Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به انتشار لیست اسامی "غیر روانشناسان فاقد مجوز" از سوی این سازمان، گفت: این فهرست شامل اسامی افرادی است که تحصیلات روانشناسی و مشاوره و مدرک تحصیلی مرتبط ندارند، به طور غیر قانونی مشغول فعالیت هستند و بعضا تخلفاتی نیز انجام داده‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست، دکتر محمد حاتمی با حضور در یکی از برنامه‌های تلویزیونی به سوالات ایجاد شده برای مردم پس از انتشار لیست اسامی "غیر روانشناسان فاقد مجوز" از سوی این سازمان پاسخ داد و اظهار کرد: در حال حاضر افراد زیادی تحت عنوان روانشناس و روان درمانگر و یا عناوین دیگر خود را در فضای مجازی به مردم معرفی کرده و سخنان انگیزشی زیبایی بر اساس نیازهای مردم می‌زنند و اینگونه "فالور" (دنبال کننده) زیادی جذب می کنند که این مساله در دوران کرونا تشدید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شناسایی ۴۵۰۰ صفحه مجازی فاقد مجوز در حیطه روانشناسی


وی با بیان اینکه در حال حاضر مطابق با اعلام مرکز ملی فضای مجازی، ۱۲ هزار صفحه در فضای مجازی مرتبط با حوزه روانشناسی و مشاوره در حال فعالیت است ادامه داد: بر اساس کاری یک سال و نیمه و با همکاری نیروهای نظارتی، ۴۵۰۰ صفحه مرتبط با روانشناسی و مشاوره در فضای مجازی که هیچ گونه مجوزی ندارند شناسایی شده است. نهایتا حدود ۴۰۰ نفر از این تعداد را که تحصیلات روانشناسی ندارند و مشغول فعالیت در فضای مجازی هستند احصاء و ۱۴۴ نفر اینها را اعلام کردیم.

چرا این اسامی زودتر اعلام نمی‌شد؟


رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در پاسخ به این سوال که چرا سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور پیش‌تر این اسامی را اعلام نکرد؟ توضیح داد: در این مدت روی این موضوع کار می‌کردیم. بر اساس قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور که مصوب مجلس شورای اسلامی است، این سازمان دارای هیات بدوی رسیدگی به تخلفات است و ما در این مدت در هیات بدوی برای برخی از این اسامی پرونده تشکیل داده و آنها را به دادگاه ارجاع دادیم. بسیاری از افرادی که اسامی آنها در این فهرست ۱۴۴ موردی وجود دارد پیش‌تر به دادگاه ارجاع داده شده‌اند، چراکه بدون داشتن تحصیلات روانشناسی خود را "دکتر" معرفی کرده و ما نیز از آنها شکایت کردیم.

نیاز به شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات روانشناسی در دادگاه‌ها

حاتمی همچنین این را هم گفت که قوه قضاییه باید شعبه ویژه‌ای برای رسیدگی به این تخلفات ایجاد کند، چراکه شعبات موجود اهتمام ویژه‌ای به رسیدگی به تخلفات حوزه روانشناسی و مشاوره ندارند.

کارگاه‌های یک روزه با درآمدهای میلیاردی


وی ادامه داد: طبق گزارشات واصله به دست ما، حتی یکی از افرادی که اسمش در این لیست منتشر شد کارگاهی برگزار کرده و درآمد یک میلیارد تومانی از کارگاه خود در یک روز داشته است. با این حال بعضا این افراد در دادگاه‌ها تبرئه می‌شوند.

بخش اصلی "کوچینگ" مرتبط با روانشناسی است


رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در پاسخ به این سوال که بعضا افرادی که اسمشان در این لیست منتشر شده خود را "کوچ" و یا "استاد سخن" معرفی کرده و اینگونه مردم را جذب می‌کنند، تصریح کرد: هر کشوری قانون دارد و هر کسی که هر فعالیتی انجام دهد باید تابع قانون آن کشور باشد و مجوزی برای فعالیت خود داشته باشد. این افراد برای فعالیت تحت عنوان "استاد سخن" و یا "روانشناس"  باید از صنف مربوطه مجوز داشته باشند. حتی استاد سخن هم باید مجوز داشته باشد.


وی ادامه داد: از سوی دیگر معنای "کوچ" یعنی مربی گری و تربیت فرد برای رسیدن به هدف که عمدتا در این مسیر باید انگیزه برای دیگران ایجاد کنند و نهایتا به اجبار باید از مفاهیم روانشناسی استفاده کنند. آنچه از معنی "کوچ" مصطلح شده بر اساس مفاهیم روانشناسی است. درواقع بخش اصلی آن روانشناسی و بخش دیگر آن مدیریتی است. در حالی روانشناسان سالها برای گرفتن مدرک تحصیلی خود درس خوانده و زحمت می‌کشند که این افراد با هر عنوانی در فضای مجازی فعالیت می‌کنند.

فوق دیپلم مکانیک؛ آخرین مدرک تحصیلی یکی از روانشناس نماها


حاتمی با اشاره به اسامی منتشر شده به عنوان غیر روانشناسان فاقد مجوز، افزود: آخرین مدرک یکی از این افراد که اسمش در لیست منتشر شد "فوق دیپلم مکانیک" است و در حال حاضر به عنوان مشاور خانواده فعالیت می‌کند. این امر جفا به مردم و روانشناسان است. سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مدافع حقوق روانشناسان و مردم است و اگر تا الان این کار را (انتشار اسامی غیر روانشناسان فاقد مجوز) انجام نداده‌ایم خطا کرده‌ایم و اگر ادامه می‌دادیم باز خطا می‌کردیم و این کار (انتشار اسامی غیر روانشناسان فاقد مجوز) درواقع دفاع از حقوق مردم بود. در هر حال اینکه با تاخیر این اسامی منتشرشد، اشکالی است که به ما وارد است.

چرا اسامی افرادی که خارج کشور هستند به عنوان روانشناس نما منتشر شد؟

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور همچنین درباره چرایی انتشار اسامی برخی افراد که خارج از کشور هستند و فعالیت روانشناسی دارند، تاکید کرد: وظیفه داریم  در این رابطه به مردم اطلاع رسانی کنیم. وظیفه داریم اطلاع رسانی کنیم کسی که پروانه اشتغال حرفه‌ای دارد چه ویژگی‌هایی دارد و از این رو اطلاع رسانی کردیم. به همین خاطر به مردم اطلاع دادیم فردی که در خارج کشور دارای مدرک جامعه شناسی است، خود را به عنوان روانشناس معرفی کرده و در حال فعالیت است.

مدعیان تحصیل در دانشگاه‌های خارج کشور اگر مدرکی دارند منتشر کنند


وی همچنین با اشاره به ادعای داشتن مدرک تحصیلی از سوی برخی افرادی که اسامی آنها در لیست مذکور منتشر شده است، تاکید کرد: اگر مدرکی دارند منتشر کنند. هیچ کدام از این افراد مدرک ندارند. کسی که در کشور دیگری مدرک می‌گیرد باید وزارت علوم یا وزارت بهداشت آن مدرک را اعتبار سنجی کنند و اگر اعتبار آن تایید شد، سازمان به آنها پروانه می‌دهد. اگر این افراد مدرک معتبر دارند چرا این کار را (اعتبارسنجی) نکرده‌اند؟. تا زمانی که وزارت علوم مدارک خارج از کشور را تایید نکند، مجوز به اینها داده نمی‌شود. فردی که اسمش در این لیست هست و اتفاقا در صدا و سیما هم خیلی مصاحبه انجام داده، مدعی است که از دانشگاه هاروارد مدرک دارد اما به او پروانه اشتغال ندادیم چراکه اصالت مدرک او احراز نشد و وزارت علوم نیز مدرک را تایید نکرد.


حاتمی همچنین خطاب به مردم توضیح داد که در سایت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اسامی ۸۰۰۰ نفر از روانشناسان پروانه دار درج شده و در عین حال تمام ۴۲ هزار عضو این سازمان دارای شماره نظام هستند و مردم می‌توانند به هنگام مراجعه به آنها شماره نظام و شماره پروانه اشتغال آنها را طلب کنند.


وی در عین حال هشدار داد که بر اساس تعرفه مصوب هیات دولت در سال جاری، برای ۴۵ دقیقه خدمات روانشناسی و مشاوره در مقطع دکتری افراد باید ۲۰۷ هزار تومان از مراجعین دریافت کنند و این در حالی است که متخلفان تا یک میلیون تومان نیز از مراجعان هزینه دریافت می‌کنند.


به گفته رئیس سازمان نظام روانشناسی، افرادی که دارای مدرک تحصیلی روانشناسی و مشاوره هستند اما پروانه اشتغال حرفه‌ای دریافت نکرده‌اند و یا صلاحیت حرفه‌ای آنها احراز نشده است، نمی‌توانند به عنوان روانشناس و یا مشاور فعالیت کنند.

 

شرایط اخذ پروانه اشتغال از سازمان نظام روانشناسی


حاتمی با بیان اینکه انتشار اسامی غیر روانشناسان فاقد مجوز ادامه خواهد داشت، درباره شرایط گرفتن پروانه اشتغال از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور نیز افزود: طبق قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، روانشناس کسی است که حداقل مدرک فوق لیسانس روانشناسی یا مشاوره را در یکی از گرایشها داشته باشد و کسی که مجوز از سازمان دارد می‌تواند فعالیت حرفه‌ای کند. افراد پس از فارغ التحصیلی با مراجعه به سایت سازمان و بارگذاری مدارک مربوطه می‌توانند ظرف دو هفته عضو سازمان شده و شماره نظام دریافت کنند. همچنین افراد باید پس از فارغ التحصیلی به مدت یک سال دوره کارورزی گذرانده و سپس به سازمان مراجعه کرده و صلاحیتشان در کمیسیون تخصصی احراز شود تا پروانه اشتغال دریافت کنند. ۱۶ گرایش در روانشناسی و مشاوره وجود دارد و صلاحیت ها بر اساس گرایشات و بر اساس مصاحبه برای اساتید کمیسیونها احراز می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ، محمد حاتمی ، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ، روانشناس نما ، روانشناسی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور روانشناس نما روانشناسی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور عنوان روانشناس پروانه اشتغال فضای مجازی انتشار اسامی معرفی کرده مدرک تحصیلی منتشر شد بر اساس حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۴۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، مراسم جشن بزرگداشت روز روانشناس و مشاور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد.

این مراسم به همت کانون روانشناسان جوان دانشگاه، انجمن علمی دانشجویی روانشناسی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، باحضور هیئت رئیسه، اساتید و دانشجویان این حرفه، با سخنرانی اساتید روانشناس، اجرای برنامه‌های شاد، مسابقه، استندآپ کمدی و تقدیر از اساتید برتر گروه روانشناسی، در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزارشد.

محمد قاسمی پیربلوطی مدیرگروه رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در این مراسم گفت: روز بزرگداشت روانشناس و مشاور، مصادف با سالروز ابلاغ قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران از سوی مجلس شورای اسلامی است که در پی آن جامعه روانشناسی، هویت یافت و باعث ارتقاء اعتبار این جامعه و نهایتاً موجب ارائه خدمات به جامعه شد.

وی با اشاره به اینکه رشته روانشناسی، یکی از رشته‌هایی است که در حوزه سلامت، فعالیت‌کند، افزود: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت، حالت رفاه جسمانی، روانشناختی، اجتماعی و معنوی، قلمداد می‌شود؛ که در حوزه معنوی، روانشناسان، نقش برجسته‌ای دارند.

افرادی که روان سالم دارند در زندگی موفق‌تر هستند

محمد قاسمی پیربلوطی با تأکید بر ارتباط دوطرفه ابعاد روانی و جسمانی افراد، یادآور شد: زمانی‌که انسان‌ها، از لحاظ روانی، سالم باشند، جسم آن‌ها نیز سالم می‌شود و روابط اجتماعی بهتری را دارا و در زندگی، موفق‌تر هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اضافه کرد: از لحاظ روانشناختی، فرد سالم، باعث شکل‌گیری خانواده سالم و خانواده سالم باعث ایجاد جامعه سالم می‌شود و همین موضوع، نشان از اهمیت وجود جامعه روانشناسی دارد.

وی اظهار کرد: براساس تحقیقات انجام‌شده، حدود 20 درصد مردم، دچار انواع مشکلات و اختلالات روانشناختی از جمله اضطراب، افسردگی، وسواس و ناسازگاری هستند و نزدیک به 400 نوع بیماری روانشناختی وجود دارد و این تعداد بیماری، به نوعی، افراد را در زندگی روزمره، فلج می‌کند و اجازه انجام امورات به فرد را نمی‌دهد؛ بنابراین نیاز دنیا و نیز کشور ما به متخصصین حوزه روان، یک نیاز جدی و مهم است و افرادی که در حوزه روانشناسی و مشاوره، تحصیل و به فعالیت می‌پردازند، نقش بسیار کلیدی در سلامت افراد و سلامت اجتماعی ایفا می‌کنند.

در کشور ایران حدود 20 هزار نفر دارای پروانه فعالیت از سازمان نظام روانشناسی هستند

مدیرگروه رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اشاره به اینکه در حال حاضر، افرادی که عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هستند و پروانه فعالیت از این مجموعه دارند را تعداد 20 هزار نفر ذکر کرد و گفت: با توجه به آمارها، جامعه به 80 هزار نفر دیگر از متخصصین روانشناسی، نیاز دارد تا بتواند، بطور کامل، سلامت روان جامعه را پوشش دهد و به ارتقاء سلامت روان در اجتماع، کمک کند.

قاسمی پیربلوطی با بیان اینکه بین روانشناس کتابی و روانشناس واقعی تفاوت‌هایی وجود دارد، تصریح کرد: توصیه بنده به دانشجویان رشته روانشناسی و مشاوره این است که علاوه بر یادگیری آموزه‌های علمی این رشته در کتاب‌ها، روانشناس واقعی باشید و ویژگی‌های یک روانشناس خوب را کسب و در وجود خویش نهادینه کنید.

وی، قابل اعتمادی، صبر، اخلاق نیکو و حرفه‌ای، سازگاری با خود و دیگران را از ویژگی‌های یک روانشناس خوب برشمرد.

وجود اختلالات روانشناختی باعث بروز بیماری جسمانی در افراد می‌شود

همچنین در ادامه این مراسم، طیبه شریفی عضو هیئت علمی گروه روانشناسی و مسئول امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان در رابطه با اهمیت مسائل روحی و روانی گفت: مسائل جسمی و روانشناختی تأثیر و ارتباط متقابل با یکدیگر دارد؛ اختلالات روانی از جمله، استرس، افسردگی، اضطراب و... باعث بروز بیماری‌های جسمی از جمله بیماری‌های قلبی‌عروقی، فشار خون، دیابت، زخم معده و... می‌گردد. همچنین باعث بروز اختلال در روابط میان‌فردی(اجتماعی و خانوادگی)می‌شود و نیز آرامش و بهزیستی روانشناختی فرد و جامعه را با اختلال جدی، مواجه می‌سازد.

وی افزود: مشکلات روحی و روانی، هیجانات و عواطف، حالت سرایتی دارند؛ در حقیقت، انسان‌ها، قربانی‌شده قربانی‌شده‌ها هستند؛ به معنای بهتر، شخصی که احساس مطلوب، چهره بشاش و پرانرژی دارد، آن را به دیگران، منتقل می‌کند و هم‌چنین شخصی که سرشار از ناامیدی و یأس است، دیگران را بی‌رمق و بی‌انرژی می‌کند.

طیبه شریفی با اشاره به نقش درمانگران در قطع این حلقه معیوب بروز نابهنجاری‌ها و اختلالات درون‌فردی و میان‌فردی اظهار کرد: درمانگران باید بتوانند سلامتی و بهزیستی را به فرد و جامعه هدیه، کنند؛ آنان باید، زخم‌ها را مرحم نهاده، عفونت‌های ناشی از زخم‌های کهنه و غده‌های ناشی از این زخم‌ها را جراحی روانی کرده و این حال مطلوب جامعه، بدرقه راه درمانگران دلسوز و امین است؛ که با درک هم‌دلانه با مراجعان، اتاق درمان را به محیطی امن برای وی تبدیل کرده تا بتواند، آلام و دردهای خویش را فارغ از هرگونه، قضاوت و ناامنی، برون‌ریزی و نسبت به مشکل خود بینش پیدا کرده، درست اندیشیدن را آموخته، کج فهمی‌ها را به دور ریخته، دردها را جای‌گذاشته و آرامش و بارقه‌های امید و نیک اندیشی را با خود به ارمغان ببرد.

خبرنگار: محمود اسماعیل‌پور اشکفتکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1228875 برچسب‌ها روان شناسی نظام روانشناسی مهارت‌های روان‌شناختی

دیگر خبرها

  • ◄ انتقاد رانندگان کامیون با سابقه از حذف مدرک دیپلم برای دریافت کارت هوشمند رانندگی
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد
  • معرفی نفرات برتر جشنواره کیش بهشت خانواده
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • برگزاری روانشناسی خودمانی در بهشت مادران
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی