Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@10:29:34 GMT

تغذیه سالم برای مقابله با ریزگردها

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۷۶۹۹

تغذیه سالم برای مقابله با ریزگردها

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، ریزگردها که دیگر نمی‌شود گفت مهمان ناخوانده چرا که مثل ترتیب شب و روز مدام جای هوای سالم و پاک را می‌گیرد و زندگی مردم را دچار اختلال می‌کند.

اثرات و پیامدهای منفی گرد و غبار و آثار آن بر سلامتی و بهداشت افراد جامعه به دلیل افزایش ورود توده‌های گرد و غبار بسیار چشمگیر است اما اینکه چگونه بتوان از خود و عزیزانمان مراقبت و چه مواد غذایی مصرف کنیم از نکات مهم این روزهای مواجهه با ریزگردها هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رویا جابری کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار کرد: استنشاق هوای آلوده به ذرات گرد و غبار باعث نفوذ هوا به کیسه‌های هوایی، بی‌نظمی ضربان قلب، حملات قلبی، مشکلات تنفسی و اثرات منفی بر سلامت جسمانی و روانی افراد می‌شود.

وی ادامه داد: تغذیه سالم برای کاهش عوارض منفی ناشی از آلاینده‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد بنابراین خیلی مهم است در شرایطی که هوا سرشار از توده‌های گرد و غبار است ضمن پرهیز از کار در هوای بیرون تا حد امکان از رژیم غذایی مناسب که به آن اشاره می‌شود استفاده کنیم تا نسبت به این شرایط مقاوم‌تر باشیم.

کارشناس تغدیه افزود: در رژیم غذایی روزهای گرد و غبار، مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان را افزایش دهیم چرا که آنتی اکسیدان‌ها خاصیت خنثی کردن مواد آلوده و سمی در هوا را دارند و سبب تقویت سیستم ایمنی می‌شوند؛ از آنتی اکسیدن‌های مهم میتوان به ویتامین A,E,C و سلنیوم اشاره کرد.

وی درباره مواد غذایی ویتامین C گفت: انواع مرکبات، فلفل دلمه سبز، انواع کلم، گوجه فرنگی، کیوی، طالبی، سبزیجات برگ سبز و توت فرنگی و به طور کلی همه میوه‌ها وسبزی‌های تازه و خام دارای مقادیر ویتامین C هستند و لازم است روزانه مصرف شوند.

جابری با اشاره به مواد غذایی حاوی ویتامین A که شامل هویچ، کدوحلوایی، انبه، سبزیجات برگ سبز تیره مانند کاهو، اسفناج و جعفری است، گفت: به طور کلی انواع سبزی و میوه‌ها به رنگ زرد و نارنجی، قرمز و سبز تیره حاوی بتاکاروتن(پیش ساز ویتامین A)هستند.

وی درباره مواد غذایی حاوی ویتامین E گفت: روغن‌های گیاهی مایع (ذرت، سویا، آفتابگردان و کلزا) ،روغن جوانه گندم، آووکادو، آجیل و غلات کامل شامل ویتامین E هستند.

جابری خاطرنشان کرد: مصرف انواع لبنیات به ویژه شیر کم چرب توصیه می‌شود چون لبنیات به دلیل داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم باعث خنثی کردن سموم می‌شوند.

وی تصریح کرد: نوشیدن آب به میزان کافی در طول شبانه روز به دفع مواد زاید بدن و بهبود عملکرد کلیه‌ها کمک می‌کند و همچنین پرهیز از مصرف مواد غذایی ناسالم مانند فست فودها، غذاهای حاضری و مواد غذایی حاوی افزودنی که باعث تشدید علائم آسم و آلرژی می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گرد و غبار مواد غذایی تغذیه مواد غذایی حاوی گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۷۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که هنگام تجزیه گلوکز در سلول‌ها تولید می‌شود، ممکن است به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.

تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماری‌ها، از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد، اما آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط می‌کند چندان مشخص نیست.

اکنون، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کرده اند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد کمک کند.

در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید می‌شود که سلول‌ها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه می‌کنند، می‌تواند ژن‌هایی را که از سرطان محافظت می‌کنند، مهار کند. آنها عنوان می‌کنند که رژیم غذایی نامناسب منجر به سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.

به گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوه ای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در برخی سرطان‌ها مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، اما به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش‌های بالینی بیشتری نیاز است تا به طور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.

کد خبر 6086941

دیگر خبرها

  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید