Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، اهالی منطقه جوشقان قالی و کامو طی سال‌های گذشته نسبت به معدن سنگ آهنی که در آن منطقه فعالیت داشته، معترض بوده‌اند و فعالیت این معدن را موجب بروز آسیب‌های زیست‌محیطی و مخصوصا تأثیر منفی بر آب چشمه آن منطقه می‌دانند.

 

بر همین اساس خبرنگار فارس نیز از چندی پیش موضوع را پیگیری و دغدغه مردم را نسبت به این موضوع منعکس کرده است؛ در سلسله گزارش‌هایی که در ارتباط با فعالیت این معدن منتشر شده، ابتدا نظر دستگاه‌های مختلف را در ارتباط با آن جویا شدیم (این مطلب را در اینجا مطالعه کنید)؛ با پیگیری‌های صورت گرفته بعدی خبرنگار فارس و همچنین اطلاع از برگزاری جلسه بین مسؤولان منطقه و نماینده‌های مردم و کشاورزان، جزئیات تصمیمات اخذ شده را از سرپرست فرمانداری کاشان جویا شدیم (این مطلب را در اینجا مطالعه کنید).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حال برای بررسی ابعاد دیگر پرونده و همچنین انعکاس دغدغه مسؤولان و مردم منطقه کامو و جوشقان قالی، به سراغ رئیس شورای شهر و امام جمعه جوشقان قالی رفتیم تا نظر آن‌ها را درباره ابعاد مختلف ماجرا و همچنین آخرین وضعیت پرونده مطلع شویم.

فعالیت معدن، چشمه آب را خشک خواهد کرد

حسین حیدری، رئیس شورای اسلامی شهر جوشقان قالی، در ارتباط با آخرین وضعیت معدن کامو اظهار کرد: بخشداری این نظر را داد که معدن‌دار بارهای دپو شده را برداشت کند؛ اما تا زمانی که شورای عالی معادن تشکیل شود و در مورد پرونده این معدن نظر نهایی خود را اعلام کند، نباید فعالیت حفاری داشته باشد.

وی با ابراز نارضایتی از روند رسیدگی به این پرونده خاطرنشان کرد: مدیران استان می‌گویند ما مجوز داده‌ایم، امور آب منطقه‌ای گفته کارشناسان ما آنجا را بررسی کرده‌اند و این معدن برای چشمه‌های منطقه مشکلی به وجود نمی‌آورد؛ اما به نظر ما مشکل از این جاست که معدن‌کار به دلیل فعالیت معدنی خود می‌خواهد شیارهایی که ناشی از آب شدن برف‌هاست و به چشمه ختم می‌شود را بردارد.

 

حیدری افزود: وقتی این شیارها از بین برود، آب به چشمه وارد نمی‌شود، بلکه به پایین‌دست می‌رود و چشمه را خشک خواهد کرد؛ اما سازمان صمت می‌گوید ما استعلام گرفته‌ایم و فعالیت معدن بلامانع است و این را به شورای عالی معادن هم منعکس خواهیم کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر جوشقان قالی تصریح کرد: اما نظر ما و مردم منطقه این است که فعالیت این معدن مشکل‌زاست؛ به همین دلیل قرار شد گزارش آب منطقه‌ای و نظرات دو طرف به شورای عالی معادن برود و آنجا در مورد فعالیت یا عدم فعالیت معدن تصمیم‌گیری نهایی انجام شود.

اگر به آب این منطقه آسیب وارد شود، چند هزار نفر بیکار خواهند شد

همچنین حجت‌الاسلام غلامرضا سلیمانی، امام جمعه جوشقان قالی، نیز در این رابطه گفت: این معدن در یک مکان کوهستانی واقع شده و چشمه‌های آب از آنجا می‌جوشد که به صورت رود جمع می‌شود و آب شرب و کشاورزی کامو و جوشقان را تأمین می‌کند که اگر دچار مشکل شود، آب شرب و کشاورزی ۲ شهر به مشکل برمی‌خورد.


غلامرضا سلیمانی، امام جمعه جوشقان قالی

 

وی خاطرنشان کرد: خاک این منطقه، دارای سنگ آهن است و درصد آهن بالایی دارد؛ به همین دلیل قبلا یک پیمانکار با مجوز شروع به فعالیت کرده و انفجار هم انجام داده و آب فوران کرده و آب و گل و سنگ تا ارتفاع زیادی پرتاب شده است و گودالی به وجود آمده که آب در آن بوده است؛ کارگران گفته‌اند پیمانکار برای اینکه کار خود دچار اختلال نشود، این را کور کرد.

سلیمانی تصریح کرد: با این وجود چه این انفجار انجام شده باشد چه نشده باشد، چشمه‌های آب اگر ضربه ببیند بزرگترین فاجعه در این منطقه پیش می‌آید، مخصوصا اگر آب شرب کامو قطع شود، چون مناطق سنگی است امکان کندن چاه وجود ندارد؛ اضافه بر این، اکثر اهالی اینجا، شغلی به جز کشاورزی ندارند و از این نظر نیز برای ساکنان این مناطق حیاتی است.

امام جمعه شهرستان جوشقان قالی با اشاره به جمعیت ۱۰ هزار نفری این دو شهر و همچنین ظرفیت ۵۰ هزار نفری آن‌ها برای استقبال از مسافران و گردشگران، گفت: پیمانکار جدیدی که آمده کار را شروع کرده و چندباری هم به او تذکر داده شده است؛ خود من چند بار با فرماندار سابق کاشان صحبت کردم و وی ۲ بار نامه توقیف فعالیت معدن را نشان من داده است، ولی باز هم شاهد بودیم که معدنکار به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه کارشناسان متعددی تا به حال به اینجا آمده‌اند و مدارک آن‌ها هم وجود دارد، توضیح داد: این کارشناسان گفته‌اند امکان اینکه آب از فعالیت معدن متضرر شود یا چشمه خشک شود، وجود دارد.

 

 

سلیمانی با اشاره به اعتراضات مردمی برای توقف این معدن عنوان کرد: کارشناسانی که در طول چند سال از طرف شورای شهر کامو به منطقه آمدند، همه تأثیر منفی فعالیت معدن بر روی آب را متذکر شده‌اند؛ این مدارک به فرماندار کاشان و همچنین به استاندار که چند روز پیش با وی جلسه داشتیم، ارائه شده است.

فرماندار کاشان فعلا دستور توقیف فعالیت معدن را داده است

امام جمعه جوشقان قالی به آخرین وضعیت معدن کامو هم اشاره و بیان کرد: فرماندار کاشان فعلا دستور توقیف فعالیت معدن را داده است؛ اما در حال حاضر خاک‌ها و سنگ‌های دپو شده با نظارت شورای اسلامی کامو، در حال برداشت است، ولی تاکنون هیچ اقدامی در ارتباط با توقیف کامل معدن صورت نگرفته است؛ اما مطالبه مردم همچنان ادامه دارد و مردم سوت نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: این آب جنبه مادری نسبت به ۲ شهر کامو و جوشقان قالی دارد و اگر چنانچه به آن آسیبی وارد شود، مردم این ۲ شهر امکانی جز مهاجرت از این منطقه نخواهند داشت؛ چون اکثر این مردم کشاورز هستند و حتی آب شرب منطقه کامو هم دچار مشکل می‌شود.

 

سلیمانی متذکر شد: من به استاندار هم عرض کردم که بزرگترین معضل استان در حال حاضر آب است، آن وقت این آبی که خودش به طور طبیعی در حال جوشیدن است و مردم از آن استفاده می‌کنند را دارید از دست می‌دهید؛ به خاطر اینکه یک معدنی را می‌خواهید به بهره‌برداری برسانید.

امام جمعه جوشقان قالی در پایان تصریح کرد: ما نمی‌گوییم پیمانکار معدن بیکار شود، حرف ما این است فعالیت این معدنکار به جای دیگر منتقل شود تا مردم این منطقه آسیب نبینند.

انتهای پیام/۶۳۱۲۸/آ/

منبع: فارس

کلیدواژه: کامو معدن کامو آب شورای عالی معادن فعالیت این معدن آخرین وضعیت فعالیت معدن آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۰۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود

مسعود ایرانی گفت: مزایده عمومی ۳۶۶ محدوده و واحد معدنی استان در مرحله بازگشایی پاکت و سپری کردن روند قانونی واگذاری به متقاضیان واجد شرایط در راستای برنامه‌های امسال اداره‌کل صمت مبنی بر تعیین تکلیف معدن‌های راکد است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به فعال‌سازی ۱۳ معدن راکد استان اردبیل در سال گذشته بیان کرد: تعیین تکلیف ۲۷ معدن غیرفعال در کنار احیای ۱۰ واحد معدنی و معرفی ۲ بسته سرمایه‌گذاری جزو اولویت‌های اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در سال ۱۴۰۳ است.

او با تاکید بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت‌های معدنی در راستای توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی افزود: محدوده‌های مزایده‌ای فاقد متقاضی نیز بر اساس ماده ۸۳ قانون معادن واگذار و برای فعال‌سازی دوباره آنها اقدام لازم انجام خواهد شد.

مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس نیز در این نشست به وضعیت کلی واحدهای معدنی استان اردبیل اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار اداره‌کل صمت اردبیل، تعداد معدن‌های این استان ۱۸۷ مورد است که ۱۰۰ واحد معدنی فعال، ۶۴ معدن غیرفعال و تعداد ۲۳ معدن نیز در مرحله تجهیز هستند.

عباس جرجانی با بیان اینکه بیشتر معدن‌های استان اردبیل مربوط به مصالح ساختمانی است، افزود: چهار معدن آهن، یک معدن مس و ۱۰ معدن سنگ‌های تزیینی از مهم‌ترین واحدهای معدنی این استان هستند.

او گفت: ۱۵ درصد از حقوق دولتی که از معدن‌ها دریافت می‌شود باید بر اساس قانون بودجه به روستا یا آبادی که ماده معدنی از آنجا استخراج می‌گردد، اختصاص یابد و در بهبود وضعیت اجتماعی، فرهنگی و تکمیل زیرساخت‌های منطقه موثر باشد.

مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس همچنین افزود: انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی که در اجرای پروژه نهضت ملی مسکن اردبیل نقش دارند، در راستای حمایت از واحدهای معدنی، پیمانکاران و مجریان را ملزم کنند که برای خرید مصالح تولیدکنندگان و معدن‌های منطقه را در اولویت قرار دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی در دستور کار است
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند