Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، مرکز تحقیقات رکتا سازمان بسیج دانشجویی استان همدان در راستای منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت جهاد علمی با رویکرد مسئله محوری مبتنی بر ظرفیت علمی موجود در دانشگاه‌های استان همدان از ابتدای سال ۱۳۹۹ راه‌اندازی شده است.

این مرکز هم‌اکنون در سه ساحت پژوهشی، آموزشی و گفتمان‌سازی در زمینه‌های مبانی علوم انسانی اسلامی، شبکه مسائل سراسری استان همدان (شمسا)، تجربه نگاری و مدیریت جهادی در حال فعالیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهش و تولید محتوا در زمینه‌ اندیشه اسلامی نزدیک به دو سال است که در دستور کار این مرکز قرار داشته و تاکنون منجر به تالیف یک جلد کتاب با عنوان «بهار اندیشه» شده است.

این کتاب مجموعه تفاسیر و تدریس کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی» رهبر معظم انقلاب توسط آیت الله شعبانی، نماینده ولی فقیه در استان همدان است که با نگاه اجتماعی و سیاسی به آموزه‌های دینی و قرآنی فراتر از کتاب طرح کلی رهبر معظم انقلاب گردآوری شده که دانشجویان و طلاب با تخفیف ۲۰ درصدی می‌توانند آن را خریداری کنند.

متاسفانه امروزه در فضای عمومی سخنرانی‌ها یا در فضای خصوصی، ریزش‌هایی در بین انقلابی‌ها مشهود است بعضاً کسانی هستند که در اول انقلاب واقعاً انقلابی و حزب‌اللهی بودند، اما امروز اظهار پشیمانی می‌کنند و حتی نظریات امام را هم قبول ندارند، رهبر معظم انقلاب در کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم علت این ریزش‌ها را ریشه در مبانی انقلابی و دینی می‌داند و معتقد است سیاست‌ورزی‌ها در این راستا به نحو احسن اتفاق نیفتاده است، این افراد مبنای عمیق سیاست‌ورزی ندارند، انسان باید بتواند سیاست‌ورزی بکند تا بداند بر اساس چه مبنایی پیش برود، اما وقتی مبنا نیست انسان تابع منافع می‌شود. تا زمانی که منافع ایشان در سمت مشخصی باشد در یک سیاست‌ورزی خاصی قرار می‌گیرند و وقتی منفعت تغییر می‌کند وارد جناح دیگر می‌شود.

شکل ساختاری و تشکیلاتی مرکز تحقیقات رکتا (رشد کادرسازی تحقیقات اسلامی) بسیج دانشجویی و ارتباط با سایر نهاد‌ها و مجموعه‌های استان باعث شده تا بسیج دانشجویی یک هویت علمی تازه‌ای پیدا کند و بستری برای هسته‌های پژوهشی دانشگاه‌ها فراهم شود تا بتوانند در راستای رویکرد مسئله‌محوری در حوزه‌های مختلف علمی با انجام پژوهش‌های بنیادین و کاربردی به حل مسائل اولویت‌دار کشور بپردازد.

این رویکرد و حمایت‌های مراکز تحقیقاتی بسیج دانشجویی از تحقیقات مسئله محور انگیزه‌ای برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی ایجاد کرده تا بتوانند کار‌های تحقیقاتی خود را در بستر بسیج دانشجویی انجام دهند.

 

انتهای پیام/ 3140/

منبع: فارس

کلیدواژه: مرکز تحقیقات رکتا بسیج دانشجویی رویکرد مسئله محوری گفتمان سازی کتاب بهار اندیشه رهبر معظم انقلاب بسیج دانشجویی استان همدان سیاست ورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۱۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!

کتاب دو جلدی «طهور در ساغر» به قلم حسینعلی رحمتی است که این اثر برای آشنایی جوانان با منظومه‌ی فکری استاد مرتضی مطهری منتشر شده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهل‌وچهار سال از شهادت استاد مرتضی مطهری می‌گذرد؛ چه چیزی باعث شده‌است هنوز آثار ایشان تجدید چاپ شود و تمامی رهپویان اندیشه به این آثار توجه داشته‌‌باشند؟ تاریخ هر چیزی را به راحتی در خود نگاه نمی‌دارد و به نسل‌های بعدی منتقل نمی‌کند. باید کاوش کرد چه چیزی شهید مطهری را در این جایگاه قرار داده‌است و سخنان او همیشه تازه بوده‌است؟

معلم شهید در ایران معاصر، در هر دو عرصه‌ی اندیشه و عمل سیاسی‌ـ‌اجتماعی تاثیر گذارده است. او در دو کانون اصلی تفکر و دو گروه مرجع در جامعه‌ی ایران، یعنی در حوزه‌‌های علمیه و دانشگاه حضوری جدی داشت. در تمام این محافل یکی از محورهای اساسی بحث‌هایش فلسفه و موضوعات جدید کلامی بود؛ مقتضیات زمان را به خوبی فهم کرد و چراغ حکمت اسلامی را روشن نگاه داشت. او در زمان غلبه‌ی اندیشه‌ی غربی، به نقد فلسفه‌ی غرب پرداخت و در حالی که مدافع فلسفه‌ی اسلامی بود، هرگز از آداب و لوازم خلوص اندیشیدن خارج نشد. سخن گزافی نمی‌تواند باشد اگر بگوییم که شهید مطهری در گشودن راه فلسفه‌ی اسلامی به مجامع علمی نقشی پررنگ داشت.

در سال‌های پرالتهابی که مکتب‌ها و نگرش‌هایی همانند مارکسیسم و ماتریالیسم در قالب گروه‌ها و احزاب بر فعالان و مبارزان سیاسی تأثیر می‌گذاشتند، شهید مطهری با استفاده از آنچه نزد علامه محمدحسین طباطبایی آموخته‌بود، زیرساخت‌ها و مبانی فلسفی این نوع مکاتب را به چالش کشید و ضعف‌ها و اشکالات آن‌ها را در معرض دید و داوری جامعه‌ی آن روز نهاد. نگارش آثاری چون «علل گرایش به مادی‌گری»، «اصول فلسفه و روش رئالیسم»، «نقدی بر مارکسیسم»، «مسئله شناخت»، «فلسفه تاریخ»، «فلسفه اخلاق» یک جهاد علمی بود که آثار عملی آن تا ایجاد روحیه‌ی خودباوری در میان جوانان کارساز بود. از این رو جوانان این زمان نیز شایسته است به آثار ایشان از مسیرهای امن و استوار رو کنند. کانون اندیشه جوان چند اثر در خور توجه برای آشنایی جوانان با منظومه‌ی فکری استاد مرتضی مطهری منتشر کرده‌است؛ یکی از این آثار، کتاب دو جلدی «طهور در ساغر» به قلم حسینعلی رحمتی است.

بحث اصلی در جلد اول «طهور در ساغر» با این پرسش آغاز می‌شود: «مطهری را باید در زمره‌ی فیلسوفان به شمار آورد یا متکلمان؟». حسینعلی رحمتی برای پاسخ‌دادن به این پرسش اذعان می‌کند باید تعاریف کلام و فلسفه، متکلم و فیلسوف و وظایفشان مشخص شود و همچنین شیوه‌ی تفکر و عملکرد شهید مطهری نیز بررسی شود. بنابراین بیان‌کردن این تعارف و سلوک و عمل شهید مطهری در برابر هر کدام، وجهه‌ی همت نویسنده قرار می‌گیرد. او در جلد اول کتاب به تعریف فلسفه و زیست فیلسوفانه می‌پردازد؛ ابتدا تاریخ مختصری از فلسفه را بیان می‌کند سپس تعاریف را در دو جغرافیای فکری اسلامی و غرب پی می‌گیرد. در خلال بیان این دقایق، ظرافت رفتار و مشی فکری و در بیانی دیگر، روش‌شناسی استاد مطهری در فلسفه آشکار می‌شود. این جلد از کتاب تا به حدی روان است که می‌توان دانشجویان سال اولی رشته‌های علوم انسانی را به خواندن آن ترغیب کرد؛ چراکه به مناسبت سیر در اندیشه فلسفی استاد مطهری، سیری هم در تاریخ فلسفه از یونان باستان تا معرفت‌شناسی انجام شده‌است.

جلد دوم کتاب «طهور در ساغر» با عنوان «سیری در اندیشه‌های کلامی استاد مطهری» دو ساحت زندگی یک انسان، یعنی ساحت شخصی  و اجتماعی را بررسی می‌کند. کتاب با پرسش از چیستی دین و دلیل نیاز آدمی به دین آغاز می‌شود و با جاری شدن مفاهیم اختیار بشری و عدل الهی در فصل دوم، به سوی پرسش از آزادی می‌رود. پس از اینکه مبانی، مفهوم، جایگاه و اقسام آزادی بررسی شد، نسبت میان دین و آزادی و آسیب‌شناسی آزادی در برابر مخاطب قرار می‌گیرد. نویسنده در حالی این سیر را پیش می‌برد که تفکر شهید مطهری در تمام سطح‌های سخن پررنگ است و آشکار می‌شود.

فصل چهارم کتاب موضوع اخلاق و دین‌باوری را بررسی می‌کند. این فصل محل منازعه میان مکتب‌های اخلاقی مهم دوران می‌شود. با این همه، آخرین فصل جلد دوم «طهور در ساغر»، تلاش می‌کند، دین را در آینه‌ی فهم کند. در اینجا کتاب به پرسش نخست بر می‌گردد که مطهری یک فیلسوف است یا متکلم و به این مناسبت جریان‌های مهم اندیشه در تاریخ اسلام را بازگو می‌کند و مهم‌ترین شاخص‌های فکری هر کدام را بر می‌شمرد.

کتاب «طهور در ساغر» را می‌توان از دو منظر نگاه کرد: اول) کتابی برای آشنایی با منظومه فکری استاد شهید مرتضی مطهری، دوم) کتابی برای فهمیدن دقایق مهمی در سیر اندیشه از یونان تا ایران معاصر، سوم) کتابی برای آشنایی و فهمیدن چیستی کاربرد علوم عقلی، که به انتزاعی‌بودن متهم می‌شوند، در زندگی فردی و اجتماعی.

«طهور در ساغر» از سوی کانون اندیشه جوان در دو جلد به قلم حسینعلی رحمتی منتشر شده‌است. این کتاب در جلد اول به اندیشه‌های فلسفی استاد می‌پردازد و در جلد دوم به اندیشه‌های کلامی ایشان؛ این پرداختن و بررسی اندیشه‌ها با رویکرد هم‌آوایی میان منش و سلوک علمی استاد و تعاریف موجود از این دو دانش، پیش می‌رود.

دیگر خبرها

  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • کارگران و کارفرمایان دو بال سخت‌کوش تولید هستند
  • جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • قالیباف: جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • برگزاری آیین معارفه مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • برگزاری آیین معارفه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • اتصال ۳۴۲ واحد صنعتی تازه همدان به شبکه گاز کشور
  • از وابستگی مطلق دفاعی به توان دفاعی و بازدارندگی رسیدیم