Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت پاکستان در بیست و چهارمین سالگرد آزمایش اتمی این کشور ضمن اعلام تعهد برای کمک به ارتقای صلح و ثبات در شبه قاره، بر مشارکت سازنده در تلاش‌های جهانی برای پیشبرد بدون تبعیض اهداف منع اشاعه هسته‌ای تاکید کرد.

به گزارش ایران اکونومیست از منابع رسمی پاکستان، مردم این کشور امروز شنبه ۲۸ ماه می (هفتم خرداد) را به عنوان بیست و چهارمین سالروز هسته‌ای شدن این کشور موسوم به «یوم تکبیر» گرامی می‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاکستانی‌ها در بسیاری از شهرهای این کشور از جمله اسلام‌آباد، راولپندی، لاهور و کراچی سالروز آزمایش اتمی این کشور را گرامی داشتند. رادیو و تلویزیون دولتی پاکستان از جمله شبکه‌های خبری این کشور برنامه‌های مختلفی درباره سالروز آزمایش هسته‌ای پخش کردند.

«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان طی پیامی قدرت اتمی را مایه شکست ناپذیری توانمندی‌های دفاعی این کشور دانست و گفت: اکنون‌ همه ما پس از تبدیل شدن پاکستان به قدرت هسته‌ای در تلاش برای تبدیل شدن به یک قدرت اقتصادی هستیم.
 
وزارت امور خارجه پاکستان امروز با صدور بیانیه‌ای با اذعان به اینکه آزمایش اتمی اسلام‌آباد در واکنش به اتمی شدن هند و گامی در جهت تعادل راهبردی در جنوب آسیا بود، اعلام کرد: آزمایش اتمی پاکستان در می ۱۹۹۸ نه تنها عزم مردم این کشور برای حفظ تمامیت ارضی، استقلال و حاکمیت پاکستان را نشان داد، بلکه تمایل به حفظ تعادل استراتژیک در جنوب آسیا را نیز برجسته کرد.

در این بیانیه آمده است: پاکستان متعهد به ارتقای فضای صلح و ثبات در جنوب آسیا است و در عین حال توانایی خود را برای دفع تجاوز یا هرگونه ماجراجویی به هر شکلی حفظ می کند.

وزارت امور خارجه پاکستان تاکید کرد که اسلام‌آباد در تلاش های بین المللی برای تقویت رژیم جهانی منع اشاعه هسته‌ای بر اساس اصول عدم تبعیض و امنیت برابر برای همه کشورها شریک است. همچنین این کشور به آخرین استانداردهای بین المللی در زمینه کنترل صادرات پایبند است و به بالاترین استانداردهای ایمنی و امنیت هسته‌ای دسترسی دارد.

دولت پاکستان با تشریح پیشرفت‌های علمی خود با استفاده از انرژی هسته‌ای و بهره‌برداری از این توانمندی در بخش دارو، انرژی، کشاورزی، توسعه اجتماعی و اقتصادی برای مردم، افزود: پاکستان مشتاق به گسترش بیشتر همکاری‌های بین‌المللی در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای و به اشتراک گذاشتن تخصص خود با سایر کشورها از جمله در موضوعات نظارتی هسته‌ای است.

پاکستان و هند در ماه می سال ۱۹۹۸ آخرین آزمایش های هسته‌ای قرن بیستم را انجام دادند. حوادث آن سال مثلثی از کشورهای دارای سلاح‌های هسته‌ای در جنوب آسیا -هند، چین و پاکستان- ایجاد کرد که نه تنها دارای مرزهای مورد اختلاف هستند بلکه خصومت‌های تاریخی عمیق را در برابر یکدیگر ادامه داده‌اند.

پاکستان در روز ۲۸ می‌ سال ۱۹۹۸ (هفتم خرداد ۱۳۷۷) در پاسخ به آزمایش هسته‌ای هند، چندین آزمایش هسته‌ای را با موفقیت انجام داد. پاکستان پس از انجام آزمایش موفقیت آمیز هسته‌ای، به عنوان هفتمین قدرت اتمی جهان و اولین کشور اسلامی دارای قدرت هسته‌ای در جهان شناخته شد.

پاکستان همچنین در طول یک سال گذشته برای قدرت نمایی در مقابل هند رقیب سنتی خود در جنوب آسیا، چندین مرتبه دست به آزمایش موشک‌های مختلف با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای زد.

گفتنی است، «عبدالقدیر خان» دانشمند هسته‌ای صاحب نام پاکستان که به "پدر بمب اتمی" معروف و بنیانگذار برنامه غنی سازی اورانیوم این کشور است، اواسط مهرماه سال گذشته در سن ۸۶ سالگی درگذشت.


 

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: هند

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: هند جنوب آسیا آزمایش اتمی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۵۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد

به گزارش علم و فناوری آنا از سازمان ملی استاندارد، مهدی اسلام پناه در این دیدار که در حاشیه نشست اسمیک، برگزار شد با اشاره به امضای موافقتنامه شناسایی متقابل در حوزه استاندارد و ارزیابی انطباق بین دو سازمان که سوم اردیبهشت جاری به امضا رسیده است، تاکید کرد: لازم است برنامه اجرایی برای عملیاتی شدن تفاهمات در اولین فرصت تنظیم و امضا شود.

وی با اشاره به اراده روسای جمهور و مسئولان دو کشور برای ارتقاء همکاری‌ها و افزایش حجم مبادلات تجاری، گفت: در منطقه، صرفا دو جمهوری اسلامی وجود دارد و آن هم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان است و این امر مسئولیت ما را در برادری دینی و مشارکت جدی‌تر در همکاری‌های دو جانبه بیشتر می‌کند.

نمایندگان پاکستان که در اجلاسیه هیئت مدیره اسمیک به عنوان (vice chairman) حضور داشتند، ضمن تاکید بر ارتقای همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف استانداردسازی و پذیرش متقابل استاندارد‌های یکدیگر امضای برنامه اجرائی را اقدامی فوری و ضروری قلمداد کردند.

همچنین طرفین برای همکاری در حوزه حلال نیز مذاکره و به تفاهم رسیدند.

هیئت ایرانی که به سرپرستی اسلام پناه در این رویداد شرکت دارد، علاوه بر هیات پاکستانی با سایر هیئت‌های شرکت کننده دیدار‌های جداگانه‌ای را با هدف گسترش همکاری‌ها و ارتقا سطح فنی دو طرف برگزار و در این خصوص مذاکراتی نیز انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • سوزوکی هایابوسا ؛ شاهین ژاپنی نسخه بیست و پنجمین سالگرد (اینفوگرافی)
  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرایم و برخورد قاطع با سرقت
  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرائم و برخورد قاطع با سرقت
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند