Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@13:36:19 GMT

اعضای جدید شورای عالی محیط زیست معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۹۸۹۳

اعضای جدید شورای عالی محیط زیست معرفی شدند

جلسه معارفه رسمی اعضای جدید شورای عالی محیط زیست در سازمان محیط زیست با حضور رئیس سازمان محیط زیست انجام شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ روز شنبه جلسه معارفه رسمی اعضای جدید شورای عالی محیط زیست در سازمان محیط زیست با حضور رئیس محترم سازمان و معاونین ایشان برگزار شد. در این جلسه آقایان دکتر مجید مخدوم, دکتر محمدعلی سلیمان پور, دکتر محمد یزدی و خانم دکتر نغمه مبرقعی به‌عنوان اعضای جدید شورا, فعالیت خود را رسماً آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست مصوب 28خرداد 1353 و اصلاحیه 24 آبان 1371، سازمان محیط زیست وابسته به ریاست‌جمهوری است و زیر نظر شورای‌عالی حفاظت محیط زیست انجام وظیفه می‌کند. ریاست شورای‌عالی با رئیس‌جمهور و اعضای آن عبارتند از: وزرای صنایع و معادن، بهداشت و درمان، جهادکشاورزی، اقتصاد و دارایی، کشور، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، سازمان حفاظت محیط‌زیست و 4 نفر از اشخاص یا مقامات ذی‌صلاح که بنا به پیشنهاد رئیس سازمان محیط زیست و تصویب رئیس‌جمهور برای مدت 3سال منصوب می‌شوند.

شورای‌عالی، دارای اختیارات و وظایف گسترده‌ای است و طبق قانون، سازمان محیط زیست باید زیر نظر شورای‌عالی انجام وظیفه کند.

اهداف شورای عالی محیط زیست

حفاظت از تنوع زیستی کشور، وسعت بخشیدن به منابع طبیعی

پیشگیری و ممانعت از تخریب و آلودگی محیط زیست

تحقق اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور حفاظت از محیط زیست و تضمین بهره‌مندی درست و مستمر از محیط زیست و همسو با توسعه پایدار

وظایف اساسی شورای عالی محیط زیست

شورای عالی محیط زیست باید میزان آگاهی خود در زمینه زیست محیطی را افزایش دهد.

 شورای عالی محیط زیست موظف است که عوامل مخرب و آلاینده‌های مختلف محیط زیست را مطالعه کند.

وظیفه شورای عالی محیط زیست این است که باید زیستگاه‌های بحرانی با ارزش زیست بومی بالا را شناسایی و تعیین کند.

شورای عالی محیط زیست مکلف است که برای مدیریت و بهره‌برداری از منابع آب، هوا، خاک، مدیریت پسماندها و زباله‌های شهری، صنعتی و کشاورزی، روستایی، کنترل دخالت در اکوسیستم‌ها بر حسب ظرفیت‌های طبیعی آن‌ها ضوابط و استانداردهای زیست محیطی را تهیه و تدوین کند.

یکی دیگر از وظایف شورای عالی محیط زیست این است که برای مکان‌یابی محل استقرار واحدهای صنعتی بزرگ، کشاورزی و سکونتگاه‌های انسانی، دستورالعمل‌های زیست محیطی ارائه دهد و از فناوری‌های سازگار با محیط زیست استفاده کند.

از دیگر مسئولیت های شورای عالی محیط زیست در زمینه محیط زیست می‌توان به گسترش همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی اشاره کرد.

شورای عالی محیط زیست باید با ایجاد موزه‌ها و نمایشگاه‌های مختلف، گونه‌های گیاهی و جانوری را جمع‌آوری و نگهداری کند، سپس آن‌ها را نمایش دهد.

وظیفه شورای عالی محیط زیست برای پیشگیری و منع ورود آلاینده‌ها به منابع زیست محیطی این است که به‌طور قانونی دخالت و نظارت‌ کند.

دبیرخانه تنوع زیستی باید از مجموعه وزارت جهاد کشاورزی خارج شود روزانه 500 هکتار جنگل‌ و مرتع‌ از دست می‌دهیم!/لزوم تشکیل " شورای ملی تنوع زیستی"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست پایش و نظارت در محیط زیست سازمان محیط زیست پایش و نظارت در محیط زیست شورای عالی محیط زیست سازمان محیط زیست محیط زیست محیط زیست زیست محیطی اعضای جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۹۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حسینی گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

دیگر خبرها

  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم