Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- با وجود اینکه تفکیک زباله از مبدأ تنها راهکار اساسی برای پایان دادن به بحران‌ها و مخاطرات این حوزه در استان به ویژه در حوزه مدیریت سایت پردازش و تفکیک محمدآباد اما اجرای این راهکار در استان قزوین هنوز در حد شعار باقی‌مانده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، با وجود اینکه تفکیک زباله از مبدأ تنها راهکار اساسی برای پایان دادن به بحران‌ها و مخاطرات این حوزه در استان به ویژه در حوزه مدیریت سایت پردازش و تفکیک محمدآباد اما اجرای این راهکار در استان قزوین هنوز در حد شعار باقی‌مانده و تنها چیزی که از طرح تفکیک زباله از مبدأ دیده می‌شود، «تأکید بر ضرورت اجرای آن» از سوی مقامات مختلف در کارگروه‌ها و کمیته‌های مختلف است که نشان می‌دهد باوری در اجرای این ضرورت وجود ندارد و این اعتقاد هنوز به رفتار در سطح مسئولان محیط زیست و شهرداری‌های قزوین تبدیل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که اجرای آن بیشتر از زیرساخت‌های اقتصادی و مالی به زیرساخت‌های فرهنگی نیاز دارد و پاشنه آشیل آن نبود روحیه مشارکت مردمی که به ویژه در استان قزوین خلأ آن همیشه احساس شده است.

لزوم اعطای بسته‌های تشویقی برای تفکیک زباله از منزل

علی فرمانی، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر قزوین یکی از راهکارها برای جلب مشارکت شهروندان در اجرای طرح تفکیک زباله از مبدأ را اعطای بسته‌های تشویقی دانست و گفت: اگر تفکیک زباله از مبدأ منجر به کسب درآمد مستقیم از پسماند شود، بدون تردید شهروندان با ما در اجرای این طرح همکاری می‌کنند.

وی با بیان اینکه پیش‌زمینه اجرای آموزش‌های چهره به چهره شهروندان مینودری است، اضافه کرد: با توجه به اهمیت بازیافت پسماند خشک در تولید درآمد اگر چرخه درآمدزایی از این پسماندها را در شهر ایجاد کنیم و شهروندان را در سود آن شریک کنیم، بدون شک فرهنگ این کار به سرعت در شهر جا می‌افتد.

فرمانی با اشاره به وجود پدیده زباله‌گردی در شهر قزوین ادامه داد: اگر تفکیک زباله خشک از منزل انجام شود، آن‌چه که به سایت دفن پسماند وارد می‌شود، بیشتر زباله‌های‌تر خواهد بود که اجرای چنین طرحی پدیده زباله‌گردی را به حداقل می‌رساند.

مدیریت پسماند در قزوین هوشمندسازی شود

عضو شورای شهر قزوین با تأکید بر لزوم هوشمندسازی مدیریت پسماند در شهرداری قزوین گفت: با توجه به اهمیت مدیریت بهینه پسماندهای شهری در شهر قزوین نیاز به ابزاری کاربردی و دقیق برای ساماندهی مدیریت پسماند و ارائه گزارشات آماری دقیق به تفکیک مناطق و ناحیه‌های شهری است. به همین خاطر باید بسترهای این اقدام از طریق سازمان فاوای شهرداری و شرکت‌های مربوطه فراهم شود.

فرمانی همچنین با اشاره به ردیف بودجه خرید و تجهیز یک ایستگاه خدمات پسماند در شهر قزوین افزود: در بودجه سال جاری ردیفی برای تجهیز و خرید ماشین آلات مرتبط با حوزه مدیریت پسماند اختصاص یافت که از مبلغ تصویب که 30 میلیارد تومان بود به مبلغ 10 میلیارد تومان کاهش یافته است. آن هم در حالی که 10 میلیارد تومان کفاف هزینه خرید تجهیزات و ماشین‌آلات در یک ایستگاه پسماند را نخواهد کرد و این اقدام ابتر می‌ماند.

وی ادامه داد: بنابراین شهرداری قزوین باید دلیل این کاهش اعتبار را توضیح دهد و همچنین اعلام کند که تاکنون برای این ردیف بودجه چه اقداماتی انجام شده است.

مدیریت زباله از حالت سنتی و دفع صرف خارج شود

یک کارشناس مدیریت شهری هم با بیان اینکه مدیریت پسماند بزرگ‌ترین وظیفه روی دوش شهرداری‌هاست، گفت: با توجه به اینکه در استان قزوین روزانه حدود 750 تا 800 تن زباله تولید می‌شود، مدیریت زباله از حالت سنتی و دفع بدون هدف در یک سایت باید به مدیریت تولید و درآمدزایی تغییر جهت دهد؛ در غیر این‌صورت اتفاق مثبتی در این حوزه رخ نخواهد داد.

احمد سلطان‌آبادی اضافه کرد: علت برچیده شدن صنایع زباله‌سوزی در دنیا علاوه بر عوارض بهداشتی آن این واقعیت بود که زباله که می‌تواند یک منبع مهم تأمین مواد اولیه و جلوگیری از صرف انرژی و هزینه برای تولید مواد پایه پلاستیکی باشد، بدون هیچ توجیه اقتصادی سوزانده می‌شد و این باعث شد که کارخانه‌های زباله‌سوزی بعد از مدتی در دنیا از بین بروند.

وی ادامه داد: امروز مدیریت زباله و پسماند در استان و به ویژه شهر قزوین به بدترین شکل ممکن انجام می‌شود. یعنی مردم زباله‌های تفکیک نشده را در سطل‌های بزرگ می‌اندازند و شهرداری‌ هم آنها را به نقطه‌ای به نام سایت محمدآباد می‌برد که در آنجا جزو دفع کار دیگری انجام نمی‌شود و خبری هم از پردازش و تفکیک زباله نیست.

لزوم احداث کارخانه‌های بازیافت پسماند

سلطان‌آبادی تصریح کرد: چاره مشکل این است که از یک‌طرف سرمایه‌گذاری بزرگی در طرح تفکیک زباله از مبدأ انجام شود و از سوی دیگر کارخانه‌های بازیافت پسماند در استان ایجاد شود که زباله‌های خشک قابل بازیافت را با نرخ مصوب از شهروندان بخرند و این‌گونه یک انقلاب اقتصادی و محیط زیستی در قزوین رخ می‌دهد.

وی یادآور شد: با این حال آنچه که تاکنون دیده‌ایم، فقط مشتی حرف در ستایش طرح تفکیک زباله از مبدأ بوده که هیچ‌گاه به اجرای یک طرح بزرگ و اساسی در استان منجر نشده و به نظر می‌رسد پسماند فعلاً دغدغه مدیران استانی و شهری نیست؛ تا اینکه شاهد یک فاجعه محیط زیستی باشیم و بعد شاید توجه مدیران به این موضوع جلب شود.

پیچ و خم شکست طرح‌های تفکیک زباله در شهرکرد؛ لازم است طرح جدید جامع باشداجرای طرح "پول در مقابل پسماند" در شهرکرد؛ طرح تفکیک زباله پس از 2 بار شکست اجرایی می‌شودتوضیحات رئیس سازمان پسماند کرج درباره استفاده از کودکان کار برای تفکیک زباله/ پیمانکار متخلف جریمه شده است

به گزارش تسنیم، در شرایطی که تولید انرژی از زباله و یا بازیافت زباله می‌تواند درآمد سرشاری عاید استان قزوین کند، از مدیریت ارشد استان انتظار دارد که به حوزه پسماند ورود کند و با سرمایه‌گذاری در این بخش همزمان زمینه جلوگیری از تخریب محیط زیست و ایجاد درآمد و اشتغال پایدار در این بخش را مهیا کند.

انتهای پیام/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آلودگی های زیست محیطی شورای اسلامی قزوین صنایع آلاینده استانداری قزوین آلودگی های زیست محیطی شورای اسلامی قزوین صنایع آلاینده استانداری قزوین طرح تفکیک زباله از مبدأ استان قزوین مدیریت پسماند شهر قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۰۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است

محمد رضا علیپور آزاد در بررسی مشکلات پسماند شهری با بیان اینکه ۷۰ درصد از زباله‌های تولیدی "تر" و ۳۰ درصد آن "خشک" است گفت: با توجه به اثرات مخرب پسماند بر سلامت انسان و محیط زیست و پرهیز از اسراف ضروری است شهروندان علاوه بر کاهش استفاده از تولیدات و فراورده‌های پلاستیکی از جمله نایلون و ظروف زباله های‌تر و خشک را در مبدا جداسازی کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور به صورت غیر اصولی دفن می‌شود
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • نابسامانی جمع آوری زباله در منطقه مسکونی مهر رازی کرمانشاه
  • پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود