Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@20:38:53 GMT

چگونه می‌توان به اهداف سلامت خود دست یافت؟

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۰۸۶۱

چگونه می‌توان به اهداف سلامت خود دست یافت؟

گزارش‌ها حاکی است که تغییر رفتارهای شخصی می‌تواند مهم‌ترین نقش را در رسیدن به اهداف سلامت انسان‌ها ایفا کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی اهداف می‌تواند در رسیدن افراد به شرایط ایده‌آل بسیار اثربخش باشد که این واقعیت در مورد سلامت جسمی و روانی نیز صدق می‌کند. در واقع، زمانی که افراد برای رسیدن به سلامت خود برنامه‌ریزی می‌کنند و سالم زندگی کردن را در رأس اهداف خود قرار می‌دهند، آن‌گاه خودآگاه یا ناخودآگاه به اتخاذ رفتارهایی روی می‌آورند که آن‌ها را در مسیر سلامت به سمت جلو هدایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع سبک زندگی، سالم یا ناسالم، مهم‌ترین نقش را در بهبود یا بدتر شدن وضعیت جسمی و روحی افراد ایفا می‌کند.

بسیاری از افراد، دست کم برای بازه زمانی کوتاهی در طول عمر خود، تلاش کرده‌اند سبک زندگی خود را برای افزایش سلامت تغییر دهند. این افراد اغلب به مصرف بیشتر سبزیجات، میوه‌ها و سایر مواد غذایی سالم روی می‌آورند و از خوردن غذاهای چرب آماده یا نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه پرهیز می‌کنند. علاوه بر این، تنظیم خواب نیز یکی از فاکتورهایی است که این افراد در تغییر سبک زندگی برای سالم‌تر ماندن موردتوجه قرار می‌دهند و تلاش می‌کنند کیفیت خواب خود را بهبود ببخشند. شاید سوالی که در این‌جا ذهن بسیاری از افراد را درگیر کند این باشد که آیا تنها رعایت رژیم غذایی و تنظیم خواب می‌تواند برای داشتن بدنی سالم کافی باشد؟

اگرچه تاکنون کارشناسان سلامت بر تغییر تنها یک جنبه از سبک زندگی (به عنوان مثال افزایش فعالیت جسمی یا کاهش مصرف مواد غذایی ناسالم) برای بهبود سلامت متمرکز شده‌اند، با این حال تحقیقات اخیر حاکی است که تغییر چند جنبه از سبک زندگی می‌تواند تبعات بهتری برای افراد درپی داشته باشد.

محققان جدید «اولویت‌بندی اهداف» که از نگاه بسیاری از متخصصان پنهان مانده است را از اهمیت ویژه‌ای برخوردار دانسته و ادعا کرده‌اند افراد هرچه هدف سلامت را در اولویت زندگی خود قرار دهند، بهتر برای رسیدن به آن تأمل می‌کنند و به آن دست می‌یابند. در این رابطه، ایجاد همزمان دو تغییر در سبک زندگی می‌تواند تبعاتی به مراتب اثربخش‌تر از تنها یک تغییر درپی داشته باشد و این درحالی است که تا پیش از این، محققان استدلال می‌کردند امکان تمرکز همزمان بر تغییر دو جنبه زندگی وجود ندارد.

گروهی از محققان به منظور ارزیابی میزان اثربخشی ایجاد دو تغییر همزمان در سبک رفتار افراد برای رسیدن به سلامت جسمی و روانی، تعداد ۱۴۰۰ شرکت‌کننده را به طور تصادفی در دو گروه کنترل و دو گروه آزمایشی تقسیم کردند و به مدت دو ماه آن‌ها را تحت نظارت خود قرار دادند. اعضای گروه‌های کنترل باید رفتارهای سالم را طی این مدت اتخاذ می‌کردند، حال آن‌که اعضای گروه آزمایشی با طرح «اولویت‌بندی اهداف» برای تغییر رفتارهای خود برنامه دریافت می‌کردند.

محققان از همه اعضا خواستند بسته به گروهی که در آن قرار دارند، یک یا دو اقدام اضافی برای کمک به سلامت خود نام ببرند که در لیست برنامه‌های مشخص شده برای آن‌ها وجود نداشت. اعضای گروه آزمایش، در پاسخ‌گویی به پرسش‌های محققان بیش از هر اقدام دیگری بر اولویت‌بندی اهداف تغییر رفتاری خود متمرکز شدند و در نتیجه محققان متوجه شدند که «اولویت‌بندی اهداف» به افراد کمک کرده است ایجاد تغییرات مختلف رفتاری را در خود تقویت کنند و در مسیر رسیدن به سلامت جسمی و روانی موفق شوند.

در واقع، این افراد بدون ایجاد نقص در سایر رفتارهای خود به خوبی توانسته بودند دو تغییر همزمان و مثبت را در رفتارهای خود مدیریت کنند و نسبت به افرادی که تنها بر تغییر یک جنبه رفتاری خود متمرکز شده بودند، بهتر عمل کنند.

کد خبر 578148

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سلامت سلامت روان سلامت جسمی ورزش تغییر رفتار سلامتی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اولویت بندی اهداف سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۰۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر نام جزیره ابوموسی!

محمدمهدی اسماعیلی روز سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت، در هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار داشت: «با توجه به صورت گرفتن عملیات «وعده صادق» علیه رژیم صهیونسیتی، در مورد ثبت این روز در تقویم نیز بحث و بررسی صورت گرفت.»

به گزارش ایرنا، وی همچنین با تبریک روز معلم، روز کارگر و روز خلیج فارس گفت: تغییر نام جزیره ابوموسی به بوموسی در دستور کار دولت قرار دارد؛ یاد شهدایی که در خلیج فارس به شهادت رسیدند از جمله شهید مهدوی را نیز گرامی می‌داریم.

اسماعیلی با گرامی‌داشت یاد شهدایی که در جنگ با پرتغال به شهادت رسیدند، افزود: روز ملی خلیج فارس روز فتح بندرعباس و مناطق در اختیار پرتغال و روز شکست غربی‌ها از ملت ایران است که دولت شیعی صفوی توانست در این مبارزه پیروز شود.

وزیر فرهنگ پس از ارائه گزارش معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: کسانی که از میانسالی عبور کرده‌اند ارزش اقدامات مربوط به سلامت را می‌دانند؛ در همین راستا به تبیین گسترده در مورد ضرورت این کار نیاز داریم، امیدوارم این رویکرد به عنوان بخش مهمی از فرهنگ عمومی کشور که تاثیر مستقیم بر سبک زندگی دارد، تلقی شود.

وی در ادامه پس از شنیدن گزارش رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان گفت: اولویت‌های ملی را اعلام می‌کنیم که اولویت‌های استانی و شهرستانی هم در آن قرار دارد؛ اما مسأله واحدی نیستند؛ سال گذشته پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها و سبک‌زندگی را انجام دادیم، به ازای هر شهرستان می‌توانیم خروجی کتاب مستقلی را ارائه کنیم امسال هم مشابه سال ۱۴۰۲ اولویت‌هایی اعلام کردیم و وضعیت توصیفی ملی آن‌ها بیان می‌شود.

اسماعیلی افزود: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها برش استانی خود را خواهند داشت؛ شهرستان‌ها نیز همین طور، ممکن است در شهرستانی مساله طلاق پررنگ باشد در شهرستانی دیگر مسأله مواد مخدر که باید همه این مسائل مدنظر قرار گیرد.

اسماعیلی ادامه داد: در سفر اخیر به پاکستان و سریلانکا هیچ اجتماعی نبود مگر اینکه مردم مسلمان این کشور‌ها با شور و شعف از این اقدام جمهوری اسلامی تشکر کنند.

در این جلسه حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از اقدامات انجام شده در هفته سلامت و محمدامین محمدی دبیر کارگروه تغذیه و سلامت خانواده در رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه گزارشی در مورد اقدامات اجرایی در حوزه سفره خانواده و ارتقای سطح سلامت تغذیه در بین جوانان و اعضای خانواده و توجه به جنگ فرهنگی و تغییر سبک تغذیه سالم در جامعه ارائه کردند.

در ادامه جلسه آیت الله علی خاتمی رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان نیز گزارشی از فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی این استان ارائه کرد.

بررسی مناسبت‌های تقویم ۱۴۰۴هجری شمسی نیز از دیگر دستورکار‌های این جلسه بود.

دیگر خبرها

  • تغییر نام جزیره ابوموسی
  • بهره مندی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • چرا بعد از رابطه جنسی غمگین می شوم و گریه می کنم؟
  • تغییر نام جزیره ابوموسی!
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان