Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: اتاق‌های بازرگانی آمادگی کامل برای همکاری با بخش خصوصی روسیه در تمام زمینه‌ها را دارد.

به گزارش ایران اکونومیست، «مسعود خوانساری» روز چهارشنبه در همایش مشترک تجاری و ایران و روسیه اظهار داشت: مناسبات اقتصادی دو کشور در طول تاریخ فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرده، اما به تحلیلگران معتقدند هیچ‌گاه گسترش همکاری‌های اقتصادی دو کشور به اهمیت این سال‌ها نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه روابط ایران و روسیه همواره بر اصل احترام متقابل و همزیستی مسالمت‌آمیز استوار بوده است، خاطرنشان کرد: تحولات منطقه‌ای به همکاری بیش از پیش ایران و روسیه منجر شده و این دو کشور منافع مشترک و همسویی در آسیای مرکزی، دریای خزر، حوزه قفقاز و خلیج‌فارس با در نظر گرفتن قابلیت‌های ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک، ژئواکونومیک و انرژی داشته و دارند.

خوانساری با اشاره به تحریم علیه ایران و روسیه، تاکید کرد: این موضوع موجب نزدیک‌تر شدن دو کشور و ارتقای بیش از پیش روابط تجاری شده است که انگیزه فراوانی برای همکاری بین دو همسایه در زمینه‌های مختلف از جمله انرژی، حمل‌ونقل، فناوری اطلاعات، معدن، دارو و تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی، کشاورزی، موضوعات علمی ایجاد کرده است.

وی با اشاره به سفر آیت‌الله رییسی، رییس‌جمهوری ایران به روسیه، خاطرنشان کرد: تبادل هیات‌های متعدد بین دو کشور، تاثیر مستقیمی بر تقویت صادرات ایران به روسیه به‌ویژه از زمان آغاز مناقشه با اوکراین داشته است، همچنین امضای توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز که پیش‌تر به‌صورت موقت اجرا شده بود، این روند را تسهیل تر خواهد کرد.

رییس اتاق بازرگانی افزود: تقلیل نقش دلار در مبادلات تجاری دوجانبه نیز گسترش بی‌سابقه همکاری‌ها را به سطح ۱۰ میلیارد دلار در مرحله اول و بسط آن تا سطح ۲۵ میلیارد دلار در مراحل بعدی در پی خواهد داشت و همچنین استفاده از تهاتر کالا میان تجار بخش‌های خصوصی دو کشور با حمایت دولت‌ها، مشارکت اقتصادی را بهبود خواهد بخشید.

وی با اشاره به پیشنهاداتی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت‌ها و تجارب ایران در زمینه کم‌اثر کردن و خنثی‌سازی تحریم‌ها، ایجاد کنسرسیوم حمل‌ونقل ریلی بین ایران، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان با توجه به ظرفیت محدود حمل‌ونقل دریایی و افزایش تقاضای کالاهای ترانزیتی از خاک ترکمنستان، فعال‌شدن مرز گمرکی دوم ماگارام کِنسکی در ضلع جنوبی مرز کنونی برای توسعه حمل‌ونقل جاده‌ای، افزودن سفرهای ریلی ترکیبی شامل واگن روباز و روبسته از جمله پیشنهادات مطرح در همایش است.

خوانساری افزود: واگن یخچالی و پلتفرم جهت حمل کانتینرهای یخچالی از مسکو به آستارا در ایران برای تعدیل فشار حمل‌ونقل جاده‌ای و دریایی در شرایط کمبود کشتی، تشکیل کمیته‌های مشترک صنعتی بین دو کشور با توجه به رشد بی‌نظیر فعالان ایرانی در حوزه دانش‌بنیان جهت تامین نیازهای مصنوعات صنعتی، ایجاد هرچه سریع‌تر کانال الکترونیک بین گمرکات ایران و روسیه به‌منظور شفاف‌سازی رویه تبادل اسناد، انجام عملیات لایروبی رود ولگا توسط بنگاه‌های اقتصادی ایرانی در تهاتر با نهاده‌های دامی و روغن خوراکی، انتقال برخی کشتی‌ها با ظرفیت کمتر از هزار تن توسط روسیه از دریای سیاه به دریای خزر و کاهش نرخ بهره جنرال کارگو می‌تواند در راستای ارتقای مناسبات دو و چندجانبه موردتوجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ هزار عضو اتاق بازرگانی ایران، تاکید کرد: این بخش در همه زمینه‌های تجاری و اقتصادی با سهم بالایی از تولید ناخالص داخلی کشور، آمادگی برای همکاری کامل با بخش خصوصی روسیه در تمام زمینه‌ها را دارد.

رییس اتاق بازرگانی تهران گفت: اکنون که دو کشور در مسائل منطقه‌ای و جهانی بیش از پیش تفاهم دارند، تامین نیازهای طرف مقابل در ظرفیت‌های مکمل به تعمیق روابط و پایدار شدن همکاری‌های اقتصادی منجر خواهد شد.

خوانساری اظهار داشت: از بازرگانان و همکاران روسی درخواست می‌کنم مشکلات و موانع موجود در تجارت با ایران را به‌صورت شفاف مطرح کنند تا اتاق بازرگانی تهران مساعی خود را برای رفع یا حداقل کردن آنها بکار ببندد.

 

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ایران و روسیه زمینه ها حمل ونقل دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۳۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

  وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.   علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.   وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.   توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.   علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.   وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.   حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.   وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.   اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری   علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.   وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • وزیر دفاع روسیه در دیدار با وزیر دفاع ایران: آماده گسترش همکاری های نظامی هستیم
  • برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد
  • پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع | به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • ایران به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است