Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، آفرود به رانندگی با خودروهای شاسی بلند در جاده‌های خاکی ، دشت و دمن و کوه و بیابان گفته می شود ولی در مازندران عمدتا در مراتع و جنگل ها انجام می شود و به تخریب مرتع دامداران و ناامن کردن محیط کسب و کارشان می انجامد.

دامداران و مسوولان استانی و شهرستانی شرکت کننده در دوازدهمین دوره برگزاری جشنواره قرق شکنی مرتع « تنگوسر» شهرستان سوادکوه که امروز سه شنبه برگزار شد ، به اتفاق از آفرود سواری به عنوان یک مشکل جدی برای مراتع منطقه یاد کردند و خواستار مداخله مسوولان دستگاه های ذیربط از جمله دستگاه قضایی برای برخورد با متخلفان شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر صنف مرتع داری شهرستان سوادکوه در این مراسم از حضور آفرودسواران در کنار تجاوز به مراتع و وجود دام های سرگردان یا غیرمجاز به عنوان مهم ترین مشکلات مراتع شهرستان یاد کرد و خواستار کمک مسوولان برای حل این مشکلات شد.

عبدالله خناری نژاد با اظهار این که مراتع تامین کننده اصلی علوفه دام های دامداران و عشایر منطقه است ، گفت که آسیب زدن به مراتع بر میزان علوفه اثرگذاری کرده و باعث ناامنی شغلی برای دامداران و عشایر می شود.

وی یکی دیگر از مشکلات مراتع شهرستان سوادکوه را هم انتقال آب چشمه ها برشمرد و افزود : چشمه هایی که در داخل مراتع وجود دارد مخزن تامین آب دامداران است ولی متاسفانه بدون هماهنگی و در نظر گرفتن وضعیت دامداران ، اب چشمه ها را با لوله کشی برای استفاده در ویلاها و ساخت و سازهایی که در حاشیه بافت های جمعیتی انجام می شود ، انتقال می دهند.

نامتناسب بودن مراتع مناطق مختلف 

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی مازندران هم در این مراسم از آفرود سواری به عنوان یکی از مشکلات مراتع استان یاد کرد و هشدار داد که نباید اجازه داد با آسیب هایی که هر ساله وارد می شود ، وضعیت مراتع استان دچار دگرگونی شود.

اسماعیل مختارپور گفت : در حال حاضر ۶۷ درصد از مراتع مازندران از نوع مرغوب ، ۳۰ درصد درجه ۲ و سه درصد هم ضعیف است و اگر می خواهیم شاهد افزایش مرتع خوب در استان باشیم باید با کمک دامداران این امر را محقق کنیم.

وی یکی از مشکلات در این بخش را پراکندگی نامتناسب مراتع دانست و توضیح داد : ۷۷ درصد مراتع مازندران در مناطق ییلاقی و ۳۰ درصد هم در مناطق جلگه ای و میان بند واقع است و به همین دلیل هم دام ها در مناطق ییلاقی ماندگاری بیشتری پیدا می کنند که به زیان مراتع است.

مختارپور با تاکید بر این که عدم تناسب در پراکنش مراتع طی ۱۰ سال آینده منجر به آسیب پذیر شدن مراتع استان می شود ، تاکید کرد : باید حتما برای حل این مشکل اقدام لازم صورت گیرد.

وی همچنین بر ضرورت حفظ اکوسیستم مراتع استان تاکید کرد و گفت : گونه های گیاهی که در مراتع وجود دارد باید بدون دستکاری برای کمک به معیشت دامداران مورد استفاده قرار گیرد.

معاون اداره کل منابع طبیعی مازندران یکی دیگر از مشکلات مراتع استان را تغییرات اقلیمی و خشکسالی در کشور بیان کرد و افزود : خوشبختانه مازندران در مقایسه با کشور از شرایط مطلوب تری برخوردار است ، اما باتوجه به این که میزان بارندگی اعم از باران و برف تغییر کرده ، بنا بر این این وضعیت آب و هوا را دچار تنش می کند .

حضور دستگاه قضایی برای برخورد با آفرودسواران 

رییس اداره امور عشایری مازندران هم در این مراسم با تاکید بر اهمیت و نقش دامداران در تامین امنیت غذایی کشور ، گفت : واقفیم که کمترین خدمات به قشر دامدار ارائه و بیشترین خدمات از آنها گرفته می شود و برنامه ما توجه به حل مشکلات دامداران و عشایر است.

حجت الله شعبانی یکی از اقدامات امور عشایری را در گام نخست حل مشکل آب شرب دامداران و عشایر برشمرد و افزود : باتوجه به این که اداره امور عشایر یک ارگان نوپا است و بودجه محدودی دارد ، بنا بر این برای به سرانجام رساندن پروژه ها، طبق مصوبه هیات وزیران و کمیته مصوبه ساماندهی؛ دستگاه های  ذی ربط  را پای کار آورده ایم تا خدمات خود را براساس قانون، به سمت پروژه های عشایر بفرستند.

وی با بیان اینکه با توجه به بودجه امور عشایری ۹ پروژه آبرسانی برای شهرستان سوادکوه تعریف شده که در دست اقدام است، گفت : باتوجه به بودجه محدود با دامداران و عشایر به تفاهم رسیده ایم که کنده کاری و خدمات را آنان و همچنین لوله گذاری ، امکانات و بازسازی چشمه را هم امور عشایر برعهده بگیرد تا این طرح به بهره برداری برسد.

رییس اداره امور عشایری مازندران با بیان اینکه برای جلوگیری از حضور آفرود سواران در مراتع هم جلسه ای تشکیل شده است ، افزود : در آن جلسه مصوب شد تا با همکاری منابع طبیعی و دستگاه قضایی از حضور آفرود سواران در مراتع جلوگیری شود .

شعبانی در پایان با اشاره به اینکه خیلی از عشایر در کوچ‌ ما مورد تایید قرار نگرفتند ، گفت : تاکنون بیش از ۲۰۰ عشیره ای که پروانه نداشتند از گردونه خارج شدند و همچنین بیش از چهار هزار عشیره که در سامانه ثبت نام کرده بودند ، به عنوان آمار اصلی در نظر گرفته شده اند.

برچسب‌ها مازندران سوادکوه قرق منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران سوادکوه قرق مازندران سوادکوه قرق منابع طبیعی دامداران و عشایر شهرستان سوادکوه مشکلات مراتع امور عشایری منابع طبیعی مراتع استان امور عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۰۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی هواشناسی به کشاورزان و دامداران

به گزارش «تابناک»، سازمان هواشناسی در پی تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور از روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) تا روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت)، هشدار هواشناسی سطح نارنجی صادر کرد. رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک و بارش تگرگ در نقاط مستعد از جمله مخاطرات تشدید فعالیت این سامانه بارشی خواهد بود.

این سامانه بارشی در روز شنبه استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، جنوب غرب فارس، نیمه شمالی خراسان جنوبی، شرق و شمال شرق سمنان، نیمه جنوبی بوشهر، شمال غرب کردستان و جنوب غرب آذربایجان غربی و در روز دوشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، شمال قزوین را در بر خواهد گرفت.

اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گردوخاک محلی و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی از جمله پیامد‌های احتمالی این سامانه خواهد بود.

خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه

در این راستا به پرهیز از سفر‌های غیرضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن و محافظت از دپو‌های گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش توصیه می‌شود.

دیگر خبرها

  • ممنوعیت چرای دام های مازاد در مراتع استان
  • هشدار نارنجی هواشناسی به کشاورزان و دامداران
  • مرتفع شدن مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود
  • مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود
  • جلب رضایت مردم اساس کار مسوولان کردستان است
  • واکسیناسیون دامی به میزان ۸۰۰ هزار دز در میامی انجام شد
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبود‌های عشایر
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبودهای عشایر