Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@15:55:46 GMT

موشک هارپون؛ دردسر تازه روسیه در جنگ با اوکراین (+فیلم و عکس)

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۹۹۸۷۶

‍‍‍‍‍‍

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، به تازگی تایید کرد که محموله های جدید تسلیحات سنگین از جمله موشک های هارپون به اوکراین تحویل داده خواهد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی موشک هارپون چیست؟

اگرچه هارپون سلاحی قدیمی و به اندازه تسلیحات جدیدتر پیچیده نیست، اما به طور قطع می تواند برای هر نیروی دریایی دردسر ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سامانه موشکی هارپون ساخت آمریکا یکی از موفق‌ترین موشک های ضد کشتی معرفی شده تا به امروز است. این سامانه موشکی در سال 1975 معرفی شد و از سال 1977 وارد خدمت شده و در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است. حداقل 7000 واحد از سامانه موشکی هارپون طی دهه ها تولید شده است. تولید این موشک نسبتا ارزان است و حدود 1.65 میلیون دلار هزینه دارد.

این سامانه تسلیحاتی از موشک های فروصوت سطح‌رو (نوعی موشک هدایت‌شوندۀ دریایی که پس از پرتاب، برای جلوگیری از شناسایی شدن، نزدیک سطح آب پرواز می‌کند) استفاده می کند و با استفاده از رادار اهداف خود را ردیابی می کند. موشک هارپون می تواند از زیردریایی، هواپیما، کشتی و واحدهای ساحلی شلیک شود.

به لطف کلاهک جنگی انفجاری 221 کیلوگرمی خود، هارپون می تواند صدمات جدی به کشتی های بزرگ وارد کرده و آنها را نابود کند. با توجه به شرایط و نوع، موشک هارپون بردی بین 80 تا 150 مایل (129 تا 241 کیلومتر) دارد. بیشینه سرعت این موشک نیز حدود 850 کیلومتر بر ساعت است.

چندین نوع از موشک هارپون توسعه یافته اند. ای‌جی‌ام-84 نسخه ای است که به طور خاص برای هواپیماهای بال ثابت طراحی شده است، در شرایطی که آر‌جی‌ام-84 نسخه پرتاب سطحی با راکت بوستر جداشونده است. یو‌جی‌ام-84 برای استفاده در زیردریایی ها طراحی شده و ای‌جی‌ام-84ئی اسلم (SLAM) یک سامانه موشکی هوا پرتاب با قابلیت استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف است که از موشک های کروز هدایت شونده فروسرخ استفاده می کند.

همچنین، نسخه ای بهبود یافته از ای‌جی‌ام-84ئی اسلم به نام ای‌جی‌ام-84اچ/کی اسلم-ئی‌آر وجود دارد که برد موشک را به 250 کیلومتر افزایش می دهد.

چرا اهمیت دارد؟

تحویل سامانه موشکی هارپون به اوکراین پاسخی به درخواست رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی برای دریافت موشک های ضد کشتی به منظور کمک به ارتش این کشور در دفع حملات نیروهای روسیه در خط ساحلی جنوبی اوکراین است.

کارشناسان این اقدام را گامی مهم در راستای افزایش توانایی و شدت عمل اوکراینی ها علیه روس ها توصیف کرده اند. این سامانه موشکی می تواند برد حمله اوکراین علیه کشتی های روسیه در دریای سیاه را افزایش دهد.

موشک های هارپون نه تنها به اوکراین در مبارزه با کشتی های نیروی دریایی روسیه که می توانند به عنوان بستری برای پرتاب موشک های دور برد به سمت خاک اوکراین استفاده شوند، کمک خواهد کرد، بلکه برای پاکسازی بنادر نیز مفید خواهد بود. چندین تن غله در بنادر اوکراین گرفتار شده و روسیه اجازه خروج کشتی ها بدون لغو برخی تحریم های اقتصادی که طی ماه های اخیر توسط کشورهای غربی علیه این کشور وضع شده اند را نمی دهد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سامانه موشکی موشک هارپون کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۹۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اذعان به اینکه همه کشورهای عضو این بلوک، روسیه را «تهدید» اصلی علیه قاره اروپا نمی‌دانند، گفت که حتی برخی مسکو را «کشور دوست» می‌دانند و این خطرناک است!

بورل با اشاره به اینکه در روابط و امور جهانی، شاهد تقابل بیشتر و همکاری کمتر است، گفت: وقتی پای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و جنگ اوکراین به میان می‌آید، برخی کشورها تمایلی به تبعیت از بروکسل ندارند!

وی مدعی شد: امروز پوتین برای همه ما تهدیدی است که موجودیت ما را به خطر می‌اندازد. اگر پوتین در اوکراین موفق شود، آنجا متوقف نخواهد شد. پیروزی روسیه، امنیت اروپا را تضعیف خواهد کرد. با این حال، در اتحادیه اروپا همه چنین نظری ندارند!

دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا اضافه کرد: برخی اعضای شورای اروپا می‌گویند که «نه، روسیه تهدیدی وجودی نیست. دست کم از نظر من اینطور نیست و شخصاً روسیه را دوست خوبی می‌دانم»! در اتحادیه‌ای که اجماع در آن حکمرانی می‌کند، سیاست‌های ما در قبال روسیه همواره با تنها یک رای مخالف «تهدید» می‌شود و همان یک رای کافی است!

اتحادیه اروپا از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، چندین دور تحریم علیه مسکو اعمال کرده است. با این حال، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان و رابرت فیکو، همتای اسلواکیایی او از ارسال سلاح به اوکراین خودداری و بر حل و فصل دیپلماتیک جنگ تاکید کرده‌اند.

بوداپست همچنین ماه‌ها مانع تصویب بسته کمک ۵۴ میلیارد دلاری اتحادیه اروپا برای اوکراین شد اما در نهایت اوربان در فوریه امسال، مجبور به موافقت شد و وتوی خود را پس گرفت!

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اوایل هفته یک بار دیگر درباره احتمال اعزام نیرو از ناتو به اوکراین صحبت کرد و مدعی شد که «بقای اروپا در معرض خطر قرار دارد.»

کد خبر 6097025

دیگر خبرها

  • ادعای مهندسی معکوس سلاح کلیدی آمریکا در ایران
  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • دردسر افتخارات تازه یک لژیونر برای استقلال
  • پیش‌بینی «نیوزویک» از جنگ اوکراین: ۲۰۲۴ برای کی‌یف سخت خواهد بود
  • روسیه بلافاصله پس از شکست اوکراین، بیخ گوش ما موشک مستقر می‌کند
  • اطلاعات تازه رادیو ارتش اسرائیل از شب حمله ایران به اسرائیل
  • چرا صهیونیست‌ها جرأت مقابله با حملات یمن را ندارند؟
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • دردسر بزرگ لوزانو در تیم ملی والیبال اوکراین
  • ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند