Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس،‌ سرپرست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در نشستی که با حضور خبرنگاران برگزار شد با اشاره به برنامه‌های این پژوهشگاه گفت: یکی از نکات مهمی که در آینده دنبال خواهیم کرد حرکت براساس اسناد بالادستی و اجرای آن با نقشه را پژوهشگاه است.

وی در ادامه افزود: یکی از موضوعات مهمی که ما در پژوهشگاه دنبال می‌کنیم ایجاد امید در میان محققین اساتید، دانشجویان است از این رو معرفی دستاوردهای کشور در حوزه ژنتیک و زیست فناوری می تواند بسیار امید بخش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدی با تاکید بر اهمیت ارتباط موثر دانشگاه‌ها با صنعت توضیح داد:پژوهشگاه ها پل ارتباطی میان دانشگاه ها و صنعت هستند و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک در این زمینه توانسته است نقش موثری را ایفا کند. در این زمینه صنایع بزرگ جزو پیشران های کشوردر حوزه علم و فناوری هستند. از این رو یکی از اولویت های ما تامین نیازهای صنایع بزرگ است.

مدل حمایتی ما از شرکت های دانش‌بنیان هم به این صورت است که آن ها را تشویق به تولیداتی میکنیم که مشتری مشخصی دارند و حتی از قبل امکان پیش خرید آن‌ها وجود دارد.

سرپرست این پژوهشگاه با اشاره به لزوم آینده‌نگری در حوزه زیست‌فناوری و مهندسی و ژنتیک گفت: از دیگر اقدامات پژوهشگاه، تشکیل یک اتقاق فکر با حضور بزرگان زیست فناوری و ژنتیک برای آینده‌نگری و آینده نگاری در حوزه زیست فناوری و تعیین نقش ما در این حوزه است. 

وی در ادامه افزود:برنامه مهم ما این است که بتوانیم در اشتغال دانش بنیان نقش ایفا کنیم و سهم خودمان را در حد پژوهشگاه ایفا کنیم.و این را به عنوان یک الویت تعیین کرده ایم.

محمدی درخصوص ارتباط اساتید با صنعت گفت: یکی از موضوعات این است که اساتید باید در ارتباط با صنعت به قدری پیش بروند که بعد از چند سال از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها به سمت صنایع حرکت کنند و در آنجا ایفای نقش کنند. ما باید بتوانیم این اساتید را به گونه ای تربیت کنیم که بزودی وارد صنعت شوند و ارتباط دانشگاه و صنعت را به صورت عملیاتی تقویت کنیم.درواقع دانشگاه ها مولد فناورانی باشند که می‌توانند نیازهای جامعه را برطرف کنند.

وی با اشاره به اولویت‌های پژوهشی گفت:پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در حوزه‌ پژوهشی و فناوری اولویت‌های پژوهشی ویژه‌ای را براساس تقاضامحوری و عرضه محوری در نظر گرفته ایم.شاخص‌های تعیین اولویت عبارتند از اینکه؛ محصول مشابه خارجی داشته باشد، صرفه جویی ارزی ایحاد کند، طیف وسیعی از مصرف کنندگان را در جامعه داشته باشد، مشابه داخلی نداشته باشد، در یک بازه زمانی ۲ تا ۴ ساله انجام شود، بازار تعریف شده داشته باشد، بازار جهانی بالای ۱ میلیارد دلار داشته باشد.

محمدی ادامه داد: یکی از ماموریت های ویژه پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری تبدیل نوآوری به فناوری در حوزه زیست فناوری است. به این صورت که فناوری را تولید کنیم و تولید صنعتی ان را به شرکت های دانش‌بنیان بسپاریم.

سرپرست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک توضیح داد:ما با شناسایی نیازهای صنایع قصد داریم به عنوان بخش R&D و تحقیق و توسعه آن‌ها ایفای نقش کنیم و نیازهای آن‌ها را تولید و از واردات بی نیاز کنیم. 

سرپرست این پژوهشگاه با ذکر اولویت‌های پژوهشی گفت:دستیابی به ارغام ذرت و دانه سویا و جو کم آب‌بر، دستیابی به دانش انبوه تولید انواع مکمل های دامی، دستیابی به گیاهان جدید برای تولید علوفه بیشتر در کشور،دستیابی به دانش فنی تولید آنزیم های مورد نیاز صنایع غذایی و کشاورزی، تشخیص و درمان زودرس بیماری سرطان، تغییر عوامل خطرزای ژنتیکی در بیماری های قلبی و عروقی، درمان ناباروری، ژن درمانی، ایمنی درمانی، سلول درمانی،تولید کیت‌های تشخیصی و واکسن های دام وطیور، تولید جنین‌های گاوی شیری و گوشتی، مرکز داده های ژنومی،بانک وکتور و ویروس از جمله اولویت‌های پژوهشی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری هستند.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مهندسی ژنتیک زیست فناوری خبرخوب پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اولویت های پژوهشی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۶۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت

ایسنا/بوشهر قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استان‌ها، برخی از واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها، برندی معتبر در کشور شده‌اند که پیشنهاد می‌شود صنایع حتماً از این واحدها استفاده نمایند.

به گزارش ایسنا، سروری‌مجد روز شنبه ۸ اردیبهشت در جریان بازدید از پتروشیمی های مستقر در عسلویه  با اشاره به برخی طرح‌های دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرح‌هایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان به‌عنوان نیروی کار، برای تجربه‌اندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود می‌توانند مستعدترین‌ها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی به‌عنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیازها در مناطق تأسیس می‌شوند.

وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیت‌ها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان به‌عنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار می‌گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آینده‌ای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.
دانشگاه آزاد کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌ها به استان‌هاست
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش می‌کند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر به‌عنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.
سعید رازقی ادامه داد: در کل استان‌ها با توجه به فرصت‌های موجود، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پای‌کار آورده می‌شود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استان‌هاست.
وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقه‌مندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، آنچه به‌عنوان مأموریت در حوزه‌های ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.
دانشگاه‌ها راهگشای صنایع هستند
مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقه‌مندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت می‌توان این ارتباط را پیش برد.
غلامرضا یعقوب‌زاده با بیان اینکه می‌توان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی می‌تواند پذیرای دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرح‌های توسعه‌ای از این گروه از دانشجویان می‌توان بهره برد.
وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز می‌توان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالش‌هایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، به‌ویژه در بحث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات می‌توانند راهگشای صنایع باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت