی، این اتفاق برای صنعت ریلی رخ نداده است.

وی با بیان اینکه عزم دولت سیزدهم ارتقاء صنعت حمل‌و‌نقل ریلی است، ابراز امیدواری کرد که هم در حوزه تزریق نقدینگی و هم اولویت بخشی به صنعت ریلی بتوان به نتایج مطلوب دست یافت.

صالحی بیان کرد: هفته گذشته تفاهم فی‌مابین توسط وزارت راه‌‌ و شهرسازی و وزارت جهاد کشاورزی منعقد شد که طی آن بخش ریلی اولویت اول حمل کالاهای اساسی قرار گرفت. بر این اساس در حیطه‌های مختلف از گفتمان سازی تا تزریق منابع و تغییر مسیر از سایر شقوق حمل‌و‌نقل به بخش ریلی در حال ایفای نقش هستیم.

مدیرعامل شرکت راه آهن بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ رکورد ۱۱۰ ساله حمل‌و‌نقل ریلی بین‌المللی کشور را با یک میلیون و ۹۱۳ هزار تن بار ترانزیت شکستیم که این عدد نسبت به سال قبل ۲.۵ برابر شده است.

صالحی ادامه داد: صادرات ریلی نیز سال گذشته با حمایت‌های مقام عالی وزارت و تلاش‌های اصحاب حمل‌و‌نقل ریلی به یک میلیون و ۹۲۰ هزار تن رسید و رکوردی در تاریخ صادرات حمل‌و‌نقل ریلی به ثبت رساند.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود با توجه به تفاهمات مطلوبی که طی روزهای گذشته با کشورهای همسایه و کشورهای حوزه CIS به ویژه کشور قزاقستان منعقد شد، ترانزیت ریلی کشور در حوزه بین‌المللی را افزایش دهیم.

صالحی با اشاره به تفاهم‌نامه منعقد شده با کشور قزاقستان گفت: بر این اساس برای ترانزیت ۵ میلیون تن بار بین‌المللی تفاهم شد که برای ماه اول و به صورت آزمایشی تعهدی کمتر از این رقم را با توجه به ظرفیت خطوط ریلی و لکوموتیوهای موجود شروع خواهیم کرد.

وی ادامه داد: امیدواریم با تزریق لکوموتیو کشور چه در بخش تولید داخل و چه بخش تزریق منابع و نقدینگی برای سرعت دادن به تعمیر لکوموتیوهای زمین‌گیر موجود که قابلیت بهره‌برداری دارند، ظرفیت ترانزیت را ارتقا دهیم. 

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تاکنون هیچ سند جامع و عملیاتی برای حمل‌ونقل ریلی نداشتیم و امروزمطالعه عمیقی انجام شده تا یک اطلس کامل از نیازهای موجود و وضعیت فعلی حمل‌و‌نقل ریلی اعم از میزان کیلومتراژ خطوط ریلی اصلی و فرعی و ریل‌های آنتنی که باید به مناطق تجاری و صنعتی متصل شود، توسعه خطوط اصلی و اتصال‌های ترانزیتی گردآوری شده، وضعیت موجود ارزیابی و هدفگذاری‌ها نیز انجام‌گرفته است.

 وی ادامه داد: به زودی این سند  رونمایی می‌شود که با حمایت اصحاب حمل‌و‌نقل ریلی، ذینفعان و حاکمیت بتوانیم به این سند پایبند بوده و آن را عملیاتی کنیم تا موجب جهش حمل‌و‌نقل ریلی شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: میعاد صالحی ترانزیت ریلی مدیرعامل راه آهن حمل و نقل ریلی بین المللی بخش ریلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۹۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش یک‌هزار کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت در سال جاری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، «ارسلان رحیمی» امروز (چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت) در نشست خبری با بیان اینکه سرقت از خطوط همیشه وجود داشته و مسئله اصلی صدماتی است که به نفرات و محیط زیست وارد می‌شود، گفت: در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز داشتیم که ۳۵ مورد به برداشت رسیده بود در حالی که در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز به ۴۱ مورد رسیده است که ۲۵ مورد انشعاباتی بوده که به برداشت نرسیده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ انتقال نفت و فرآورده از مسیر خطوط ۱۳۲ میلیارد لیتر بود، رقم انتقال از خطوط در سال ۱۴۰۲ به ۱۳۷ میلیارد لیتر رسیده که از این میزان ۷۱ میلیارد لیتر انتقال نفت و ۶۶ میلیارد لیتر فراورده نفتی منتقل شده است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: انتقال فرآورده با خط لوله حدود یک میلیارد دلار برای کشور ارزش افزوده دارد، چنانچه اگر بخواهیم ۱۳۷ میلیارد لیتر را با نفتکش انتقال دهیم، نیازمند ۵.۵ میلیون نفتکش هستیم و هر نفتکش هر مسیر رفت و برگشت را ۱۲۰۰ کیلومتر طی می‌کند که مصرف گازوئیل آن‌هم به طور میانگین برابر ۳۸ لیتر در هر صد کیلومتر خواهد بود که اگر بخواهیم با نفتکش نفت و فرآورده‌های نفتی را انتقال دهیم، نیازمند ۲.۵ میلیارد لیتر گازوئیل هستیم.

وی گفت: هم اکنون ۸۰۰ میلیون لیتر سوخت برای انتقال مصرف می‌کنیم؛ بنابراین با این کار ۱.۷ میلیارد لیتر سوخت صرفه‌جویی می‌شود که برابر با یک میلیارد دلار خواهد بود.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران افزود: خط لوله گوره جاسک هدف اصلی‌اش صادراتی بود و این موضوع در اساسنامه آن ذکر شده است. این پروژه مربوط به شرکت ملی نفت بوده و یک انشعاب این خط لوله، نفت خام بندرعباس را تأمین خواهد کرد.

رحیمی ادامه داد: ۳.۸۵۰ میلیارد سوخت به نیروگاه‌ها تحویل داده شد. در زمینه جلوگیری از قاچاق و انشعاب از خط لوله نیز دو راهکار استفاده از پهپاد و فیبر نوری را مدنظر داریم.

وی گفت: در سال جدید حدود ۱۰۰۰ کیلومتر به خطوط لوله کشور افزوده خواهد شد که اصلی‌ترین آنها خط لوله ۲۶ اینچی رفسنجان به بندرعباس، خط لوله تبریز به ارومیه و خط لوله ۲۲۸ کیلومتری رفسنجان به یزد و خط لوله نظامیه اهواز به اندیمشک خواهد بود.

 

دیگر خبرها

  • رشد صادرات و ترانزیت آستارا؛ مرز مهم اقتصادی کشور
  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • افزایش یک‌هزار کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت در سال جاری
  • طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد/ انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲
  • یک روز با «کارگران» شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران
  • جهش ۲۵۳ درصدی تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان
  • جهش ۲۵۳ درصدی تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان کرمانشاه
  • ثبت کمترین میزان سوانح ریلی در یک دهه گذشته
  • مصرف برق همدان در بخش‌های مختلف انضباط یابد
  • افزایش ۲۴ درصدی ترانزیت کالا در بنادر غرب هرمزگان