Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@22:52:18 GMT

تغيير ريل به سمت توليد خودروهاي باکيفيت

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۴۹۱۶

خبرگزاری آریا- وزیر صمت در سومین بازدید خود از دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا برای پیگیری تحقق اهداف فرمان هشت ماده‌ای رئیس‌جمهوری در روند اصلاح عملکرد خودروسازان گفت: خوشبختانه نقشه راه طراحی‌شده در خصوص صنعت خودرو کشور در بازه زمانی دو ساله، تاکنون پیشرفت خوب و قابل ملاحظه‌ای داشته و اهداف آمار تولید در این برنامه به‌طور کامل محقق شده است و ازاین‌پس به دنبال ایجاد تغییر در محصولات و طراحی خودروهای جدید هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از شاتا، سیدرضا فاطمی امین افزود: صنعت خودرو به‌عنوان یکی از صنایع بزرگ کشور با مسائل خاصی نیز روبه‌رو است و بر همین اساس، برنامه دو ساله‌ای با مشارکت خودروسازان و قطعه سازان در وزارت صمت طراحی‌شده تا موارد و موضوعات این صنعت یک به یک حل شود.
تولید مستقیم 100 درصدی ایران‌خودرو و 96 درصدی سایپا
وی ادامه داد: از محورهای مهم این برنامه موضوع افزایش آمار تولید است که به‌طور تقریبی مشکلات آن حل‌شده است؛ سال گذشته حدود 170 هزار دستگاه خودرو ناقص در کف پارکینگ خودروسازان داشتیم و تولید مستقیم تولیدات دو شرکت بزرگ خودروسازی حدود 18 درصد بود، یعنی تنها 18 درصد خودروها به‌صورت کامل از خط تولید خارج و به بازار عرضه می‌شدند و این مسئله مشکل‌ساز شده بود، اما اکنون خوشبختانه در شرکت ایران‌خودرو آمار تولید مستقیم به 100 درصد رسیده و این رقم در شرکت سایپا رقمی حدود 95 تا 96 درصد است که نسبت به سال گذشته عملکرد خوبی به شمار می‌رود.
مقابله جدی با عرضه لوازم‌یدکی تقلبی و قاچاق
وزیر صمت عنوان کرد: اقدامات دیگری نیز در خصوص صنعت خودرو از سوی وزارت صمت دنبال می‌شود که ازجمله آن‌ها می‌توان به مقابله باعرضه اقلام تقلبی و قاچاق لوازم‌یدکی خودرو در کشور اشاره کرد که حدود 30 درصد بازار را شامل می‌شود، برای مثال کمک‌فنرهای دست‌دوم پس از تغییر ظاهر دوباره به بازار عرضه می‌شدند که به سبب حادثه‌ساز بودن برای این صنعت چالش ایجاد می‌کردند.
فاطمی امین تصریح کرد: در قالب برنامه طراحی‌شده از سوی وزارت صمت، محورهایی همچون تنوع محصولات، ارتقای کیفیت، اصلاح ساختار مالی و مدیریت و...، موردتوجه قرارگرفته و از خودروسازان خواسته‌شده مطابق این برنامه حرکت کنند.
پیشرفت قابل‌ملاحظه برنامه افزایش تولید خودروسازان بزرگ کشور
وی بیان کرد: خوشبختانه نقشه راه دو ساله طراحی‌شده در خصوص صنعت خودرو تاکنون پیشرفت خوبی داشته و اهداف آمار تولید در این برنامه محقق شده است و ازاین‌پس دنبال ایجاد تغییر در محصولات و طراحی محصولات جدید هستیم؛ به‌هرحال نواقصی در بازار خودرو وجود دارد و محصولات باکیفیت چون تارا و شاهین در بازه قیمتی بالا هستند و باید تمرکز این شرکت‌ها به افزایش تولید خودروهای باکیفیت بالا و باقیمت پایین و اقتصادی‌تر باشد.
تحقق قطعی سهمیه خودروی برای طرح جوانی جمعیت
وزیر صنعت معدن و تجارت در خصوص تحقق سهمیه تعیین‌شده برای طرح جوانی جمعیت نیز توضیح داد: این طرح به‌عنوان یک قانون مصوب باید به‌طور حتم از سوی دو شرکت خودروسازی بزرگ کشور عملیاتی شود.
فاطمی امین اضافه کرد: صنعت خودروسازی ایران ازنظر ظرفیت‌های نیروی انسانی و زیرساخت‌های نصب‌شده، شرایط مناسبی دارد، امروز صبح بازدیدی از یکی از خودروسازان بخش خصوصی داشتیم که این شرکت برنامه تولید 20 هزار دستگاه خودرو دارد و بر اساس برنامه تعریف‌شده دنبال دستیابی به آمار تولید 300 هزار دستگاه خودرو تا سال 1404 است و محصولات باکیفیت و خوبی نیز تولید می‌کند.
رشد قابل‌توجه صنعت خودروی کشور نسبت به شش ماه گذشته
وی ادامه داد: صنعت خودرو هرچند مسائل و چالش‌های زیادی دارد و باید به مردم و مشتریان در مواردی حق بدهیم که ابراز گلایه و نارضایتی کنند، اما به‌طور حتم این صنعت قابل احیا و قابل اصلاح است و هرچند که وضعیت حاضر این صنعت قابل دفاع نیست اما نسبت به حدود شش ماه گذشته، رشد قابل‌توجهی داشته و مسائل صنعت خودرو یک به یک در حال مرتفع شدن هستند.
تغییر ریل به سمت تولید خودروهای باکیفیت
وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد: اکنون اولویت صنعت خودروسازی افزایش آمار تولید است، زیرا با افزایش تولید، گردش مالی دو شرکت محقق شده، هزینه‌های تولید و قیمت تمام‌شده کاهش می‌یابد و کیفیت قطعات و محصولات نهایی نیز افزایش خواهد یافت؛ اولویت بعدی نیز تغییر محصولات است که بخشی از این موضوع به پلتفرم‌های قدیمی ازجمله پژو 405، سمند، تیبا و برمی‌گردد و با توجه به توضیحات مدیران دو شرکت بزرگ خودروسازی قابل اصلاح نیست و باید به این منظور ترکیب تولیدات عوض شود و در این رابطه افزایش تولید محصول تارا امسال در ایران‌خودرو موردنظر است و همچنین سایپا برنامه تولید 80 هزارتایی محصول شاهین را در برنامه دارد که به تعبیری تغییر ریل به سمت خودروهای باکیفیت به شمار می‌آید.
تصمیم سازمان استاندارد در تائید نشدن سمند و تیبا را اجرا می‌کنیم
فاطمی‌امین همچنین در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که سازمان ملی استاندارد اعلام کرده که اعتبار و کیفیت خودروهای تیبا و سمند ال‌ایکس را تائید نمی‌کند و باید این دو خودرو از خط تولید خارج شوند، گفت: سازمان استاندارد مرجع رسمی ارزیابی کیفیت است و به‌طورقطع از این سازمان پشتیبانی می‌کنیم و تصمیمات آن‌ها لحاظ می‌شود و تمام تولیدکنندگان موظف هستند ضوابط سازمان استاندارد را در مورد کیفیت رعایت کنند.
وی بابیان این‌که یک بخش از ضعف کیفیت خودرو به علت خودروهای ناقص و کف پارکینگ بود، تصریح کرد: مدیران ایران‌خودرو متعهد شده‌اند، از ابتدای خردادماه امسال در این خودروسازی خودروی ناقص تولید نشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سکوهای (پلتفرم‌های) خودروهایی مانند سمند، تیبا و همچنین پژو 405 قدیمی هستند و سالیان زیادی از فناوری تولید آن‌ها می‌گذرد، بنابراین، این خودروها کیفیت مطلوبی نداشتند و به‌طور حتم در مقابل خروج خودروهای بی‌کیفیت مانند سمند، تیبا و 405 از خط تولید، تولید خودروهای باکیفیتی مانند تارا افزایش می‌یابد.
فاطمی امین بیان کرد:‌ سال گذشته 9 هزار دستگاه خودروی تارا تولیدشده و برنامه برای تولید امسال این خودرو 75 هزار دستگاه است و همچنین در گروه سایپا آمار تولید شاهین برای سال گذشته 20 هزار دستگاه بوده که امسال برای تولید بیش از 80 هزار دستگاه برنامه‌ریزی و اقدام شده است.
گفتنی است رئیس‌جمهوری پس از بازدید از دو کارخانه خودروسازی ایران‌خودرو و سایپا، در روز 11 اسفندماه سال1400، فرمانی هشت ماده‌ای در حوزه خودرو صادر کرد و وزیر صمت پس‌ازآن دو بازدید از این دو کارخانه در تاریخ‌های 25 اسفندماه 1400 و 13 فروردین‌ماه 1401، برای پیگیری اجرایی شدن دستورهای رئیس‌جمهوری انجام داد که در پی آن‌ها در چند ماه اخیر شرایط بحرانی صنعت خودرو به‌ویژه در بخش خودروهای ناقص موجود در پارکینگ‌ها و همچنین معوقات خودروسازان، مدیریت‌شده و به شرایط بسیار بهتری رسید، همچنین تیراژ تولید نیز در دو خودروساز بزرگ کشور به هدف‌گذاری صورت گرفته بسیار نزدیک شد.
امروز نیز سومین بازدید وزیر صنعت معدن و تجارت از شرکت‌های بزرگ خودروسازی کشور انجام شد تا روند اصلاح عملکرد خودروسازان بزرگ کشور بار دیگر موردبررسی قرار گیرد.
اکنون روزانه بیش از دو هزار و 500 دستگاه خودروی کامل و بدون کسری به‌صورت پایدار تولید می‌شود و برای افزایش روزانه تولید به دو هزار و 900 دستگاه برنامه‌ریزی‌شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تولید خودرو هزار دستگاه خودرو خودروهای باکیفیت افزایش تولید معدن و تجارت ایران خودرو فاطمی امین آمار تولید صنعت خودرو سال گذشته طراحی شده وزیر صنعت بزرگ کشور دو شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۴۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در تشریح برنامه‌های این شرکت در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: برگزاری نشست‌های علمی- فنی و بازرگانی و معرفی دستاوردهای ارائه‌شده در غرفه خودکفایی و دانش‌بنیان شرکت ملی گاز مهم‌ترین محورهای فعالیت این شرکت در نمایشگاه خواهد بود.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سیدمحمد پیشوایی با اشاره به برنامه‌ریزی منسجم این شرکت به‌منظور بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت‌های بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، ‌گفت: این نمایشگاه یکی از مهم‌ترین رویدادهای ملی و بین‌المللی در صنعت نفت است.

وی ادامه داد: برپایی مستمر ۲۸ دوره این نمایشگاه که با وجود برخی محدودیت‌های ناشی از فشارهای خارجی، در هر دوره نسبت به دوره پیش پربارتر و با افزایش کمی و کیفی سطح شرکت‌های داخلی و بین‌المللی مشارکت‌کننده برگزار شده، مؤید این واقعیت است که صنعت نفت ایران صنعتی خودکفا، بالنده و پویا است که توانسته ضمن تأمین نیازهای خود، توان صادرات کالا و خدمات را در بخش‌های بالادست و پایین‌دست اثبات کند.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران افزود: لذا با توجه به گستردگی بی‌بدیل زمینه‌های مرتبط با صنعت نفت و گاز، نمایشگاه نفت نمادی از موفقیت رویکرد باور به توان داخلی برای عبور از مشکلات در همه ابعاد است.

غرفه خودکفایی صنعت گاز؛ محلی برای ارائه دستاوردهای فنی_تخصصی 

پیشوایی با بیان این‌که این شرکت به‌عنوان یکی از چهار شرکت اصلی وزارت نفت و بزرگترین تأمین‌کننده سبد انرژی کشور، مانند سال‌های گذشته، حضوری فعال در این نمایشگاه دارد، گفت: همکاران من در واحد روابط عمومی، براساس تجربیات ارزشمند اندوخته طی سال‌های گذشته و با بهره‌مندی از دانش روز، از ماه‌ها پیش برای مشارکت هرچه بهتر شرکت ملی گاز ایران در این رویداد ملی و بین‌المللی برنامه‌ریزی کردند و به لطف خدا امید داریم که امسال نیز غرفه شرکت ملی گاز ایران از نظر جذب مخاطب و عرضه خدمات و دستاوردها، جزو غرفه‌های برتر باشد.

وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد شرکت ملی گاز ایران در تأمین تجهیزات از تولیدکنندگان داخلی و همچنین دستاوردهای شگرف پژوهشی و مهندسی شرکت که زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی و محصولات صنعت به خارج از کشور را فراهم کرده، درخواست‌های متعددی برای برگزاری نشست‌های دوجانبه علمی، فنی و بازرگانی از سوی شرکت‌های داخلی و خارجی با مدیران صنعت گاز داده شده است.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران افزود: افزون بر نشست‌های تخصصی، مدیران عامل و متخصصان بیش از ۵۰ شرکت تابع اصلی شرکت ملی گاز ایران به همراه همکاران ما در مدیریت‌های ستادی شرکت در ایام نمایشگاه به تناوب در غرفه اصلی شرکت در سالن ۵ (سالن ملل) و غرفه خودکفایی و دانش‌بنیان که در جنب سالن ۵ برپا شده، آماده هستند تا اطلاعات مربوط به خدمات و دستاوردهای صنعت گاز را به استحضار بازدیدکنندگان رسانده و قدرت خوداتکایی و توانستن را به منصه ظهور برسانند.

شرح دستاوردهای یک‌سال اخیر صنعت گاز

پیشوایی با تأکید بر این‌که سال ۱۴۰۲ از منظر اقدام‌ها و دستاوردها سالی پربار برای شرکت ملی گاز ایران بوده است، گفت: پارسال حجم تولید،  انتقال، توزیع و صادرات گاز سیر صعودی داشته و در کنار آن در بحث گازرسانی شهری و روستایی، اجرای طرح‌های زیرساختی کلان مانند گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، ذخیره‌سازی گاز، تقویت شبکه و هوشمندسازی، تأمین گاز مشترکان عمده و جزء، همکاری با تولیدکنندگان داخلی، تولیدات ساخت بار اول، همکاری صنعت و دانشگاه و طرح‌های سرمایه‌گذاری صنعت گاز، آمارهای مثبت و چشمگیری ثبت شده است.

وی افزود: از سویی روایت توان مهندسی و مجاهدت و ایثار ملی برای ناکام گذاشتن نقشه دشمن که در زمستان پارسال با اقدام‌های خرابکارانه علیه تأسیسات انتقال گاز در صدد ایجاد بحران در کشور بودند، مبحث بسیار مهمی است که به‌عنوان یکی از دستاوردهای تلاشگران صنعت گاز روز پنجشنبه (۲۰ اردیبهشت) در نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در محل کنفرانس خبری نمایشگاه شرح داده خواهد شد.

حرکت صنعت گاز بر مدار جهش تولید و بهینه‌سازی فن‌آورانه

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در ادامه، با اشاره به همسویی شعار نمایشگاه بیست و هشتم نفت و گاز با نامگذاری سال ۱۴۰۳ گفت: انتخاب شعار نمایشگاه امسال با عنوان صنعت نفت، جهش تولید و بهینه‌سازی فناورانه، نشان‌دهنده اهتمام عملی دست‌اندرکاران وزارت نفت دولت سیزدهم به منویات مقام معظم رهبری است و شرکت ملی گاز ایران نیز در دو سال گذشته ضمن جهت‌دهی سیاستگذاری کلان خود بر روی مصرف بهینه گاز، طرح‌های بزرگی در این زمینه اجرا کرده است.

پیشوایی با بیان این‌که برآیند اقدام‌ها و سیاستگذاری‌های کلان شرکت ملی گاز ایران حاکی از حرکت این شرکت بر مدار جهش تولید و بهینه‌سازی فناورانه‌ است، اظهار کرد: همانطور که اعلام شد، شرکت ملی گاز ایران تأمین‌کننده بیش از ۷۰ درصد سبد انرژی کشور است و در سراسر کشور حدود 30 میلیون مشترک درمجموع، از محصولات این شرکت استفاده می‌کنند.

به گفته وی، براین اساس، مصرف بهینه در بخش خانگی و تجاری این امکان را فراهم خواهد کرد که گاز بیشتری به بخش مولد اقتصاد تزریق شود؛ به همین منظور، با هدف مشارکت مردم در اقتصاد و جهش تولید، شرکت ملی گاز ایران طرح‌های متنوعی را برای مشارکت مردم در طرح‌های سرمایه‌گذاری صنعت گاز و تشویق به مصرف بهینه ارائه کرده است.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود، درباره مصادیق عملکرد این شرکت در موضوع بهینه‌سازی فناورانه، تصریح کرد: طرح کلان هوشمندسازی کنتورهای گاز به‌عنوان یک عملکرد مشخص برای بهینه‌سازی فناورانه است؛ ضمن آن‌که در حوزه سیاستگذاری کلان، امسال مدیریت انرژی و کربن در ساختار شرکت تأسیس شده که مأموریت اصلی آن، اقدام همسو با امور بهینه‌سازی است.

پیشوایی در پایان یادآور شد: بار دیگر از عموم هموطنان، اصحاب رسانه، فرهیختگان دانشگاهی، دانشجویان و پژوهشگران، فعالان حوزه انرژی و تمامی علاقه‌مندان دعوت به عمل می‌آورد که با حضور در نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز  از دستاوردهای صنعت به ویژه دستاوردهای شرکت ملی گاز ایران در زمینه خودکفایی و تولید بار اول دیدن کنند.

دیگر خبرها

  • مراسم روز کارگر در شرکت نیشکر (+عکس)
  • اعلام برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات