Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@14:56:57 GMT

آیا لبنان وارد دوره خلأ سیاسی همانند عراق خواهد شد؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۰۴۷۷

آیا لبنان وارد دوره خلأ سیاسی همانند عراق خواهد شد؟

انتخابات پارلمانی لبنان با وجود تمام حرف و حدیث‌ها، در نهایت با مشارکت ۴۱ درصد شهروندان برگزار شد و برخی ناظران معتقدند که لبنان وارد دوره خلأ سیاسی و عدم توافق بر سر انتخاب سران قوا خواهد شد.

به گزارش مشرق، با وجود نگرانی‌ها از برگزار نشدن انتخابات پارلمانی لبنان، در نهایت این رویداد با مشارکت 41 درصدی مردم برای انتخاب 128 کرسی پایان یافت، اما از نکات قابل توجه این دوره، ناکامی چهره‌های سرشناس سیاسی زیادی همچون «وئام وهاب، طلال ارسلان، ایلی فرزلی و فیصل کرامی» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، عدم مشارکت جریان المستقبل در انتخابات، فضا را برای پیروزی نسبی نمایندگان مستقل و جریان‌هایی که اعتراضات 17 اکتبر را نمایندگی می‌کردند، فراهم کرد. با اعلام نتایج اولیه انتخابات، حزب القوات به ریاست سمیر جعجع اعلام کرد بزرگ‌ترین فراکسیون پارلمان را تشکیل می‌دهد؛ اما با اعلام نتایج نهایی، جریان آزاد ملی به ریاست جبران باسیل اعلام کرد بزرگ‌ترین فراکسیون را با 21 کرسی در نتیجه ائتلاف با حزب انقلایبون ارمنی تشکیل می‌دهد. همچنین جنبش‌های حزب الله و امل علاوه بر دستیابی به کل کرسی‌های شیعیان لبنان یعنی 27 کرسی موفق شدند دست کم دو کرسی از طوایف دیگر را نیز به فراکسیون خود اضافه کنند.

از سوی دیگر، جناح موسوم به «جامعه مدنی» که موضع انتقادی در قبال احزاب سنتی لبنان دارد، با 15 نماینده برای اولین بار در تاریخ لبنان پیروز شد؛ در حالی که در دوره گذشته فقط یک نماینده از این طیف وارد پارلمان شده بود.

جامعه لبنان با مشارکت در انتخابات، امید خود به فردا را نشان داد؛ اما ترس بزرگ این است که با پایان انتخابات، بحران‌ها دوباره لبنان را در بربگیرد و دوران سخت جدیدی آغاز شود.

یک شهروند لبنانی که از شرایط فعلی کشورش رضایت ندارد، در این زمینه گفت: پس از انتخابات، حداقل یک هفته به ما استراحت می‌دادند، نه این‌که سریعا بعد از پایان انتخابات بحران‌ها دوباره به کشور هجوم بیاورد. یکشنبه انتخاب کردیم و از دوشنبه بحران‌ها شروع شد، بنزین نیست، نان نیست،گاز نیست چیزی نیست! حداقل یک هفته به ما استراحت می‌دادند تا دوباره شروع شود .

شهروند دیگری هم خاطر نشان کرد: فعلا درباره وضعیت کشور باید کمی صبر کنیم و ببینیم کسانی که حامل شعار ترقی‌خواهی هستند، می‌خواهند در پارلمان چه کاری انجام دهند، آنها می‌گفتند که وقتی می‌گفتیم به ما اجازه ندادند، دیگران این گفته را به تمسخر گرفتند.حالا دیگر 15 نماینده ترقی‌خواه(اشاره به نمایندگان موسوم به جامعه مدنی) هستند.

در ادامه این گزارش، نظر یکی دیگر از شهروندان را جویا شدیم که وی پاسخ داد: این نمایندگان که مردم آنها را انتخاب کردند، باید برای تغییر شرایط موجود تلاش کنند، امیدواریم که اوضاع کشور بهبود پیدا کند و این اشخاص مسئولیت رو به خوبی انجام دهند.

شهروند دیگری تاکید کرد: ما در منطقه بقاع در انتخابات شرکت کردیم، در استان ما هیچ تحریمی علیه انتخابات نبود و تقریبا همه ما شیعیان در انتخابات شرکت کردیم.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا انتخابات اخیر منجر به بروز تغییراتی که به نفع لبنان باشد، خواهد شد؟ اظهار داشت:سید(حسن نصرالله دبیرکل حزب الله) گفت که به نفع لبنان است، ان شاءالله به نفع لبنان خواهد بود.

صدها تصویر تبلیغاتی از نامزدهایی که نتوانستند وارد پارلمان شوند، درخیابان های لبنان باقی ماند.ولی ضمن پیروزی مدعیان تغییر و نمایندگان مستقل، احزاب سنتی نیز تقریبا کرسی‌های خود را تثبیت کردند. ملت لبنان انتظار دارند این انتخابات منشأ گشایش و حل مشکلات باشد؛ اما برخی از ناظران می‌گویند لبنان وارد یک دوره خلأ سیاسی و عدم توافق بر سر انتخاب رئیس جمهور و نخست‌وزیر خواهد شد!

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین حادثه متروپل قیمت حزب الله لبنان حسن نصرالله شیعیان لبنان عراق خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۰۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۹۰ نفر برای ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /خبر ستاد انتخابات درباره تعرفه ها

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن اسلامی، با اشاره به آمادگی وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخابات در برخی از حوزه‌ها به دور دوم کشیده شده است. حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

بنابر گزارش ایرنا، وی اضافه کرد: در این حوزه‌های انتخابیه ۹۰ نفر برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می‌کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به شیوه برگزاری انتخابات در مرحله دوم، تصریح کرد: انتخابات در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود. در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است تا ازدحامی را در شعب مشاهده نکنیم و رأی‌دهندگان به راحتی و سهولت رأی خود را به صندوق بیاندازند.

آموزش لازم به دست اندرکاران انتخاباتی داده شده است

اسلامی اظهار کرد: آموزش لازم به همکاران ما در ستاد انتخابات و ۲۲ حوزه انتخابیه داده شده است و تربیت مدرس، آموزش لازم را دریافت و طی ۱۰ روز گذشته به مدرسان استانی آموزش داده‌اند و آنها(مدرسان استانی) در حال آموزش باقی همکاران در استان‌ها هستند.

وی اعلام کرد: گرچه رأی دادن در شیوه الکترونیکی بسیار ساده است، اما یک ویدئوی آموزشی از سوی کمیته فناوری ستاد انتخابات کشور تهیه شده است که برای آموزش همگانی به صداوسیما و ستادهای انتخابات ارسال شده است. در برخی از مراکز عمومی مثل نماز جمعه و یا نمایشگاه کتاب، آموزش‌های لازم به مردم داده می‌شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اینکه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند، گفت: رأی‌دهنده با این پیش فرض وارد شعبه می‌شود و با ارائه هریک از مدارک هویتی پنج‌گانه (کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه و کارت پایان خدمت)، احراز می‌شود. برای فرد یک کارت رأی دادن صادر شده و در اختیار او قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت را در صندوق ثبت رأی الکترونیک وارد می‌کند و گزینه رأی دادن فعال می‌شود.

اسلامی با بیان اینکه سپس کد انتخاباتی نامزد مورد نظر را وارد کرده و عکس و مشخصات فرد به نمایش درمی‌آید، اظهار کرد: کد هر نامزدی که وارد شود، اطلاعات او در صفحه به نمایش درمی‌آید. نهایتاً رأی‌دهنده اتمام رأی دهی را ثبت می‌کند و پرینتی از رأی، رأی‌دهنده از زیر صندوق الکترونیکی قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت تعرفه را به منشی ما در شعبه، تحویل می دهد و سرانجام کارت شناسایی خود را دریافت می‌کند. فرآینده رأی‌دهی الکترونیکی ساده و در یک وقت بسیار کم صورت می‌گیرد.

۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است

وی گفت: در حوزه‌هایی که اشاره کردم ـ حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه داریم ـ که شامل شعب شهری، روستایی، ثابت و سیار می‌شود. براساس تجربه‌ای که در مرحله دوم وجود دارد، تعداد شعب مرحله دوم نسبت به مرحله اول، کمتر است. البته در این دوره، نظر هیأت‌های اجرایی حوزه‌های انتخابیه را دریافت کردیم و نظر آنها ملاک اصلی ما بود. اگر هیأت اجرایی در آن حوزه انتخابیه تشخیص داده بود که هیچ حوزه‌ای کم نشود، ما همان را اعمال کردیم.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور یادآور شد: عوامل اجرایی در کل ۲۲ حوزه انتخابیه مشخص شده و تا ۱۳ اردیبهشت در سامانه جامع انتخابات نهایی خواهد شد.

اسلامی با بیان اینکه در خصوص تبلیغات انتخاباتی نامزدها و سامانه شفافیت به نامزدها اطلاع‌رسانی شده است که حتما تبلیغات و هزینه‌های خود را وارد کنند، خاطر نشان کرد: تبلیغات از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ساعت ۸ صبح ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغات که در مرحله اول اطلاع‌رسانی شده، ملاک خواهد بود. البته امکاناتی در استان‌ها از ناحیه دستگاه‌های اجرایی در اختیار نامزدها قرار گرفته که می‌توانند استفاده کنند.

استان‌ها تعرفه‌های انتخاباتی را از فردا دریافت می‌کنند

وی گفت: صداوسیما هم قرار است مناظراتی را در شبکه‌های استانی برای ۹۰ کاندیدا تنظیم کند که همگی در حال ضبط است و از تاریخ اعلام شده، پخش خواهد شد.

دبیر ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در استان تهران، صرفا حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس الکترونیکی خواهد بود و در حوزه انتخابیه ورامین و قرچک ثبت رأی به صورت تعرفه است. تعرفه‌ها هم چاپ شده و در حال ارسال است. استان‌ها تعرفه‌ها را از فردا دریافت می‌کنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900304

دیگر خبرها

  • رقابت ۹۰ نفر برای ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /خبر ستاد انتخابات درباره تعرفه ها
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در پنج حوزه انتخابیه تهران
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد
  • ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شد
  • آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس