Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، افزایش میانگین سن جمعیت موجب شده است تا نگرانی‌هایی در رابطه با پیری جمعیت در آینده مطرح شود، به همین علت حمایت از ازدواج و فرزندآوری در دستور کار دستگاه‌های دولتی و خصوصی قرار گرفته است.

طبق نظر مسئولین جمعیتی و کارشناسان حوزه پزشکی، سقط جنین یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش میانگین سن جمعیتی کشور است، اما تاکنون اقدام جدی برای مقابله با این امر جنایت‌گونه در فضای مجازی صورت نگرفته است، تا جایی که محمد اسماعیل اکبری رئیس کمیته جمعیت مجمع تشخیص مصلحت نظام، اخیرا در رابطه با آمار سقط جنین اعلام کرده است: یک سوم سقط جنین کشور به‌صورت عمدی و جنایی انجام می‌شود که سالانه شامل حدود ۵۳۰ هزار نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از لحاظ شرعی سقط جنین تنها در شرایطی جایز است، که جان مادر و فرزند تهدید شود یا حمل و حیات جنین ناقص الخلقه‌ بر خانواده غیرقابل تحمل باشد‌، در غیر این صورت از بین بردن جنین از زمان قرار گرفتن نطفه در رحم حرام بوده و در صورت سقط باید براساس رشد فرزند دیه پرداخت شود‌.

همچنین براساس قانون سقط درمانی مصوب سال ۸۴ مجلس شورای اسلامی، تنها درصورتی سقط جنین مجاز است که با تائید سه پزشک متخصص و مجوز پزشکی قانونی باشد، به نحوی که ناقص الخلقه‌ بودن جنین موجب سختی بیش از حد مادر شود یا بیماری مادر جان او را در دوران حمل به خطر بیاندازد.

علیرغم آنچه مطرح شد، براساس گزارشات دریافتی از سامانه سوت زنی خبرگزاری فارس، برخی مراکز به ظاهر درمانی و دارویی در فضای مجازی ارائه خدمات سقط جنین را تبلیغ می‌کنند.

 

سقط جنین معمولا به دو روش عمل جراحی و داروهای ختم بارداری انجام می‌شود، البته عمل جراحی که با روش‌های کورتاژ یا آسپیراسیون‌ موسوم است به‌دلیل عوارض و آسیب‌هایی که دارد کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرد، از طرفی به راحتی می‌توان با مصرف قرص و آمپول‌های مختلف از بارداری جلوگیری کرده یا جنین را از رحم تخلیه کرد، بنابراین برخی سایت‌های اینترنتی بدون توجه به شرایط متقاضی این داروها را عرضه می‌کنند.

قرص سایتوتک یا میزوپروستول از میان داروهای ختم بارداری موجود بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است، که به همین علت به سراغ یکی از عرضه‌کنندگان غیرقانونی می‌رویم تا از روند عرضه این قرص با خبر شویم.

در ادامه برای اطلاع از چگونگی عرضه داروهای ختم بارداری با تعدادی از داروخانه‌ها ارتباط گرفتیم، که ما را به داروخانه‌های دولتی و گرفتن نسخه پزشک راهنمایی کردند، که نشان می‌دهد روند قانونی در داروخانه‌ها برقرار است، اما همان‌طور که مطرح شد، برخی مراکز بدون صلاحیت پزشکی اقدام به فروش داروهای ختم بارداری به ویژه قرص سایتوتک‌ می‌کنند، بنابراین لازم است دستگاه‌های نظارتی از جمله سازمان غذا و دارو و پلیس فتا با این تبلیغات برخورد کنند‌.

البته علاوه‌بر برخورد با متخلفان امر، ضروری است نهادهای مسئول در حوزه ازدواج و خانواده مقوله سقط جنین را آسیب‌شناسی کرده و با مشاوره‌های کارشناسی از افزایش این جنایت جلوگیری کنند، تا شاهد جمعیت جوان‌تری در آینده کشورمان باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزایش فرزندآوری سامانه سوت زنی پزشکی دارویی سقط جنین سازمان غذا و دارو پلیس فتا کورتاژ جنین ازدواج قرص ضد بارداری ختم بارداری سقط جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۹۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، نسبت به تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای OTC هشدار داد. 

به گزارش مهر، راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مشکلات گوارشی و مغزی در پی مصرف خودسرانه دارو مصرف خودسرانه دارو برای پیشگیری از کرونا؛ ممنوع عوارض آمپول نوروبیون را بشناسید چرا مشاوره تلفنی با پزشک مورد استقبال کاربران قرار گرفته؟

دیگر خبرها

  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • اجرای طرح برخورد با فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات | برخورد با ترویج خشونت در فضای مجازی در دستور کار
  • آغاز طرح عملیات پلیس فتا برعلیه تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی