Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@19:59:30 GMT

بررسی «میراث زبانی ایران و قفقاز»

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۹۴۲۹۵

بررسی «میراث زبانی ایران و قفقاز»

سلسله‌نشست‌های عصر شنبه‌های مجله بخارا روزِ شنبه هفتم خردادماه با موضوع «ایران و قفقاز؛ بررسی میراث زبانی» برگزار می‌شود.

به‌گزارش ایران اکونومیست، دهمین نشست از سلسله نشست‌های عصر شنبه‌های مجله بخارا با همکاری کافه مانا و انتشارات نگارستان اندیشه به سخنرانی الکساندر چلوخادزه با موضوع «ایران و قفقاز؛ بررسی میراث زبانی» اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست در ساعت پنج بعدازظهر شنبه هفتم خردادماه ۱۴۰۱ با حضور مسعود عرفانیان، گودرز رشتیانی، حامد کاظم‌زاده و علی دهباشی در کافه مانا واقع در بلوار کشاورز، خیابان وصال شیرازی، کوچه اسلامی ندوشن، پلاک ۶ برگزار می‌شود و به‌صورت مستقیم پخش خواهد شد.

الکساندر چلوخادزه ایران‌شناس سرشناس گرجستانی، رئیس گروه شرق‌شناسی دانشگاه گرجستان و دانش‌آموختۀ دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران است. او همچنین دارای کارشناسی‌ارشد رشتۀ «سامی‌شناسی» با گرایش زبان و ادبیات عربی از دانشکدۀ شرق‌شناسی دانشگاه دولتی تفلیس است. او پس از اخذ این مدرک، مجدداً وارد مقطع کارشناسی رشتۀ فیلولوژی ایرانی با گرایش زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه دولتی تفلیس شده و در سال ۱۳۷۹ هـ‌.‌ش با دریافت بورس بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، تحصیلات عالی خود را در مقطع کارشناسی‌ارشد پیوسته به دکترای رشتۀ زبان و ادبیات فارسی دانشکدۀ ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه تهران ادامه داد و نهایتا در تاریخ ۲۰ اسفند سال ۱۳۸۶ هـ‌.‌ش با دفاع از رسالۀ دکتری خود از گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران با موفقیت فارغ‌التحصیل شد. موضوع این نشست در واقع اشاره به کتابی دارد که با همین نام، اخیراً توسط انتشارات نگارستان اندیشه منتشر شده و حاصل گفت‌وگوی حامد کاظم‌زاده و آناهیتا شاهرخی با الکساندر چلوخادزه درباره زبان‌های قفقازی‌ست.

در خبر برگزاری این نشست عنوان شده است: منطقۀ قفقاز تقریباً از نظر جغرافیایی از مصعب رود ولگا در شمال دریای مازندران و مصعب رود دُن در دریای آزوف آغاز شده و تا رود کورا و ارس در جنوب ادامه پیدا می‌کند. این در حالی‌ست که منطقۀ قفقاز توسط رشته‌کوه قفقاز به دو بخش مجزایِ قفقاز شمالی و قفقاز جنوبی تقسیم می‌شود. قفقاز جنوبی امروزه از سه کشور آذربایجان، گرجستان و ارمنستان تشکیل شده و قفقاز شمالی نیز دو ولایت و سه استان و هشت جمهوری خودمختار را دربر می‌گیرد که از نظر سیاسی پای‌بند روسیه هستند.

پیشینۀ تاریخی اقوام ساکن در قفقاز بسیار متنوع و پیچیده است. با این حال زبان هریک از اقوام تا حدودی شاخص قدمت حضور آن قوم در قفقاز است. در میان باشندگان این خطه، اقوام قفقازی زبان قدیم‌ترین بومیان قفقازند که در گونه‌های نژادی نیز به‌عنوان یک شاخۀ مستقل نژادی بررسی می‌شوند. قفقاز از نوع تکثر زبان در جهان بی‌همتاست به‌گونه‌ای که در منطقۀ محدود و کوچک قفقاز شمالی تقریباً ۵۰ نوع زبان در سه گونۀ زبانی هندواروپایی، آلتایی و قفقازی موجود است که در فصول این مجموعه بدان اشاره شده‌است. 

این نشست به‌صورت مستقیم از نشانی‌های زیر در اینستاگرام پخش خواهد شد:
instagram.com/bukharamag
instagram.com/cafemaana

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مجله بخارا ، عصر شنبه‌های بخارا ، ایران و قفقاز

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مجله بخارا ایران و قفقاز زبان و ادبیات فارسی ایران و قفقاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۴۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل و مدیریت‌های امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شانا، نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور مهدی علی‌مددی، معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل شرکت‌های نفت و گاز پارس، ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، ملی حفاری ایران، نفت و گاز اروندان، مدیریت‌های امور حقوقی و منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت تشکیل شد.

در این نشست مشکلات ناشی از اعمال سقف خالص حقوق، عدم معافیت فوق‌العاده‌های مربوط به مشاغل و مزایای رفاهی از شمول مالیات و اعمال سقف پاداش سنوات خدمت کارکنان صنعت نفت مطرح شد.

در این باره ضمن بررسی احکام تکلیفی در قوانین بودجه سالانه کشور درباره اعمال محدودیت‌های مورد اشاره در صنعت نفت، مقرر شد با توجه به وجود ظرفیت قانونی افزایش سقف حقوق کارمندان صنعت نفت طبق بند «پ» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در شورای حقوق و دستمزد کشور و هیئت وزیران، پیشنهادهای شرکت‌های اصلی اخذ، جمع‌بندی و به شورای حقوق و دستمزد ارائه شود، همچنین به‌منظور ارائه دستاوردهای حوزه صنعت نفت در سال‌های اخیر و اهداف و برنامه‌های مصوب‌شده برای افزایش تولید و نقش سرمایه انسانی در پیشبرد اهداف یادشده از حضور مدیران عامل شرکت‌ها نیز در نشست‌های تصمیم‌گیری شورای حقوق و دستمزد کشور استفاده تا به تصمیم مطلوب‌تر منجر شود.

دیگر خبرها

  • پروژه تله کابین تاق بستان در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است
  • دانشگاه بوعلی سینای همدان، میزبان رویداد دانشگاهی نزدیک قله ایم
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • نقد و بررسی برنامه تلویزیونی محفل در قم
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • بررسی یک ادعای بی‌اساس/ داستان دکترای افتخاری رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان چیست؟