Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین-خدیجه نوروزی: تکرار حادثه تلخ ریزش ساختمان این بار در آبادان و کشته های برجای مانده از آن نوک پیکان را سمت مدیریت شهری سوق داده است. سوال اساسی این است که شهرسازی و مدیران شهری چطور می توانند مانع بروز چنین حوادث تلخی شوند و علت اصلی رخداد چنین حوادثی در چیست؟ سیدرضا لاهیجی، کارشناس شهری در گفت و گو با همشهری آنلاین به دلایل و راهکارهای حوادث تلخی چون ریزش ساختمان متروپل پاسخ می دهد:

ریشه حوادثی مانند متروپل به چه عواملی بر می گردد؟

نبود نظارت یا ضعف در نظارت، احمال کاری  در بخش ساخت و ساز از زمان شروع ساخت تا پایان کار آن از علل اصلی بروز حوادثی چون متروپل آبادان و دیگر موارد این چنینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ضعف نظارت در ساخت و ساز چقدر می تواند فاجعه ساز باشد؟

یکی از عواملی که نه تنها در متروپل بلکه در تمام پروژه های شهری شاهد آن هستیم ضعف نظارت است. در چنین پروژه هایی ناظر قدرت لازم را ندارد برای اینکه بتواند جلوی پیشرفت پروژه را بگیرد. در خصوص متروپل قبلا ناظران هشدار داده بودند که این برج در حال ریزش است ولی به این هشدارها بی توجهی شده است. جالب است بدانید در دنیا یک فیلم در خصوص نظارت ساختند که چقدر نظارت مهم است و چقدر ناظران خوب می توانند نقش مهمی ایفا کنند برای اینکه شهر پیشرفت کند و مردم زندگی بهتری داشته باشند. در این فیلم به چند شهر پیشرفته دنیا اشاره می کند و قیاس بین نظارت درست و ضعف آن را مورد بررسی قرار می دهد. در آخرفیلم با این سوال نتیجه گیری می کند که ، چه کسی بر ناظران نظارت می کند؟!

یعنی معتقدید یک لایه نظارت لازم نیست؟

بله همینطور است. اگر شما یک لایه نظارتی بگذارید که تمام شهر را نظارت کنند و به این گروه قدرت هم بدهید باز هم ما شاهد بروز فساد خواهیم بود. باید برای لایه نظارتی تخصصی که تعریف کرده ایم یک لایه بالاتر هم باید نظارت تعریف کنیم. یعنی خود ناظران هم نیاز به نظارت دارند. در حادثه متروپل یک نفر مقصر نبوده و پای یک گروه در میان است. چرا متروپل باید در زمینی ساخته می شد که کوچه کنار آن ۳ متر عرض دارد؟ چطور چنین چیزی امکان دارد؟ این ساختمان در صورتی اجازه ساخت داشت که خیابان های اطراف را به پهنای ۳۰ متر خالی کنند، خیابان های بزرگ ۳۰ یا ۴۰ متری احداث کنند، فضای سبز حداقل ۳۰ تا ۴۰ متر در اطرافش تعبیه کنند که جای تنفس وجود داشته باشد و نیروهای امدادی بتوانند خود را به آنجا برسانند. وقتی شما برج های آسمان خراش دبی را مشاهده می کنید به نظر می رسد به هم چسبیده است اما از نزدیک که مشاهده کنید با فاصله ۳۰۰ تا ۵۰۰ متری از هم قرار دارند.

جدا از بحث نظارت و تخصص گرایی فکر می کنید مشکل اساسی کجاست؟

بزرگ ترین مشکلی که گریبان کلانشهرها را گرفته تراکم است که راه حل ساده دارد؛ عدم تراکم. اگر مدیریت شهری تمام تلاش توان خود را برای کاهش تراکم به کار بگیرد قطعا بخش اعظم مشکلات کاهش می یابد. تهران مثال خوبی در این خصوص است، تهران و حومه تهران حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد جمعیت ایران را در خود جای داده است که رقم بزرگی است. معماران و شهرسازان و مختصصان بارها اعلام کرده اند تهران جای دادن ۵ میلیون جمعیت را در خود دارد. البته این ۵ میلیون هم باید به رفتار و شیوه زندگی خود توجه کنند. 

 به عنوان یک کارشناس شهری راه حلتان برای عدم تکرار حوادث این چنینی در ساختمان های ناایمن چیست؟

ما راه برای نجات داریم و این راه ها بسیار ساده است و آن هم توجه به تخصص افراد در مناسبی است که منصب می شوند،درر مرحله دوم  هم باید از ناظران حرفه ای و متخصص استفاده کنیم و برای این لایه نظارتی یک نظارت عالی تعریف کنیم. معمولا لایه های نظارت عالی در شهرهای پیشرفته جهان از بین مردم انتخاب می شوند. البته این ۱۲ نفر منتخب مردم همه مختصص هستند با تخصص شهرسازی، معماری، طراحی صنعتی، روانشناسی و ...تمام پروژه های شهری را به این افراد می دهند و آنها بررسی های لازم را انجام می دهند، نظرشان را می نویسند و بعد از تمام این مراحل اجازه اجرا پیدا می کنند. 

کد خبر 678960 برچسب‌ها مرگ آبادان جامعه شهرداری مدیریت بحران متروپل آبادان آسیب اجتماعی شهر مدیریت شهری مترو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مرگ آبادان جامعه شهرداری مدیریت بحران متروپل آبادان آسیب اجتماعی شهر مدیریت شهری مترو لایه نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۶۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیرازی‌ها به دادگاه عالی ورزش شکایت می‌کنند/ تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد

ایسنا/فارس سرمربی تیم فوتبال فجرشهید سپاسی به ناعادلانه بودن رای کمیته انضباطی در خصوص دیدار برگزار نشده این تیم مقابل استقلال ملاثانی تاکید کرده و می‌گوید اگر این رای اصلاح نشود، به داداگاه عالی ورزش شکایت خواهد کرد.

دیدار تیم‌های فجرشهید سپاسی شیراز و استقلال ملاثانی از هفته بیست و هشتم لیگ دسته اول فوتبال کشور که قرار بود روز یکشنبه، ۲ اردیبهشت در ورزشگاه غدیر اهواز برگزار شود، به دلیل باز نشدن درب‌های این ورزشگاه به روی دو تیم، برگزار نشد. 

چند روز پس از این اتفاق عجیب، کمیته انضباطی بیانیه‌ای صادر کرد و در نهایت رای به برگزاری مسابقه در استانی به غیر از خوزستان داد.

باشگاه فجرسپاسی بلافاصله نسبت به این تصمیم واکنش منفی نشان داد و خواستار برقراری عدالت شد. فجری‌ها اعتقاد دارند که به دلیل ناتوانی باشگاه میزبان در فراهم کردن شرایط برگزاری مسابقه، باید نتیجه بازی سه بر صفر به سود تیم شیرازی اعلام شود.

سرمربی تیم فجرسپاسی در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: عجیب است که کمیته انضباطی، باشگاه استقلال خوزستان را مقصر دانسته است. مدیرعامل استقلال خوزستان یک روز پس از آن اتفاق، مصاحبه کرده و گفته بود: «ما نامه زده بودیم و گفته بودیم که استادیوم غدیر را به استقلال ملاثانی نمی‌دهیم‌. اسنادش هم موجود است.» بنابراین استقلال ملاثانی که می‌دانسته زمین را به این تیم نمی‌دهند، مقصر است.

مهدی رجب‌زاده افزود: با توجه به اسناد و مشاهدات، رای این بازی باید به نفع تیم ما صادر می‌شد. جالب است که کمیته انضباطی استقلال خوزستان را مقصر و جریمه کرده است و هزینه‌های تکرار بازی را هم بر روی دوش استقلال ملاثانی گذاشته است. اگر استقلال خوزستان مقصر است چرا هزینه‌های بازی را استقلال ملاثانی باید بدهد؟ و اگر استقلال ملاثانی مقصر است چرا این تیم را بازنده اعلام نمی‌کنند؟

این ملی پوش سابق با تاکید بر این نکته که باشگاه فجر به حکم کمیته انضباطی اعتراض دارد ‌و پرونده را به کمیته استیناف خواهد برد، بیان کرد: از اعضای کمیته استیناف که انسان‌های محترم و شریفی هستند توقع داریم که اگر حق فجرشهید سپاسی پیروزی ۳ بر صفر است، ۳ امتیاز را بدهند و به‌دنبال تکرار بازی نباشند. استقلال ملاثانی به هر دلیلی نتوانسته میزبانی کند و تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد.

رجب‌زاده با بیان اینکه ممکن است پرونده این بازی را به دادگاه عالی ورزش بفرستد، گفت:  اگر این پرونده به دادگاه عالی ورزش برود، آنها کاری به باشگاه استقلال خوزستان نخواهند داشت. دادگاه عالی ورزش می‌گوید استقلال ملاثانی به‌عنوان میزبان، باید شرایط را فراهم می‌کرده و نتوانسته است. آنها دنبال شخص سوم نیستند.

سرمربی فجرسپاسی در پایان گفت: باشگاه لایحه را نوشته و به کمیته استیناف تقدیم خواهد کرد و امیدواریم آنچه را که حق است اجرا کنند. اگر هم حق با ما نیست، باید ما را متقاعد کنند. از کلیه مسئولان استان هم توقع داریم پیگیری کنند و حق فوتبال استان را بگیرند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صدور دستور قضایی برای تعقیب کیفری متخلفان حوزه شهری البرز‌
  • گاز شهری کرج، چهارشنبه قطع می‌شود
  • شناسایی 22 نقطه حادثه خیز شهری در کردستان
  • برخورد با مدیران مقصر در آتش سوزی شهرک امام زاده ابراهیم شفت
  • گاز شهری کرج، چهارشنبه قطع می شود
  • گاز شهری قسمتی از کرج قطع می‌شود
  • شیرازی‌ها به دادگاه عالی ورزش شکایت می‌کنند/ تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد
  • اطلاعیه شهرداری منطقه ١۵ درباره‌ حادثه‌ای که برای یکی از کارگران خدمات شهری رخ داد
  • محور بندر امام به آبادان بازگشایی شد
  • تهدید رجب‌زاده: مطمئن باشید به CAS شکایت می‌کنیم