Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت جهاد کشاورزی در راستای حمایت از دامداران با صنایع لبنی توافق کرده است تا شیر خام آنها را با قیمت‌های مصوب خریداری کند.

روزنامه ایران: در همین راستا اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی پاستوریزه ایران نیز آمادگی خود را برای خرید مازاد شیر تولیدکنندگان تا سقف 3 هزار تن در روز اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی‌احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی پاستوریزه ایران اعلام کرده است: «در هر نقطه‌ای از ایران اگر کارخانه‌ای شیر مازاد دامداران را دریافت نکرد و شیر دامدار به فروش نرفت، اتحادیه آمادگی دارد که این شیر را با قیمت مصوب هرکیلو ۱۲ هزارتومان خریداری کند، ضمن اینکه هزینه حمل نیز به عهده اتحادیه خواهد بود.»
در صورت موافقت دولت، بخشی از شیرهای خریداری شده در اختیار مدارس قرار می‌گیرد و مابقی در قالب سبد غذایی در اختیار مراکزی همچون بهزیستی و کمیته امداد قرار داده می‌شود و مازاد شیر خام خریداری شده تبدیل به شیرخشک، خامه و کره خواهد شد و به‌صورت مدیریت شده به بازارهای هدف صادر می‌شود.


اتحادیه دامداران ایران درصدد است با صادر کردن شیرخشک و دام زنده به کشورهای حاشیه خلیج فارس، نهاده وارد کشور کند تا به این واسطه نقدینگی بیشتری در اختیار دامداران قرار بگیرد.
دولت با خرید شیر مازاد تولید شده درصدد است تا به این واسطه از دامداران حمایت کند زیرا با توجه به فسادپذیری این فرآورده دامی، امکان نگهداری آن بیش از مدت زمان مشخص وجود ندارد و دامداران باید به فوریت آن را در اختیار کارخانجات و مصرف‌کنندگان قرار دهند تا بین صنایع فرآوری تقسیم شود.
تولید سالانه شیرخام دامداری‌های کشور به بیش از ۱۱ میلیون تن می‌رسد که از این میزان هشت میلیون تن آن وارد صنایع می‌شود و بقیه به مصرف سنتی و خودمصرفی می‌رسد. این در حالی است که سال گذشته هم ۱۱ میلیون تن شیرخام در کشور تولید شد و پیش‌بینی می‌شود با تأمین بموقع نهاده‌های دامی، امسال هم تولید به همین میزان برسد.


افزایش قیمت شیر به نفع دامداران
با اصلاح نظام یارانه و افزایش قیمت شیرخام، کارخانه‌ها از ۲۰ اردیبهشت ماه سال‌جاری مکلف به خرید هر کیلو شیرخام با نرخ ۱۲ هزار تومان شدند، درحالی که تا قبل از اصلاح ارز ترجیحی قیمت مصوب هر کیلو شیرخام ۶ هزار و ۶۵۰ تومان بود اما اکنون این نرخ به ۱۲ هزار تومان رسیده است.
براساس مصوبه سال گذشته قیمت هر کیلوگرم ذرت یک هزار و ۹۰۰ تومان، جو یک هزار و ۸۰۰ تومان، کنجاله سویا سه‌هزار و ۷۰۰ تومان و سبوس یک‌هزار و ۴۰۰ تومان بود اما حالا و بعد از اصلاح ارز دولتی قیمت هر کیلوگرم نهاده دامی ذرت ۱۲ هزار تومان، جو ۱۲ هزار تومان، کنجاله سویا ۱۷ هزار تومان و سبوس ۶ هزار تومان شده است بنابراین ضروری بود برای مدیریت هزینه دامداری‌ها و جلوگیری از کاهش تولید، نرخ عادلانه‌ای برای قیمت تضمینی شیر تعیین می‌شد.


دولت سیزدهم قیمت تضمینی شیر خام را در جهت حمایت از دامداران و بعد از اصلاح یارانه کالاهای اساسی و افزایش هزینه‌های تولید و بر اساس مصوبه شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی، کیلویی 12 هزار تومان تصویب کرد زیرا با اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش نرخ نهاده‌های دامی و تأثیر آن در بالا رفتن هزینه‌های تمام شده، راهکار دیگری جز افزایش قیمت شیرخام وجود نداشت. در غیر این صورت عدم افزایش قیمت شیر خام با خطر کمبود شیر و گوشت در کشور مواجه می‌شد و با توجه به مشکلاتی که در حوزه شیر و پایین بودن قیمت آن وجود دارد، کشتار دام‌های مولد در دامداری‌‌های کشور دور از انتظار نبود.
محصول شیر به‌دلیل اینکه یکی از مواد لبنی با سرعت فاسد شدن بالاست، نیازمند اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی است و اقدام وزارت جهاد در اعلام بموقع نرخ خرید تضمینی شیر و آمادگی برای خرید مازاد تولید دامداران نیز در همین راستا بوده است.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: افزایش قیمت شیر ۱۲ هزار تومان شیر خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۲۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: وضعیت تولید مرغ در استان و کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد و انتظار می‌رود در این برهه مازاد تولید داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدحسین عطایی امروز -شنبه هشتم اردیبهشت- در نشست بررسی وضعیت تولید مرغ که با حضور معاونان، مدیران، تشکل‌های بخش طیور و کشتارگاه مرغ برگزار شد، اظهار کرد: اصلی‌ترین هدف وزارت جهاد کشاورزی کمک به تولیدکننده و حمایت از مصرف‌کنندگان است و هیچ محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان توسط شرکت پشتیبانی امور دام نداریم.

وی افزود: تولید مرغ با سیاست‌های سال گذشته با افزایش جوجه‌ریزی و تولید گوشت مرغ و آرامش بازار همراه بود، اما نباید افزایش تولید و کاهش قیمت باعث متضرر شدن تولیدکنندگان شود. همه زنجیره تولید به نحوی به هم متصل هستند و نبایستی در چرخه تولید و اقتصاد جامعه تولید کننده و مصرف کننده متضرر شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه ظرفیت تولید مرغ منجمد صادراتی را باید افزایش داد تا تولید کنندگان و مرغداران دچار ضرر نشوند، خاطرنشان کرد: وضعیت تولید مرغ در استان و کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد و انتظار می‌رود در این برهه مازاد تولید داشته باشیم که با انجماد و صادرات از تولیدکنندگان می‌توان حمایت کرد.

عطایی ادامه داد: بایستی ظرفیت عمل‌آوری و فروش مرغ به پشتیبانی امور دام را افزایش داد تا مرغ مازاد تولیدی منجمد و صادر شود. تولیدکنندگان و کشتارگاه‌ها می‌توانند با صادرات مرغ در امر تولید مشارکت کنند تا بازار تنظیم شود.

توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی تنظیم بازاری

جمشید زمانی، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در این نشست از توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در این استان خبر داد و گفت: این میزان گوشت منجمد با قیمت هر کیلوگرم ران ۲۸۵ هزار تومان، سردست ۲۷۵ هزار تومان، راسته ۲۷۰ هزار تومان، گردن ۲۶۵ هزار تومان و قلوه‌گاه ۲۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: این میزان گوشت منجمد گوسفندی با هماهنگی انجمن واردکنندگان فراورده‌های خام دامی و از طریق شرکت تعاونی مصرف جهاد کشاورزی استان خریداری و عرضه می‌شود.

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه عرضه این میزان گوشت منجمد گوسفندی وارداتی از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال جاری آغاز و ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: این طرح با هدف تنظیم بازار، حمایت و دسترسی آسان و به صرفه شهروندان و تعادل بخشی به توازن عرضه و تقاضا توزیع شده است.

کد خبر 748364

دیگر خبرها

  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان قزوین وجود ندارد
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • افزایش ۲۷درصدی خرید مرغ مازاد مرغداران/ کریدورهای صادراتی فعال شود
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • خرید روزانه هزار تن مرغ از مرغداران داخلی
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید