Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنان بندری چنان با ذوق و سلیقه بر روی پارچه‌های ساده و با رنگ‌های شاد طرح و نگار می‌بندند که نظیر آن را نمی‌توان در هیچ جای دیگر دنیا پیدا کرد؛ هنرهایی که اکنون نه تنها در ایران اسلامی طرفداران فراوانی دارد بلکه کشورهای مختف از کرانه خلیج فارس گرفته تا کشورهای اروپایی مشتری های پر و پا قرص آن هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ صنایع دستی بی شک سفیران فرهنگی کشورها به شمار می رود که اصالت، فرهنگ و  تاریخ کهن سرزمین ها را به نمایش می گذراند و نقش بی نظیری در اقتصاد جوامع دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با حمایت از صنعتگران صنایع دستی علاوه بر اینکه به نوعی از اشتغال حمایت شده با ساماندهی و هدایت آن می توان چرخ تولید و رونق اشغال را به چرخش در آورد.

زنان و مردان خطه جنوب کشور با استفاده از هنر دستان خود از اشیاء بی جان در دل طبیعت مانند برگ های درخت نخل که در گویش محلی به آن پیش می گویند هنرهای فاخری را تولید می کنند که چشم هر بیننده ای را محو تماشای هنر خود می سازند.

زنان بندری چنان با ذوق و سلیقه بر روی پارچه های ساده و با رنگ های شاد طرح و نگار می بندند که نظیر آن را نمی توان در هیچ جای دیگر دنیا پیدا کرد؛ هنرهایی که اکنون نه تنها در ایران اسلامی طرفداران فراوانی دارد بلکه کشورهای مختف از کرانه خلیج فارس گرفته تا کشورهای اروپایی مشتری های پر و پا قرص آن هستند.

ناصر رهسپاراز جمله جوانان خوش ذوق و با پشتکار قوی از خطه نیلگون خلیج فارس است که به عنوان عنصری فعال در صنایع دستی هرمزگان بوده که از سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون توانسته در لیگ برتر صنایع دستی کشور ترکیه شرکت کند و حضور موفق و پررنگی برای فروش هنر دستان زنان و مردان ساحل نشین هرمزگانی در بازارهای بین المللی دارد.

صنایع دستی هرمزگان مانند ارثیه ای از بزرگترها به فرزندان آموخته می شود

ناصر رهسپار، کارآفرین برتر صنایع دستی هرمزگان و مدیرعامل تعاونی صنایع دستی هرمزان کار میناب در گفتگو اختصاصی با خبرنگار هرمز با بیان اینکه کار صنایع دستی را از سال ۱۳۷۱ آغاز کرده است، اظهار کرد: در خانواده های هرمزگانی آموختن صنایع دستی مانند ارثیه ای فرزندان از پدر، مادر و پدربزرگ و مادر بزرگ خود می آموزند و مادر بزرگ من در حصیر بافی مهارت خاصی داشت و استاد من مادربزرگم شد.

کار آفرین برتر صنایع دستی هرمزگان عنوان کرد: از کودکی آرزویم معرفی صنایع دستی هرمزگان به جهان بود که این امر با دعای خیر مادرم صورت گرفته و امروزه توانستم صنایع دستی استان و شهر زیبایم میناب را به کشورهای مختلف معرفی کنم.

کار صادرات صنایع دستی را با سرمایه ۳۰۰ هزار تومانی آغاز کردم

رهسپار با بیان اینکه کار صادرات صنایع دستی را با سرمایه ۳۰۰ هزار تومانی آغاز کرده است، مطرح کرد: اولین صادرات خود را به صورت چمدانی در سال ۲۰۰۸ میلادی به کشور دبی آغاز کردم .

وی با تاکید بر اینکه هنر دست زنان و مردان ایران اسلامی قابل رقابت با صنایع دستی جهان است، تصریح کرد: صنعتگران صنایع دستی هرمزگان با استفاده از هنر دست خود آثار فوق العاده زیبایی را تولید می کنند و من از دوران نوجوانی برای مشاهده صنایع دستی به پنج شنبه بازار میناب که محل تجمع صنعتگران و مرکز خرید و فروش صنایع دستی میناب بود می رفتم.

علاقه فراوان من به صادرات صنایع دستی باعث تحصیل من در رشته مترجمی زبان شد

مدیر عامل تعاونی صنایع دستی هرمزان کار میناب با بیان اینکه علاقه فراوان من به صادرات صنایع دستی باعث تحصیل من در رشته مترجمی زبان شد، عنوان کرد: برای شرکت در فستیوال های بین المللی صنایع دستی جهان برای ترویج فرهنگ غنی هرمزگانی و معرفی صنایع دستی این مرز و بوم نیازمند تحصیل مترجمی زبان بود و با اراده قوی خود توانستم آن را فرا و مدرک دانشگاهی بگیرم.

رهسپار با اشاره به اینکه برای رسیدن به هدفم سنگ ها و سرزنش های فراوانی را گذراندم، گفت: برای ساماندهی کار خود و جمع آوری هنر دست زنان و مردان مینابی در سال ۱۳۸۶ شرکت هرمزان کار را تاسیس کردم.

ایجاد اشتغال برای ۸۳ نفر

وی با بیان اینکه در کارگاه صنایع دستی اش برای ۸۳ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است، گفت: هر چند که در سال های اخیر ویروس منحوس کرونا باعث کم رنگ شدن تولید صنایع دستی شده است؛ اما همچنان من و صنعتگران با همت والای خود به کار تولید ادامه می دهیم.

کار آفرین برتر صنایع دستی هرمزگان خاطر نشان کرد: در کارگاه ما از همه قشر و سن صنعتگر حضور دارند به طوری که از نوجوانان گرفته تا پیرزن و پیرمردها که از پیشکسوتان صنایع دستی هستند در کارگاه ما حضور دارند و با همدلی و پشتیبانی از یکدیگر تولید صنایع دستی را انجام می دهیم.

رهسپار با تاکید بر اینکه با همراهی و پشتیبانی مسئولان قطعا مردمان ساحل نشین هرمزگانی ترغیب تر به تولیدصنایع دستی و فروش آن در مجامع بین المللی خواهند شد، عنوان کرد: اتحادیه صنایع دستی می تواند با برگزاری کلاس های آموزشی از قبیل بازاریابی، آشنایی با فن فروش گام موثری در رونق تولید صنایع دستی استان داشته باشد.

بیش از ۴۰ کشور مختلف مشتری صنایع دستی هرمزگانی ها هستند

وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ کشور مختلف از هواداران و مشتری های صنایع دستی هرمزگان هستند، مطرح کرد: رودوزی های سنتی هرمزگان ظرفداران فراوانی دارد و توانسته توجه کشورهای ترکیه، آمریکا، آمریکا لاتین را به خود جلب و مشتری های خاصی داشته باشد و هنر دست مردمان خطه جنوب به رخ جهانیان کشیده شود.

مدیر عامل تعاونی صنایع دستی هرمزان کار میناب تصریح کرد: تا کنون در ۴۸ نمایشگاه خارجی در کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه سلیمانیه عراق، گرجستان و ایتالیا شرکت کرده ام و شش لوح بین المللی را دریافت کرده ام.

رهسپار افزود: در سال ۱۳۹۸ با حضور در دوازده نمایشگاه خارجی در دو کشور عراق و ترکیه توانستم رکوردار ایران در زمینه حضور در نمایشگاه های خارجی صنایع دستی باشم و من برای نشان دادن هنر دست زنان و مردان کشورم تلاش های فراوانی می کنم و از مسئولان استان هرمزگان نیز می خواهم اندک توجهی به ما صنعتگران داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه تا کنون ۲۵ لوح تقدیر در داخل کشور کسب کرده است، خاطر نشان کرد: کسب عنوان هنرمند برتر کشور در سال ۱۳۸۶ تهران و ۱۳۸۹،و ۱۳۹۴شیراز دریافت نشان عالی خدمت از ریاست جمهور وقت در سال ۱۳۹۲، کارآفرین برتردرسال ۱۳۹۳از جمله افتخارات بنده در داخل کشور است.

انتهای پیام/


 

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی هرمزگان صادرات صنایع دستی برتر صنایع دستی صنایع دستی زنان و مردان بین المللی هنر دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۲۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس

استاندار فارس به برنامه‌ریزی های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف ۶۴ پروژه کلان استان در چهار سال آتی اشاره کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدهادی ایمانیه در نشست خبری ضمن تبریک روز معلم و کارگر، با اشاره به نمایشگاه اکسپو یکی از مشکلات اصلی کشور را نبود بازاریابی مناسب دانست و اظهار داشت: به منظور ساماندهی این مسئله روز گذشته در نمایشگاه اکسپو تهران از پلتفرم بازاریابی توانمندی‌های تولیدی رونمایی شد که این پلتفرم کمک خواهد کرد که تولیدات استان از جمله صنایع دستی به راحتی در معرض دید متقاضیان داخلی و خارجی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به دنبال راه‌اندازی و ایجاد بازارچه صنایع دستی در تمام شهرستان‌های فارس هستیم، افزود: اگر بتوانیم این مهم را عمیاتی کنیم تولیدکنندگان دلگرم به و عرضه محصولات تولیدی خود می‌شوند و از هزینه‌های آنها نیز از جمله در بحث اجاره مکان کاسته خواهد شد.

استاندار فارس عنوان کرد: بحث ایجاد شهرک صنایع دستی در کنار نمایشگاه بین‌المللی واقع در شهرک گلستان شیراز در دستور کار است که با رفع موانع پیش‌رو در روزهای آتی شاهد آغاز عملیات اجرایی این شهرک خواهیم بود.

ایمانیه با اشاره به صدور 2 میلیون و 200 هزار دلار صنایع دستی استان فارس به خارج از کشور در سال 1402، گفت: این استان موفق شد که سال گذشته در زمینه صنایع دستی رتبه برتر کشور را کسب کند.

