Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@00:25:33 GMT

علم‌الهدی: مسئله بی‌حجابی یک ابرچالش فرهنگی است

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۹۹۱۷

علم‌الهدی: مسئله بی‌حجابی یک ابرچالش فرهنگی است

آفتاب‌‌نیوز :

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: فضاسازی فرهنگی در سطح شهرها از این جهت اهمیت دارد که یکی از مصادیق بارز جهاد تبیین است.

حجت الاسلام سید احمد علم‌الهدی در دیدار با معاونان فرهنگی شهرداری‌های کلانشهرهای ایران با بیان اینکه دِین ما به خون شهدا فقط به خاطر مجاهدت دنیوی آنان نیست، اظهار کرد: ماهیت دِینی که شهدا بر ذمه ما دارند، بیش از آن که ناظر بر جهاد سخت آنان باشد، مشتمل بر تلاش آنان برای سعادتمندی و عاقبت بخیری ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثر مجاهدت شهدا این بود که امروز در هر شهر و دیار در این سرزمین، فضا به‌گونه‌ای فراهم باشد که ما حتی با عمل به یک اقدام کوچک، بتوانیم آخرت خود را تأمین کنیم و این امر که به خاطر برقراری حکومت دینی در این کشور میسر شده است که محصول و مدیون مجاهدت و دلاورمردی‎های‎ شهدا و خانواده بزرگ ایثارگران است.

امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: معاونت فرهنگی شهرداری در هر شهر، صرفاً محدود به یک مسئولیت سازمانی و یک معاونت شهری نیست بلکه تلاشگران این عرصه، رسالت عظیم فرهنگ‌سازی در شهر را بر دوش دارند و فعالیت آنان در این حوزه به‌طور مستقیم بر ایمان و آخرت مردم اثرگذار است.

خدمت به دین در گرو خدمت به انقلاب اسلامی

وی با بیان اینکه در کشور ما، خدمت به دین مستلزم خدمت به انقلاب است و افراد نمی‌توانند در راه ترویج معارف دین تلاش کنند درحالی که نسبت به معارف انقلاب اسلامی بی‌توجه هستند، افزود: فضاسازی فرهنگی در سطح شهرها از این جهت اهمیت دارد که یکی از مصادیق بارز جهاد تبیین است و اگر تابلوها و به‌طور کلی فضای فرهنگی شهرها در خدمت نشر و ترویج معارف دین قرار بگیرد، تاثیر زیادی بر درامان بودن در برابر آسیب‌های فرهنگی و مشکلات اجتماعی دارد.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی اظهارکرد: در هر شهر و استانی مشهود و ملموس است که جریان فرهنگ‌سازی در کشور توانسته در جهت ترویج مبانی دینی آن هم به زبان جوان‌پسند و با ابزارهای فرهنگی خلاقانه، گام‌های مؤثر و بزرگی بردارد.

علم‌الهدی در تشریح محورهای لازم برای تغییر وضعیت فرهنگ مردم در عصر حاضر تصریح کرد: تغییر وضعیت فرهنگی مردم ناظر بر دو محور است؛ اولاً پدافند فرهنگی و دوماً تبلیغات فرهنگی که متأسفانه در کشور ما، پدافند فرهنگی با ضعف‌هایی همراه بوده و تاکنون این عرصه موردغفلت قرار گرفته است اما با این حال، در زمینه تبلیغات فرهنگی که از جمله زیرساخت‌های موردتوجه انقلاب از زمان مبارزات سیاسی با رژیم طاغوت بود، پیشرفت‌های چشمگیری رخ داده که همه مصادیق آن به برکت مجاهدت فرهنگی در مسیر پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و نقش‌آفرینی در عرصه جنگ نرم فرهنگی بوده است.

ترویج بی‌حجابی، محور فعالیت دشمن در جنگ نرم

وی مسئله بی‌حجابی را محور فعالیت فرهنگی دشمن در جنگ نرم کنونی دانست و تأکید کرد: مسئله بی‌حجابی نه یک آسیب اجتماعی بلکه یک ابرچالش فرهنگی است که بسیاری از مشکلات، بزه‌ها و نابسامانی‌ها متاثر از آن است. با این حال، علی‌رغم مهم بودن این مشکل، بخش عمده بی‌حجابی با تبلیغات و فرهنگ‌سازی رفع می‌شود. باید در قالب نقشه‌های فرهنگی مؤثر و طرح‌های جالب و خلاقانه به ترویج حجاب پرداخت و این اقدامات علاوه بر اینکه تأثیر بسزا در حوزه آسیب‌های اجتماعی دارد و نزد پروردگار عالم نیز مأجور خواهد بود، کسانی که می‌خواهند سفره دین را از زندگانی جوانان ما جمع کنند، در برابر این طرح‌های مبتکرانه و حرکت‌های ارزشمند مروج حجاب، مستأصل و درمانده خواهند شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۹۰، سریالی از صداوسیما با عنوان «سقوط یک فرشته» پخش شد که در آن به سرنوشت دختر باحجابی که درگیر آسیب‌های فرهنگی می‌شد، پرداخته بودند. در همان ایام من به آقای دارابی که معاون وقت سیما بودند، گفتم که به آقای ضرغامی بگوید من حاضرم ثواب همه مستحبات خود در ماه مبارک رمضان را بدهم و در عوض در اجر سازندگان این سریال شریک باشم زیرا این عقیده و باور قلبی من است که برنامه فرهنگی در حوزه حجاب به‌مثابه نقش‌آفرینی مستقیم و مؤثر در جنگ نرم فرهنگی است.

علم الهدی در انتها با تأکید بر لزوم توجه مسئولان فرهنگی کشور به فرهنگ و سیره رضوی در تبلیغات شهری ابراز امیدواری کرد: در آستانه فرارسیدن دهه کرامت، همه تبلیغات و فضاسازی‌های شهری باید رنگ و بوی امام رضایی به خود بگیرد و فرهنگ و معارف رضوی در همه امور تبلیغی اثرگذار باشد. اگر ما معتقد هستیم که مقدمه سازی برای ظهور، فلسفه انقلاب اسلامی است، همه ما به‌عنوان یک کارگزار و فعال فرهنگی باید سهم امام زمان (عج) را در برنامه‌ریزی‌های کاری خود معین کنیم زیرا همان‌طور که پیامبر اکرم (ص) فرمود، «مَن کانَ لِلّه کانَ اللهُ لَه» یعنی هرکس برای خدا قدمی بردارد، ذات اقدس پروردگار پشتیبان او خواهد بود. از خداوند متعال می‎خواهیم که رأفت خاص امام هشتم را نصیب و روزی همه شما بگرداند تا آثار و برکات این رأفت خاص در موفقیت‌های شما در تعظیم شعائر دین و مقامات اهل‌البیت (ع) ظهور و بروز پیدا کند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بی حجابی علم الهدی علم الهدی بی حجابی جنگ نرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۹۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود

دبیر کل مجمع جهانی تقریب گفت: در جهان اسلام و از جمله در کشور ما ظرفیت‌های مساعد بسیاری برای فعالیت‌های خیرخواهانه وجود دارد که می‌توان از طریق آنها به مسلمانان نیازمند یاری رساند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، تفاهم‌نامه همکاری میان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و کمیته امداد امضا شد.

در این مراسم که با حضور سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، دو طرف بر همکاری مشترک در حوزه ترویج فرهنگ نیکوکاری در حوزه برون‌مرزی تأکید کردند.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی طی سخنانی بر ضرورت ابتکار عمل در انجام اعمال خیر تأکید کرد و گفت: خلاقیت در ترویج آموزه‌های نیکوکاری می‌تواند زمینه رشد و پیشرفت را فراهم کند. در این زمینه نیازمند ایجاد زمینه برای جلب اعتماد عمومی هستیم.

ضرورت ایجاد پل ارتباطی میان خیران جهان با مردم غزه

شهریاری با اشاره به دغدغه عمومی میان مردم در انجام کارهای خیر تصریح کرد: به منظور جلب اعتماد عمومی برنامه‌هایی در نظر گرفته شد، از جمله سامانه‌ای به نام آی محسن به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب طراحی شده است تا مسیری برای یاری رساندن به تمام مسلمانان در جهان اسلام باشد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه افراد می‌توانند با کمک این سامانه برای کمک به هم‌کیشان خود اقدام کنند، خاطرنشان کرد: از طریق برگزاری پویش‌های در سامانه، سقف و میزان نیازها برآورد می‌شود و از این مسیر زمینه‌ای مساعد برای کمک‌رسانی فراهم می‌شود.

او ادامه داد: در جهان اسلام و از جمله در کشور ما ظرفیت‌های مساعد بسیاری وجود دارد که می‌توان از طریق آنها به مسلمانان نیازمند یاری رساند.

 

راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد

 

شهریاری به دغدغه جهانی در راستای کمک به مردم غزه اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم در کشورهای دیگر می‌دانند که مسئولان حکومتی آنها ممکن است طرفدار آمریکا باشند و به همین دلیل کمک آنها به دست مردم غزه نرسد، با این وجود می‌خواهند به مردم غزه کمک کنند. به همین منظور لازم است تدابیری ایجاد پل ارتباطی میان این افراد و مردم غزه اندیشیده شود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب به ضرورت‌ها و بایسته‌های فرهنگ‌سازی در این رابطه اشاره کرد و توضیح داد: محروم، محروم است و تفاوتی ندارند که فرد ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.

لزوم توجه به ظرفیت‌های امت اسلام در زمینه نیکوکاری

سخنران دیگر این مراسم سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، بود به سوابق و پیشنیه همکاری کمیته امداد با مجمع جهانی تقریب اشاره کرد و آن را زمینه‌ای برای همکاری در ترویج فرهنگ خیر و احسان در حوزه برون‌مرزی دانست.

بختیاری با اشاره به اینکه کمیته امداد به عنوان یادگار امام خمینی و یکی از بزرگترین‌ نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی دارد، اظهار داشت: کمیته امداد در حوزه برون‌مرزی نیز دارای تجربیات خوب و موفقی است که نیاز به گسترش دارد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تأکید بر لزوم توجه به ظرفیت‌های امت اسلام در زمینه نیکوکاری، گفت: تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی میان کشورهای منطقه در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها یکی از دستاوردهای مهم کمیته امداد است و زمینه اشتغال‌زایی بسیاری شده است.

 

حفظ موضوعی ‌زمینه‌ای برای رواج "حفظ تخصصی قرآن" در کشور است

 

او ادامه داد: ظرفیت‌ها و امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه و خیرانه تجمیع شود و از فرصت‌های مشترک در قالب همایش، سمینار علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی بهره ببریم.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: موضوع نقش نخبگان و نیز خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری در تفاهم‌نامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب پیش‌بینی شده تا از این طریق هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور شکل بگیرد.

شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه به آن اشاره شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • توجه به اقامه نماز موجب ارتقای معنویت در سازمان‌ها می‌شود
  • سخنگوی دولت: برای مقابله با بی‌حجابی نیازی به قانون جدید نیست
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم
  • گلستان شهدای جروکان ساماندهی شد
  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند