Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@00:15:20 GMT

لزوم ایجاد بستر مناسب برای تولید ثروت توسط نخبگان

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۹۵۵۰۶

لزوم ایجاد بستر مناسب برای تولید ثروت توسط نخبگان

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن افشارچی روز پنج شنبه در نخستین جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان، با اشاره به ضرورت ایجاد زیرساخت‌های لازم برای رشد نخبگان در کشور، تصریح داشت: دلیل اصلی مهاجرت بسیاری از نخبگان صرفاً مسائل و مشکلات اقتصادی کشور نیست، بلکه چون ما نتوانستیم زمینه و جایگاه لازم برای بکارگیری مناسب از ظرفیت نخبگان و زمینه مناسب برای رشد و پیشرفت آنان را فراهم کنیم سالانه شاهد مهاجرت بسیاری از نخبگان و دانش آموختگان ایرانی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار زنجان ادامه داد: باید با ایجاد بستر مناسب برای پیشرفت، کمک کنیم که نخبگان برای رشد خود و تولید ثروت در جامعه تلاش نمایند و آنها را در جایگاه مناسب خودشان به کار گیریم زیرا هر دانشجو به منزله بذری است که توان رشد و تولید ثروت را دارد و تنها باید زمینه آن را در استان و کشور فراهم کنیم.

افشارچی به بازدیدهای اخیر خود از خط تولید و دستگاه‌های چند واحد تولیدی در استان اشاره کرد و گفت: باید با ایجاد زمینه لازم برای تولید علم و به کارگیری مناسب از آن، به جایی برسیم که محصولات تولید شده را با استفاده از توان و دانش فرزندان این کشور بدست آوریم و نیرویی تربیت کنیم که بتواند در داخل کشور به عنصری مولد و کارآمد تبدیل شود.

افشارچی با بیان اینکه استعدادها و ظرفیت بسیار بالایی در داخل کشور وجود دارد که باید از آن استفاده کرد، افزود: آورده تولید دانش، بسیار ارزشمندتر از ماشین آلات وارداتی است و باید در راستای تولید دانش و ارزش آفرینی آن تلاش کرد.

استاندار زنجان ابراز امیدواری که دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان با توجهی که به اهمیت توسعه فعالیت های دانش بنیان در استان دارند مشارکت و همراهی بیشتری در فراهم سازی مکان لازم برای استقرار و فعالیت پارک ها و شرکت های دانش بنیان و دانشجویان علاقمند داشته باشند و تاکید کرد: دانشگاه ها را باید از حالت مقاله محوری خارج کنیم و با تمام توان در حوزه دانش بنیان پیش برویم.

افشارچی در بخش دیگری از سخنان خود از مشارکت و سرمایه گذاری شرکت ها و واحدهای بزرگ تولیدی استان در افزایش سرمایه لازم برای راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری ارزش آفرین در استان زنجان قدردانی کرد و گفت: این مشارکت، سرمایه گذاری سوددهی است که بزودی با راه اندازی این صندوق اهمیت خود را نشان خواهد داد و استقبال برای شراکت در آن افزایش خواهد یافت.

در این جلسه ضمن بررسی ساختار دبیرخانه و کمیته اجرایی ستاد استانی، مواردی همچون ایجاد دو پهنه نوآوری در نقاط مختلف شهر زنجان جهت استقرار شرکت‌های دانش بنیان و استفاده از مزایای استقرار واحدها در پهنه، همکاری در برگزاری نخستین رویداد مسئله محور توسعه اکوسیستم‌های نوآوری استان‌ها (تانا) در زنجان، رفع مشکل زمین استقرار پارک فناوری استان با همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان و آماده‌سازی زمین برای کلنگ‌زنی در تیرماه، واگذاری مسئولیت تجمیع اطلاعات پارک‌ها و مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور محور به پارک علم و فناوری استان، ایجاد واحد استانی شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال (تاد) با سرمایه‌گذاری ۵.۵ میلیاردی پارک فاوا و جذب ۴۰ هسته فناور در پارک‌ها و مراکز رشد استان نیز مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

کد خبر 5500085

منبع: مهر

کلیدواژه: استاندار زنجان نخبگان محسن افشارچی آلودگی هوا بوشهر ساختمان متروپل کرمانشاه سوم خرداد فتح خرمشهر گرد و خاک گرد و غبار ابادان ریزش آوار آزادسازی خرمشهر آمار کرونا خراسان رضوی ویروس کرونا دانش بنیان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۵۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، دوشنبه۱۰ اردیبهشت‌ماه در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. 

فریدالدین نصریف، سفیر کشور ازبکستان ضمن خوشامدگویی و تشکر از هیئت‌های ایرانی در این همایش، گفت: سال گذشته رویداد دیدار علمی رئیس جمهور ایران از تاشکند انجام شد. 

 نصریف درباره دیدار ها و فعالیت های بازرگانی و علمی دو کشور توضیح داد: تبادلات کالا بین دو کشور  ایران و ازبکستان، در سال گذشته به بیش از ۵ میلیارد دلار رسیده است. 

وی ادامه داد: برای سال آینده به دنبال افزایش این مبلغ به میران ۱ میلیارد دلار هستیم.

سفیر کشور ازبکستان یادآوردشد: برای رسیدن به چنین هدف بزرگی  در فضای اقتصادی و بازار فناورانه دو کشور، همکاری تمام کشورهای دخیل بسیار مهم است. 

نصریف با اشاره به بازدید وزیر صمت وقت ایران از جمهوری تاشکند در سال گذشته، گفت: در بازدید وزیر صمت از  کشور ازبکستان، هیئتی از شرکت‌های دانش‌بنیان ازبک در این رویداد حاضر شدند و سرمایه گذاری و صادرات بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت. 

وی ادامه داد: در جریان بازدیدهای دو‌کشور ایران و ازبکستان از دستاوردهای فناورانه یکدیگر، بیش از ۵۰ کشور دانش بنیان ازبکستانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور پیدا کردند. 

نصریف به نماینده‌های کشور ازبکستان که در نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴، حضور یافتند، استره کرد و گفت: معاون وزیر سازمان انرژی اتمی ازبکستان، معاون اتاق بازرگانی این کشور در ایران اکسپوی امسال حضور دارند.

سفیر کشور ازبکستان در ادامه به حضور نمایندگان ایرانی در رویدادهای علمی ازبکستان اشاره کرد و‌گفت: در جریان نشست تاشکند، سید رسول  موسوی، نماینده وزارت خارجه ایران به‌عنوان نماینده ایران حضور خواهد داشت.

سفیر کشور ازبکستان در ‌پایان، از تمام شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ایرانی درخواست حضور و شرکت در رویداد علمی و اقتصادی پیش‌روی کشور ازبکستان را اعلام کرد و ادامه داد: در‌منطقه خوارزم ازبکستان، فضایی مناسب  برای حضور شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی تدارک دیده شده است تا بتوانند پروژه‌های خود را در این منطقه شروع و به مرحله تجاری‌سازی برسانند. 

اتاق‌های مشترک بازرگانی برای توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای دیگر

در ‌قسمت‌ بعدی این رویداد بین‌المللی، موسی آقایی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در باره مهم‌ترین وظایف اتاق های مشترک بازرگانی ایران با کشورهای دیگر گفت: بسترسازی برای حضور شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در بازارهای جهانی، از جمله مهم‌ترین کارکردهای اتاق‌های بازرگانی مشترک است. 
وی افزود: در‌همین جهت به دنبال ایجاد این فرصت  مناسب در آسیای میانه با همکاری کشور ازبکستان و دانشگاه تربیت مدرس بوده‌ایم.

آقایی، به دستاوردهای تجاری میان دو کشور ایران و ازبکستان، اشاره کرد و گفت:  تاکنون ۸۵میلیارد دلار دستاورد روابط تجاری کارساز با ازبکستان شده است. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محورهای تخصصی که در جلسات B2B همایش بین‌المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان، قطعات صنعتی، تولید لبنیات، مواد شیمیایی و پتروشیمی، نفت ‌و گاز، دارویی، بهداشتی و الکترونیک ، از جمله حوزه‌های مورد بحث در این جلسات بودند. 

همچنین، نمایندگانی از شرکت‌های دانش‌بنیان ازبکستانی از‌جمله مناطق بخارا، تاشکند و خوارزم در این همایش بین‌المللی حضور پیدا کردند. 
علاوه‌براین، براساس اعلام کارگزران پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس، تاکنون حدود ۳۵۰ میلیون دلار صادرات از ایران به کشور ازبکستان، داشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»