وی بیان کرد: ثبت شهر خشت به عنوان شهر حصیربافی، افتتاح و راه‌اندازی 35 کارگاه تولیدی صنایع دستی در سال گذشته از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی در استان است.

استاندار فارس با اشاره به نامگذاری سال 1403 با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: تمام دستگاه های اجرایی استان ملزم هستند برنامه‌های خود را برای تحقق این شعار اعلام کنند.

ایمانیه افزود: هیچ دستگاه‌ها و مجموعه‌ای نمی تواند ادعا کند که با شعار سال ارتباطی ندارد و هر کدام می‌توانند به سهم خود کمک کنند که این شعار به نحو مطلوب عملیاتی و محقق شود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف 64 پروژه کلان استان در چهار سال آتی تصریح کرد: در جلسه‌ای با حضور امام جمعه شیراز، اکثر نمایندگان منتخب جدید و مسئولان قضایی استان، همه هم قسم شدند که برای به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها طی چهار سال آتی تلاش کنند.

استاندار فارس ادامه داد: منتظر مشخص شدن سه کرسی باقیمانده نمایندگی مجلس در استان هستیم و پس از آن جلسه‌ای با حضور آیت‌الله دژکام نماینده ولی‌‍فقیه در فارس ، نمایندگان استان در مجلس و سایر متولیان امر در تهران خواهیم داشت که راه‌های عملیاتی شدن این پروژه‌ها بررسی و تصمیم‌گیری شود.

وی بیان کرد: در انتخاب این 64 پروژه نگاه کلان استانی و حتی ملی داشته‌ایم و تلاش شده پروژه‌هایی انتخاب شوند که منافع آن برای تمام استان و حتی کشور باشد.

ایمانیه، گفت: در سفر دوم هیئت دولت به فارس (مهرماه 1402) 201 تفاهم‌نامه به ارزش پنج هزار و 500 میلیارد ریال در استان منعقد شد که برای عملیاتی شدن هر بخش جلسات هفتگی در استان برگزار می‌شود.

استاندار فارس در خصوص دستاوردهای این استان در حوزه گردشگری در سال 1402 عنوان کرد: از جمله این دستاوردها می‌توان به رتبه نخست ستاد اجرایی خدمات سفر کشور، رتبه نخست اسکان، رتبه نخست ثبت آثار تاریخی جهانی و ملی، رتبه نخست ستاد اربعین، رتبه نخست شهرها و روستاهای جهانی ثبت شده در زمینه صنایع دستی، رتبه سوم کشور در تعداد مراکز درمانی و بیمارستان‌های دارای مجوز پذیرش بیماران بین‌المللی و گردشگران سلامت و رتبه دوم کشور در زمینه پذیرش بیماران بین‌المللی اشاره کرد.

ایمانیه گفت: استان فارس دارای 77 کاروان سرا، یک هزار و 465 اثر ثبت ملی، 12 اثر ثبت جهانی، سه هزار و 100 بنای گردشگری و ابنیه تاریخی دارای ثبت ملی، جهانی، تپه و محوطه، 69 هتل فعال، 20 هتل در حال ساخت، 91 هتل آپارتمان فعال، 165 بوم‌گردی دارای مجوز و 134 مهمان‌پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: سال 1402 مجوز احداث بیمارستان وزارت نفت به نام شهدای نفت نیز در شهر سلامت اخذ شد و هم اینک در شهر سلامت مشغول احداث زیرساخت ها هستیم که سرمایه گذاران می توانند با مراجعه به مدیریت شهر سلامت برای انعقاد تفاهم نامه اقدام کنند و پس از انعقاد تفاهم نامه، زمین تحویل آنها خواهد شد.

استاندار فارس گفت: راه‌اندازی دفتر گردشگری سلامت در کشور عمان، آغاز فعالیت انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت و صدور 700 کارت صلاحیت برای تسهیل‌گران گردشگری سلامت و اعطای 85 فقره مجوز کار در حوزه سلامت برای شرکت‌های خدمات مسافرت هوایی از دیگر اقدامات در زمینه گردشگری به ویژه گردشگری سلامت است.

ایمانیه با اشاره به حضور 10 هیئت تجاری خارجی در این استان در سال 1402، افزود: در جریان حضور این هیئت‌ها که نسبت به سال 1401 رشد 30 درصدی داشته 6 تفاهم‌نامه همکاری نیز منعقد شده است.

وی گفت: عمده تمرکز ما بر روی کشورهای حوزه خلیج فارس،آسیای میانه و عراق است و ارتباط با 2 کشور چین و روسیه را نیز دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • حضور ۱۰ هیات تجاری خارجی در فارس
  • برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • بازدید هیئت هرمزگانی از بندر کانتینربری شانگهای
  • اختصاص بیش از ۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین لوازم ضروری زندگی نیازمندان هرمزگانی
  • حمایت گسترده از صنایع‌دستی برای تحقق شعار سال الزامی است
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • تامین بیش از ۳ هزار دستگاه لوازم ضروری زندگی برای مددجویان هرمزگانی