Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، ظهر امروز نشست منظور تشریح برنامه‌ها و دستاوردهای پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با حضور جواد محمدی ریاست پژوهشگاه و اصحاب رسانه برگزار شد.

محمدی در ابتدای نشست با توضیح درخصوص نقش تحریم‌ها بر دستاوردها و پیشرفت‌های علمی و فناوری ایران گفت: ما در هر زمینه‌ای که با تحریم های بیشتری مواجهه بودیم، کشور با اتکا به توان داخل توانسته‌پیشرفت‌های بیشتری را کسب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه زیست فناوری، سلول‌های بنیادی، نانوتکنولوژی انرژی هسته‌ای با اتکا به توان دانشمندان داخلی توانسته ایم در دنیا شگفتی آفرین باشیم‌.

وی در ادامه افزود: ما از ابتدای انقلاب در حوزه زیست فناوری تحریم بودیم، اما دستاوردهایی محققین در این حوزه باعث شده است که سالانه ۱.۸ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی داشته باشیم. هم اکنون در حوزه زیست فناوری، رتبه اول منطقه، دوم آسیا و دوازدهم دنیا را داریم و به بیش از ۱۷ کشور خارجی صادرات انجام می‌دهیم.

رئیس پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اشاره به سهم قابل توجه محصولات زیست فناوری از سبد دانش‌بنیان کشور گفت ۶۵ درصد از محصولات دانش‌بنیان صادراتی مربوط به حوزه زیست فناوری هستند . امروز حدود ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه زیست فناوری فعالیت می‌کنند که سهم خوبی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده اند.

محمدی در ادامه توضیح داد:کشورما اولین کشوری است که توانسته است با حدود ۱۰۰۰ نفر از دانشمندان، شتابدهنده زیست فناوری تاسیس کند. و توانسته اند تجهیزات مربوط به اتاق‌های تمیز را داخل کشور تولید کنند.

وی با اشاره به فراهم کردن زمینه اشتغال دانشجویان بیوتکنولوژی گفت: با فراهم شدن فضای اشتغال در شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگاه‌ها سیر مهاجرت نخبگان و فارق التحصیلان بیوتکنولوژی در کشور نزولی شده است.

 جواد محمدی درخصوص فعالیت‌های این پژوهشگاه گفت:پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در تمام رشته های زیست فناوری از جمله دام و طیور، پزشکی، کشاورزی، صنعتی و میکروارگانیسم به صورت تخصصی فعالیت می کند و اساتید برجسته ‌ای که فارق التحصیلان دانشگاه‌های بزرگ و داخلی و خارجی در این پژوهشگاه مشغول به فعالیت هستند.

رئیس این پژوهشگاه افزود: از مزایای این پژوهشگاه نزدیکی آن به صنعت است و بسیاری از اساتیدی که با پژوهشگاه همکاری می‌کنند در صنایع بیوتکنولوژی و شرکت‌های دانش‌بنیان حضور فعالانه‌ای دارند و این یک افتخار برای ماست. حضور این اساتید در صنعت سبب تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری و اقتصاد دانش بنیان می‌شود‌‌ و ما از این مسیر می توانیم سهمی از اقتصاد دانش‌بنیان را به خودمان اختصاص دهیم.

محمدی با اشاره به دستاوردهای محققان در این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه‌ ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری جزو پژوهشگاه‌هایی است که به صنعت بسیار نزدیک است. تولید هورمون رشد، پوست مصنوعی، چغندر قند مقاوم به بیماری‌های ویروسی پپتیدهای دارویی، فناوری مهار زیستی ریزگردها، آنزیم های آغازگر صنایع لبنیات، پروبیوتیک مخصوص طیور و پرورش موش‌های تراریخت و هموفیل از جمله مواردی است که در پژوهشگاه به ثمر نشسته است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مهندسی ژنتیک زیست فناوری خبرخوب دانش بنیان اقتصاد دانش بنیان مهندسی ژنتیک و زیست فناوری حوزه زیست فناوری دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۴۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش دانش‌ بنیان‌ها طی سال گذشته به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید

به گزارش خبرنگار مهر، روح‌الله دهقانی فیروز آبادی عصر دوشنبه در دیدار با مدیر حوزه‌های علمیه کشور اظهار کرد: «وعده صادق» به دنیا نشان داد که جمهوری اسلامی ایران از علم و فناوری بومی در حوزه دفاعی و امنیتی برخورد است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور بیان کرد: علم و فناوری در سال اخیر پیشرفت‌های خوبی داشت و فروش شرکت‌های دانش‌بنیان به عدد ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید.

دهقانی فیروز آبادی از تشکیل مرکز ملی هوش مصنوعی خبرداد و خاطرنشان کرد: منابع در سال ۱۴۰۲ شش برابر رشد داشته است.

معاون رییس جمهور افزود: در سال گذشته قراردادهایی با نهادهای مختلف داشتیم که در این عرصه رشد ۵ برابری رقم خورد.

کد خبر 6092625

دیگر خبرها

  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • فروش دانش‌ بنیان‌ها طی سال گذشته به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است