Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@05:07:19 GMT

کشف یک تمدن باستانی گمشده در دل جنگل‌های آمازون!

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۹۱۱۲۵

کشف یک تمدن باستانی گمشده در دل جنگل‌های آمازون!

فرارو- تیمی متشکل از باستان شناسان اروپایی با استفاده از اسکنر‌های لیزری از راه دور که روی هلیکوپتر‌ها نصب شده بودند، سکونتگاه‌های گسترده‌ای را در قلب فرهنگ باستانی کاسارابه که بین سال‌های ۵۰۰ تا ۱۴۰۰ پس از میلاد در شمال بولیوی کنونی و در درون جنگل‌های نفوذ ناپذیر آمازون توسعه یافته بود، کشف کردند.

به گزارش فرارو، باستان شناسان می‌گویند ویرانه‌های گسترده سکونتگاه‌های آمازون که زمانی محل زندگی یک جامعه بومی کشاورزی با تمایل به کیهان‌شناسی بود، در جنگل‌های بولیوی و در زیر پوشش گیاهی به ظاهر غیرقابل نفوذ پنهان شده بود و فقط اسکنر‌های لیزری توانست آن‌ها را تشخیص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه گسترده‌ای از سکونتگاه‌هایی که در زیر جنگل‌های انبوه کشف شد، نشان دهنده نوعی شهرنشینی کم تراکم و اولین مورد از این نوع در مناطق پست گرمسیری آمریکای جنوبی است.

به گفته کریستوفر فیشر، باستان شناس دانشگاه ایالتی کلرادو، که در این مطالعه شرکت نداشت: «مقیاس بقایای معماری در این مکان‌ها که شامل هرم‌های خاکی است که زمانی بیش از ۲۰ متر بر فراز دشت‌های اطراف بلند می‌شدند، قابل اغراق نیست و می‌توان آن را با جوامع باستانی پیشرفته همتراز دانست». برای دهه‌ها، برخی باستان‌شناسان تصور می‌کردند که خاک‌های استوایی در این مناطق بولیوی معمولاً قادر به حمایت از جمعیت‌های بزرگ و تمدن‌های پیچیده شهری نیستند. اما شواهد اخیر ثابت می‌کند که این مردمان باستانی آنقدر توانایی داشتند تا در کنار ماهیگیری و شکار، این زمین‌های سخت و سیل زده را تبدیل به مزارع کشاورزی حاصل خیز کنند.

در این مطالعه، پرومرز و همکارانش دو سکونتگاه بزرگ به نام‌های کوتوکا و لندیوار را در این منطقه شناسایی کردند که به عنوان مراکزی برای شبکه‌ای گسترده متشکل از ۲۴ سکونتگاه کوچکتر دیگر بود. این تیم می‌نویسد: «این دو محل سکونت بزرگ اگرچه قبلاً شناخته شده بودند، اما اندازه عظیم و جزئیات معماری آن‌ها تنها از طریق بررسی LIDAR (اسکن لیزری هوایی) آشکار شد.» آن‌ها تخمین می‌زنند که مردم کاساراب برای ساختن کوتوکا حدود ۵۷۰۰۰۰ متر مکعب خاک را جابجا کردند، یعنی ده برابر خاکی که مردم تیواناکو برای ساختن هرم آکاپانا، بزرگترین سازه‌ای که تاکنون در ارتفاعات بولیوی یافت شده است، جابه جا کردند.

مردم کاساراب همچنین برای دفاع از این سکونتگاه‌های مرکزی، خندق‌ها و بارو‌هایی ساختند، و سیستم‌های کنترل آب عظیمی را که برای کشت مواد غذایی مازاد طراحی شده بود، بکار گرفتند که باستان‌شناسان استنباط می‌کنند، می‌توانست جمعیت بزرگ کاسارابی را پشتیبانی کند. فیشر می‌نویسد: «این داده‌ها به جمعیت‌های متراکم، شیوه‌های تولید توسط انسان و مراکزی با مناظر معماری سلسله مراتبی پیچیده که از دهکده‌های کوچک تا مراکز بزرگ، اشاره دارند. این امر اهمیت بسزایی دارد، زیرا ما می‌دانیم وجود سلسله مراتب در معماری به معنای وجود پیچیدگی‌های اجتماعی است. جالب اینجاست که این سطح از پیچیدگی اجتماعی تاکنون در دیگر جوامع اولیه آمازون مشاهده نشده است.»

منبع: sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: باستان شناسی آمازون تمدن گمشده بولیوی باستان شناسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۱۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه

به‌گزارش خبرگزاری مهر، احمد حمزه‌زاده با اعلام این خبر گفت: در جلسه هماهنگی برای برنامه‌ریزی‌های نمایشگاهی به مناسبت روزجهانی موزه‌ها انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز انجام خواهد شد که این نمایشگاه به مناسبت روز جهانی موزه‌ها در محل موزه آذربایجان از روز ۲۹ اردیبهشت افتتاح شده و به مدت سه ماه دایر خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: ابتکار بسیار زیبایی برای برگزاری نمایشگاه در سرتاسر ایران به مناسبت روز جهانی موزه‌ها انجام شده است که برگزاری تورهای کودک محور با توجه به شعار «موزه‌داری برای پژوهش و آموزش» از جمله این برنامه‌ها در آذربایجان‌شرقی است.

وی اظهار کرد: تعداد ۱۱ استان برای انتقال اموال نفیس موزه ایران باستان انتخاب شده‌اند که آذربایجان‌شرقی با دریافت اشیای نفیس مرتبط با منطقه آذربایجان از جمله چینی‌های آبی و سفید رنگ و سکه‌های ضرب تبریز، میزبان بازدیدکنندگان و علاقمندان در روز جهانی موزه‌ها واقع در موزه آذربایجان تبریز خواهد بود.

حمزه‌زاده گفت: همچنین یافته‌های جدید باستان شناسی در تپه چمن لیلان نیز در نمایشگاه روزجهانی موزه‌ها به نمایش گذاشته خواهد شد که تاریخ اکتشاف و بهره‌برداری از فلز مس را به ۲۰۰۰ سال قبل‌تر در جهان منتقل می‌کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: با هماهنگی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و نیروی انتظامی آذربایجان‌شرقی تمهیدات امنیتی برای حفظ امنیت موزه‌ها در نمایشگاه‌های روز جهانی موزه‌ها در کل استان به عمل خواهد آمد.

کد خبر 6090403

دیگر خبرها

  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد/ عکس
  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • سرنوشت بچه گمشده محله مولوی تهران چه شد؟
  • کفش هایی با الهام از رم باستان (عکس)
  • همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد